Guide: Samsung DeX

Den hemmelige computer i lommen

Galaxy S21-serien og andre Galaxy-mobiler fra Samsung kan stort set erstatte din almindelige computer.
Annonce
Annonce
forfatter

Det kan godt være, at mobilerne i Samsungs forskellige serier af Galaxy-smartphones koster spidsen af en jetjager, men hvad de færreste ved, er at hvis man har en Galaxy S eller Galaxy Note i lommen, så går man også rundt med en minicomputer, der kan klare produktivitetsopgaver og andre funktioner som minimum på niveau med en Chromebook eller en billig bærbar PC. 

Læs også
TV og PC-monitor i ét Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!

Navnet på løsningen er Samsung DeX, og der er tale om desktop-software, som lader dig bruge de fleste apps og filer på din Galaxy-smartphone i en Windows-lignende brugerflade via din almindelige computer eller sågar på dit smart-TV eller en PC-skærm.

Samsung Galaxy Note 20 er blandt de Samsung Galaxy-enheder, som understøtter DeX. (Foto: Samsung)

Galaxy-enheden kobles til computeren eller skærmen enten med kabel eller trådløst via Wi-Fi. Hvis DeX kører på en PC eller MacBook, har Galaxy-enheden automatisk adgang til alt tilbehør, som er sluttet til computeren, mens man trådløst via Bluetooth kan forbinde f.eks. tastatur og mus til sin Galaxy-enhed, hvis DeX kører på en PC-skærm eller et smart-TV.

Samsung DeX muliggør, at stort set alle apps på din Galaxy-enhed kan bruges i en desktop-version. Enten på din PC eller MacBook eller sågar via et smart-TV eller en alenestående PC-skærm. (Foto: Samsung)

Samsung DeX er i dag tilgængeligt på følgende enheder:

Samsung Galaxy S8-serien

Annonce

Samsung Galaxy Note 8-serien

Samsung Galaxy S9-serien

Samsung Galaxy Note 9-serien

Samsung Galaxy S10-serien

Samsung Galaxy Note 10-serien

Annonce

Samsung Galaxy S20-serien

Samsung Galaxy Note 20-serien

Samsung Galaxy S21-serien

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab 5e

Annonce

Samsung Galaxy Tab S6

Samsung Galaxy Tab S7 og S7+

Samsung Galaxy Tab Active Pro

Vil du bruge Samsung DeX på din computer, skal du først downloade en app til enten Windows eller MacOS via Samsungs hjemmeside. (Foto: Peter Gotschalk)

Du kan forbinde din Galaxy-enhed med både Windows- og Mac-computere. DeX til PC er tilgængeligt på udvalgte enheder og på Windows 7 og 10 samt versioner af Mac OS nyere end 10.13.

Samsung DeX kan også bruges trådløst på smart-TV’er, der understøtter spejling af Android smartphone-skærme (Miracast), samt på alle øvrige skærme via USB-C-til-HDMI-kabel.

Annonce

Hvad kan DeX bruges til?

Kort og godt muliggør Samsung DeX, at stort set alle apps på din Galaxy-enhed kan bruges i en desktop-version. Hele brugerfladen fra din smartphone bliver spejlet på computer- eller TV-skærmen, men i et Windows-lignende miljø.

Du kan forbinde din Galaxy-enhed til din Windows-PC eller MacBook trådløst via Wi-Fi. (Foto: Samsung)

Det åbner op for en lang række forskellige muligheder. Er du f.eks. på et hotelværelse, og har du Netflix eller andre streaming-apps på mobilen, kan du bruge din Galaxy-enhed som videoafspiller uden om hotellets interne system. Har du trådløst tastatur og mus med i bagagen, kan du også arbejde på hotelværelset blot ved hjælp af din Samsung-mobil. Den bærbare computer kan du lade blive hjemme!

Der findes nemlig en lang række produktivitets-apps til mobilen, der sammen med DeX pludselig kan bruges, som havde du en Chromebook, en Windows-PC eller en MacBook med i tasken. Ikke mindst Microsoft Office – inklusive Excel, Powerpoint og Word – men også mobilens e-mail-app, Gmail og andre Google-apps samt mobilversionen af Adobe Photoshop.

Sådan ser DeX-brugerfladen ud på din computerskærm eller dit smart-TV. (Foto: Peter Gotschalk)

Og hvis man faktisk har sin computer med og bruger DeX sammen med Windows eller MacOS, kan man naturligvis trække og slippe filer, noter, billeder og andre dokumenter sømløst mellem computer og mobil.

De fleste apps på din Galaxy-enhed kan afvikles på den Windows-lignende DeX-brugerflade. Både Google Play og Email som her og produktivitetsværktøjer som Microsoft Excel, Powerpoint og Word. (Foto: Peter Gotschalk)

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
Lancerer bl.a. nye TV’er med Mini-LED-teknologi.
TCL TS8132 er en billig soundbar med Dolby Atmos, der gengives af separate tophøjttalere.
Endnu en gang udsættes premieren på store biograffilm.
Mere end en halv million Huawei-brugere har downloadet inficerede apps fra firmaets officielle app-butik, AppGallery.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.