Motorola har mildest talt sendt mange forskellige modeller i den såkaldte Moto G-serie på markedet. Et hurtigt kig på firmaets webside afslørede i alt 14 mobiler i serien, der kan købes lige nu, og heraf har vi testet i alt fem. Det drejer sig om den test af Motorola Moto G200, du læser lige nu, samt modellerne Moto G100, Moto G50, Moto G30 og Moto G 5G.
Alle 14 mobiler er i skrivende stund tilgængelige i butikkerne, og man skal vist være ansat hos Motorola for at kunne overskue de mange modeller og forskellene på dem.
Kort og godt kan man sige, at Motorola har produceret lige så mange Moto G-udgaver, som de har kunnet finde på forskellige kombinationer af skærmstørrelse og -type, kameraer, processorer og øvrige konfigurationsmuligheder.
Indimellem rammer de ved siden af, men for det meste får man en god mobil til prisen, og tricket er vist at finde præcis den kombination af specifikationer, som passer bedst til ens behov og pengepung.
Sidste år kom Motorola på banen med Moto G100, der næsten var lige så god som en flagskibsmodel, selv om prisen holdt sig på mellemklasseniveau, og Moto G200 er vel tænkt som en slags afløser for den. Den kommer i hvert fald også med en prisseddel, der ikke virker så afskrækkende, mens specifikationerne på mange punkter er på niveau med, hvad vi kender fra dyrere modeller fra andre producenter.
Men er det nok i 2022? Kan Moto G200 leve op til sin forgænger, eller er producenten gået for meget på kompromis for at holde prisen nede?
Udseende og konstruktion
Den nye mellemklassemobil fås i to farver, Glacier Green og Stellar Blue, og ligesom sin forgænger er Moto G200 mestendels fremstillet af plastic. Bagsiden er egentlig mat, men samler alligevel lidt for meget på fingeraftryk til vores smag.
Moto G200 vejer over 200 gram og er også usædvanlig tyk, så den fylder godt, men er heldigvis behagelig nok at holde i hånden takket være de afrundede kanter.
På mobilens højre side finder man knappen til justering af lydstyrke samt tænd/sluk-knappen med indbygget fingeraftrykslæser, mens en dedikeret knap til Google Assistant er placeret på den modsatte side.
Kameramodulet på bagsiden ser nærmest ud som en lille rampe, der rejser sig fra midten af mobilen mod venstre. Designet vil ikke falde i alles smag, men i det mindste har Motorola her været lidt kreative, og det specielle kameramodul øger faktisk genkendeligheden, så Moto G200 ikke ligner alle andre mobiler i prisklassen på en prik.
Skærm og lyd
Motorola har opgraderet skærmen i Moto G200, så den både er en smule større end forgængerens (6,8 mod 6,7 tommer i Moto G100), ligesom den nye mobilskærm også kan prale af en opdateringsfrekvens på hele 144 Hz, hvilket faktisk er i den absolut højeste ende, selv i forhold til mange væsentlig dyrere konkurrenter.
Til gengæld er opløsningen den samme, nemlig FHD+ (teknisk set er den sågar en smule dårligere, da Moto G200 har en skærm i 20:9-format = 2460 x 1080 pixel, mens Moto G100 kom med en skærm i 21:9-format og kunne prale af 2520 x 1080 pixel). Der er også stadig tale om en IPS LCD-skærm, så billedkvaliteten er ikke helt på niveau med, hvad vi er vant til fra de dyrere OLED-skærme, for så vidt angår lysstyrke, kontrast og farvedynamik.
Dog skal det siges, at netop skærmen var en af forgængerens store svagheder. Og det har Motorola åbenbart rettet op på med Moto G200, for ikke blot er opdateringsfrekvensen højere – hvilket giver en blødere og hurtigere brugeroplevelse, når man spiller spil, bruger webbrowseren eller navigerer rundt i menuer og på hjemmeskærmen – skærmen virker også mere lysstærk, selv om de to mobiler på papiret kan levere omtrent den samme maksimale lysstyrke, nemlig 560 nit. Og med HDR10 får man en god video-oplevelse, hvis man ser f.eks. 4K-indhold på YouTube, Netflix og lignende.
Hvad angår lyden, så har Moto G200 kun højttalere indbygget i bunden. Så hvis man ikke bruger hovedtelefoner, får man ikke stereolyd ud af mobilen, hvilket er en lidt flad fornemmelse, uanset om man gamer eller ser video.
Med hovedtelefoner er lydkvaliteten til gengæld glimrende. Vi testede med et sæt Sony WF-1000XM4, der er blandt de bedste trådløse hørepropper, man kan købe for penge, og Motorola Moto G200 understøtter Qualcomms aptX-codec, som lover at give dig den bedst mulige lydkvalitet via Bluetooth, og resultatet var overbevisende godt.
Kamera
Det samme kan man ikke helt sige om kameraet, der underligt nok virker som en markant nedgradering i forhold til forgængerens kamera.
Jovist, det primære vidvinkelobjektiv er opgraderet fra 64 til 108 megapixel, men Moto G200 må undvære den dedikerede ToF-sensor fra Moto G100, som sammen med dybdesensoren hjalp til med afstandsmåling og fokus. Og selv om den nye mobil kommer med samme 9x pixel binning (hvor ni pixels fra sensoren kombineres til én pixel, hver gang der tages et billede) som Motorolas topmobil Edge 20 Pro, så leverer kameraet ikke den skarphed og kontrast i billederne, som vi havde forventet.
Ultravidvinkelbilleder bliver en smule forvrængede langs kanterne, mens det er lidt et lotteri, om makrobilleder står skarpt eller ej.
