Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Guide

Samsung DeX

Galaxy S21-serien og andre Galaxy-mobiler fra Samsung kan stort set erstatte din almindelige computer.

Skrevet af / Opdateret: 05/08/2021 - 11:40 // Først publiceret: 28/02/2021
Samsung DeX

Det kan godt være, at mobilerne i Samsungs forskellige serier af Galaxy-smartphones koster spidsen af en jetjager, men hvad de færreste ved, er at hvis man har en Galaxy S eller Galaxy Note i lommen, så går man også rundt med en minicomputer, der kan klare produktivitetsopgaver og andre funktioner som minimum på niveau med en Chromebook eller en billig bærbar PC. 

Læs også TV og PC-monitor i ét Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!

Navnet på løsningen er Samsung DeX, og der er tale om desktop-software, som lader dig bruge de fleste apps og filer på din Galaxy-smartphone i en Windows-lignende brugerflade via din almindelige computer eller sågar på dit smart-TV eller en PC-skærm.

Samsung Galaxy Note 20 er blandt de Samsung Galaxy-enheder, som understøtter DeX. (Foto: Samsung)

Galaxy-enheden kobles til computeren eller skærmen enten med kabel eller trådløst via Wi-Fi. Hvis DeX kører på en PC eller MacBook, har Galaxy-enheden automatisk adgang til alt tilbehør, som er sluttet til computeren, mens man trådløst via Bluetooth kan forbinde f.eks. tastatur og mus til sin Galaxy-enhed, hvis DeX kører på en PC-skærm eller et smart-TV.

Samsung DeX muliggør, at stort set alle apps på din Galaxy-enhed kan bruges i en desktop-version. Enten på din PC eller MacBook eller sågar via et smart-TV eller en alenestående PC-skærm. (Foto: Samsung)

Samsung DeX er i dag tilgængeligt på følgende enheder:

Samsung Galaxy S8-serien

Samsung Galaxy Note 8-serien

Samsung Galaxy S9-serien

Samsung Galaxy Note 9-serien

Samsung Galaxy S10-serien

Samsung Galaxy Note 10-serien

Samsung Galaxy S20-serien

Samsung Galaxy Note 20-serien

Samsung Galaxy S21-serien

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab 5e

Samsung Galaxy Tab S6

Samsung Galaxy Tab S7 og S7+

Samsung Galaxy Tab Active Pro

Vil du bruge Samsung DeX på din computer, skal du først downloade en app til enten Windows eller MacOS via Samsungs hjemmeside. (Foto: Peter Gotschalk)

Du kan forbinde din Galaxy-enhed med både Windows- og Mac-computere. DeX til PC er tilgængeligt på udvalgte enheder og på Windows 7 og 10 samt versioner af Mac OS nyere end 10.13.

Samsung DeX kan også bruges trådløst på smart-TV’er, der understøtter spejling af Android smartphone-skærme (Miracast), samt på alle øvrige skærme via USB-C-til-HDMI-kabel.

Hvad kan DeX bruges til?

Kort og godt muliggør Samsung DeX, at stort set alle apps på din Galaxy-enhed kan bruges i en desktop-version. Hele brugerfladen fra din smartphone bliver spejlet på computer- eller TV-skærmen, men i et Windows-lignende miljø.

Du kan forbinde din Galaxy-enhed til din Windows-PC eller MacBook trådløst via Wi-Fi. (Foto: Samsung)

Det åbner op for en lang række forskellige muligheder. Er du f.eks. på et hotelværelse, og har du Netflix eller andre streaming-apps på mobilen, kan du bruge din Galaxy-enhed som videoafspiller uden om hotellets interne system. Har du trådløst tastatur og mus med i bagagen, kan du også arbejde på hotelværelset blot ved hjælp af din Samsung-mobil. Den bærbare computer kan du lade blive hjemme!

Læs også Sidecar redder rejsen: Sådan bliver iPad til en ekstra skærm til din Mac Nu kan du arbejde på to skærme på farten. Bare du har en nyere iPad og en nyere Mac, der kører macOS Catalina.

Der findes nemlig en lang række produktivitets-apps til mobilen, der sammen med DeX pludselig kan bruges, som havde du en Chromebook, en Windows-PC eller en MacBook med i tasken. Ikke mindst Microsoft Office – inklusive Excel, Powerpoint og Word – men også mobilens e-mail-app, Gmail og andre Google-apps samt mobilversionen af Adobe Photoshop.

Sådan ser DeX-brugerfladen ud på din computerskærm eller dit smart-TV. (Foto: Peter Gotschalk)

Og hvis man faktisk har sin computer med og bruger DeX sammen med Windows eller MacOS, kan man naturligvis trække og slippe filer, noter, billeder og andre dokumenter sømløst mellem computer og mobil.

De fleste apps på din Galaxy-enhed kan afvikles på den Windows-lignende DeX-brugerflade. Både Google Play og Email som her og produktivitetsværktøjer som Microsoft Excel, Powerpoint og Word. (Foto: Peter Gotschalk)
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Din Samsung Galaxy er en vaskeægte lommecomputer

Sådan skriver du som en brækket arm

Hvad pokker er mesh?

Scroll to Top