Moto G100 havde i øvrigt et separat ultravidvinkelobjektiv til frontkameraet, hvilket Moto G200 også må undvære, og bruger man kameraets portrætfunktion til selfies med bokeh-effekt, er det tydeligt, at den software, som skal levere resultatet, kæmper med skelne mellem motiv og baggrund.
Alt i alt er kameraet i Moto G200 lidt af en skuffelse. I hvert fald bliver det tydeligt, at man som mobilproducent er nødt til at spare et sted, hvis man vil levere hurtig ydelse til små penge.
Ydelse og funktioner
På det punkt leverer Motorola Moto G200 til gengæld varen. Mobilen kommer med den næstnyeste Snapdragon 888+ processor fra Qualcomm, og det betyder i praksis, at Moto G200 sågar er en my hurtigere end den næsten dobbelt så dyre Samsung Galaxy S21 FE, som vi testede for nylig.
Den hurtige ydelse gør sig naturligvis bemærket i vores benchmark-tests, men også når vi spiller store, tunge spil som Asphalt 9, præsterer Moto G200 til UG med kryds og slange. Her spiller den lynhurtige skærmopdateringsfrekvens på 144 Hz også en vigtig rolle.
Mobilen kommer derudover med 5G, Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2, så Moto G200 er også optimalt bestykket, når det gælder alle tænkelige tilslutningsmuligheder.
Ligesom Moto G100 understøtter mobilen i øvrigt også den såkaldte Ready For-platform, som lader brugeren forbinde sin Motorola-mobil til TV’et, computerskærmen eller den bærbare. Teknologien lader dig bruge de fleste apps og filer på din mobil i en Windows-lignende brugerflade, og på mange punkter minder Ready For en del om Samsung DeX.
Som nævnt får man dog ikke i både pose og sæk for under 4.000 kroner, så Motorola Moto G200 må til gengæld undvære trådløs opladning, ligesom mobilen heller ikke giver mulighed for at udvide det indbyggede 128 gigabyte lager ved hjælp af microSD-kort. Det gjorde forgængeren ellers, og vi kunne godt have ønsket os, at Moto G200 kunne det samme, for 128 gigabyte lager er ikke alverden, hvis man f.eks. optager en masse video og har et par store spil installeret på sin telefon.
Konklusion
Vi havde forventet os en del af Motorola Moto G200. Mobilen er dette års efterfølger til Motorola Moto G100, som vi sidste år gav karakteren fem samt vores specielle anbefaling.
Men en så positiv vurdering kan det ikke blive til i år. På et par enkelte punkter er Motorola Moto G200 et dårligere produkt end sin forgænger. Man må f.eks. undvære microSD-kort, ligesom kameraet – specielt selfie-objektivet – føles som en decideret nedgradering, selv om det modsatte vel har været hensigten.
At Moto G200 også i 2022 kommer med IPS-skærm, er heller ikke nogen fordel, og efterhånden kan den lave pris ikke længere bruges som argument, eftersom flere konkurrenter i samme prisklasse (såsom OnePlus Nord 2 og OnePlus CE 5G) er udstyret med AMOLED-skærm, hvilket alt andet lige giver en bedre brugeroplevelse for pengene.
Det er den høje ydelse, der er Moto G200’s største fortrin. Her kan konkurrenter som de førnævnte OnePlus-mobiler ikke være med, for Motorolas nye mellemklasseflagskib præsterer på niveau med væsentlig dyrere modeller som f.eks. Samsung Galaxy S21 FE. Ligesom mobilen også kommer med den nyeste netværksteknologi i form af 5G, Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2.
Så hvis netop høj ydelse og hurtig forbindelse er topprioriteten, så er Motorola Moto G200 et godt køb. Ellers findes der bedre alternativer på markedet lige nu.
Home mener
Høj ydelse takket være lynhurtig Qualcomm-processor. Dertil kommer skærmopdateringsfrekvens på 144 Hz samt netværksteknologier som 5G, Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2 med Qualcomm aptX, som giver glimrende lyd i hovedtelefonerne. Sidst, men ikke mindst understøtter mobilen Motorolas Ready For-platform. Må nøjes med IPS-teknologi og FHD+ opløsning, selv om skærmen måler 6,8 tommer, så opløsning og billedkvalitet kunne være bedre. Ingen stereolyd fra de indbyggede højttalere, og kameraet kunne være bedre, især når det gælder skarphed og fokus. Ingen trådløs opladning, og microSD-kort understøttes ikke.
Vejl. pris 3699 kr
Specifikationer
- Operativsystem: Android 11
- Skærm: 6,8″ IPS, 20:9, 144 Hz, FHD+ (2460 x 1080), 396 ppi
- Processor: Snapdragon 888+
- Hukommelse: 8 GB RAM / 128 GB lager
- Kameraer: 108 Mp f/1.9 vidvinkel + 13 Mp f/2.2 120° ultravidvinkel + 2 Mp dybdesensor (primært) / 16 Mp f/2.2 (front)
- Trådløst: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, Galileo
- Mål og vægt: 168,07 x 75,53 x 8,89 mm / 202 g
- Batteri: 5000 mAh, 33 W hurtigopladning
- Web: motorola.com/dk/
Benchmarks
- Geekbench 5: 1.040 (single-core) / 3.293 (multi-core)
- AnTuTu 9: 802.581
- GFXBench 5.0 T-Rex: 6.144
- 3DMark Wild Life: 5.783
- PCMark Work 3.0: 18.005
- Basemark Web 3.0: 677,26
- Batteritest: 6:54 timer
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer