Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Lenovo Tab P11 Pro

Flot og fleksibelt fra Lenovo

Jeg har et problem. Men problemer er jo til for at blive løst. Kan det tænkes, at Lenovo Tab P11 Pro er svaret?

Skrevet af / 28/06/2021 - 23:13
Lenovo Tab P11 Pro
Åsa Warme Hallén

I forbindelse med pandemien har vi mistet vores TV-stue derhjemme. Eller rettere: Den er blevet omdannet til hjemmekontor, hvilket gør min morgenrutine med en stor kop kaffe og nyhederne rimelig umulig at gennemføre. Mobilen kan selvfølgelig bruges i stedet, men den er ærlig talt lidt lille. En tablet virker som den bedste løsning!

Personligt bliver jeg altid lidt “Rasmine Modsat”, når nogen prøver at begrænse mine valgmuligheder eller f.eks. tvinge mig ind i en fagforening. Eller hvis noget bliver lidt for hyped og dermed dyrere, uden at der er nogen egentlig grund til det. Og det er præcis sådan, Apple fungerer – efter min mening.

Ved at købe en iPhone, der har iOS som operativsystem, er jeg mere eller mindre tvunget til at købe en iPad, hvis jeg vil have en tablet, der kan arbejde sammen med min mobil. Eller en iMac, hvis det er en computer, jeg er ude efter.

Ofte bliver hele familier holdt fanget af iOS-sekten, for at deres produkter kan kommunikere med hinanden. Og i hvert fald her i Norden er det lykkedes Apple at opbygge et så stærkt brand, at vi gerne lægger et større beløb for et produkt med et æble på i stedet for at vælge noget andet.

Selv om det bl.a. betyder, at man kun vil kunne downloade de apps fra App Store, som Apple har bestemt, eftersom de har blokeret for eksterne leverandører.

Lenovo Tab P11 Pro kan fint ligge fremme på sofabordet uden at skamme sig. I hvert fald hvis man køber tilbehøret oveni. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvis man har et yngre barn i familien, der har brug for en mere simpel mobiltelefon for f.eks. at kunne ringe på vej til og fra skole, er man nødt til at købe en fuldgyldig iPhone, for der tilbydes ikke nogen mere simple budgetmodeller.

Hvis man i stedet vælger en telefon med Android som operativsystem, har man væsentlig flere producenter at vælge imellem og dermed også mange forskellige prisklasser. Android-systemet er ikke låst på samme måde som iOS, men baseret på et såkaldt open source-system, der kan beskrives som mere fleksibelt, hvad angår personlig tilpasning af ens produkt, end iOS.

Hvis det er lykkedes at efterlade opladeren derhjemme, når man er på farten, behøver man heller ikke se sig om efter nogen med en mobil fra samme producent, som man selv har. Android-telefoner har i langt de fleste tilfælde den samme type oplader.

Det handler selvfølgelig ikke om rigtigt eller forkert, og jeg påstår ikke på nogen måde, at æbleprodukterne er dårlige, men selve tanken og strategien generer mig altså.

I mit tilfælde har jeg en Samsung-mobil og er altså nu på jagt efter en tablet. Da min telefon har Android som operativsystem, behøver jeg ikke at vælge en tablet fra samme producent, hvis jeg ikke vil dét (eller hvis budgettet ikke tillader det). Og da Lenovo for nylig lancerede Tab P11 Pro, virkede det som en god idé at teste netop den.

5,8 mm i tykkelse er ikke meget. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Fleksibilitet er det nye sort

Aldrig har vi haft mulighed for at være så fleksible som nu, og selvfølgelig vinder produkter også på at være så fleksible som muligt. Hvis de gode ideer virker i praksis, selvfølgelig …

Hvis man ikke bestiller hele pakken fra starten, kan man senere bestille et tastatur, et cover/bordstativ samt en Lenovo Precision Pen 2 til sin Lenovo Tab P11 Pro.

Prisen for alt dette kan selvfølgelig svinge, afhængigt af hvor man køber det, men uden rabatter drejer det sig om 299 kroner for tastaturet, 499 kroner for pennen og 149 kroner for coveret. Nu kan nytte kombineres med fornøjelse, tænker jeg!

En tablet er måske ikke noget, man løber rundt og tager billeder med, og ingen af kameraerne er noget ud over det sædvanlige. Men jeg skulle selvfølgelig prøve “selfie-kameraet”, og det er absolut godkendt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Førsteindtryk

Jeg vil ikke sige, at jeg er snobbet, men jeg sætter pris på pæne ting, der er gennemtænkt og ikke virker billige og plasticagtige. Med sine 5,8 mm er det en rigtig tynd tablet.

Materialevalget med mørkt aluminium er pænt, virker gedigent og også lidt luksuriøst. Ikke plastic- og budgetagtigt. Bagsiden af tastaturet er ligesom coveret dækket af gråmeleret tekstil, der gør helheden tidløs og sober. Hvis man kan kategorisere en tablet som pæn, så passer denne Lenovo-tablet ind i dette segment, og den kan godt få lov til at ligge fremme på sofabordet.

Både tastatur og cover fastgøres magnetisk til tablet’en, uden at man behøver at parre dem, stikke nogen stik i eller andet.

Lenovo har valgt at kalde det tilbehør, man fastgør på bagsiden af sin tablet, for et cover. Jeg ville nok kalde det en stander. Eftersom det fastgøres på bagsiden af tablet’en, beskytter det jo overhovedet ikke skærmen mod f.eks. ridser. Derimod fungerer det glimrende som bordstativ med trinløs vinkling.

Tastaturet, derimod, beskytter forsiden, så med både tastatur og cover klikket på er tablet’en klar til at blive stoppet i tasken, uden at man behøver at bekymre sig om ridser. Hvor coveret har en stor kontaktflade at hæfte til, er tastaturets noget mindre. Det sidder dog rigtig godt fast, og det er kun, hvis man generelt er uforsigtig, at det kan gå løs. Det lærer man hurtigt.

Lenovo Precision Pen 2 er ikke en let plasticpen, men virker gennemtænkt i materialevalget og har en behagelig tyngde. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Lenovo Tab P11 Pro i brug

Selv om denne Lenovo-tablet er rigtig pæn, kræver det lidt mere end det, for at den er pengene værd – den skal også fungere godt og være brugervenlig.

For at låse enheden op kan man bl.a. vælge fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Af erfaring ved jeg, at der kan være visse udfordringer med netop ansigtsgenkendelse.

En bærbar enhed skal jo mere eller mindre følge med overalt, hvilket betyder, at den helst skal genkende mig, når jeg nyvågen og usminket vil opdatere mig om, hvad der er sket ude i verden. Og når jeg senere på dagen har fået makeup på og sat mit hår op i en hestehale. Og også når jeg, i alders medfør, har læsebriller på.

Og jeg må sige, at det fungerer rigtig godt. Måske ikke ti ud af ti gange, men næsten, hvilket må betragtes som helt fint i betragtning af de udfordrende omstændigheder, jeg udsætter den for.

Tastaturet er af høj kvalitet, men af naturlige årsager ret lille, og der er dårlig plads mellem tasterne. Men selv om jeg var skeptisk fra starten, var der faktisk ikke noget problem at finde et flow, hvilket gør det til en rigtig god ledsager, når jeg har brug for at være fleksibel og flytte rundt på min arbejdsplads.

Touchpad’en gav mig derimod flere grå hår, end jeg har i forvejen! Selv om jeg har brugt produktet i lang tid, blev vi aldrig rigtig venner, touchpad’en og jeg. Min oplevelse var, at den levede sit eget liv, og når jeg trykkede på ting, så skete der tit noget helt andet, end jeg havde regnet med.

Derimod er pennen – Lenovo Precision Pen 2 – et pletskud, som jeg brugte meget i stedet for at køre en fingerspids rundt på skærmen eller bruge touchpad’en. Pennen virker ekstra luksuriøs, gedigen og gennemtænkt, og den er tilpas tung og behagelig at holde på.

Læs også Lenovo klar med nye produkter til forbrugere og professionelle Chromebooks, nye skærme og en række potente nye ThinkPads er blandt Lenovos nyheder, som netop er blevet præsenteret på Mobile World Congress.

Når man klikker tastaturet på, skifter brugerfladen på tablet’en til en “produktivitetstilstand” eller arbejdstilstand med flytbare vinduer, ligesom på en hvilken som helst computer. Vældig praktisk, hvis man skal være produktiv og måske skrive en tekst som denne, samtidig med at man googler information.

Når man så er i denne jobtilstand og f.eks. åbner Instagram, får man kun et lille vindue til at begynde med, og app’en siger, at den muligvis ikke fungerer korrekt i produktivitetstilstanden. Det er nu ikke så tosset, eftersom Instagram, Facebook og mange andre apps i de fleste tilfælde faktisk ikke er arbejdsrelaterede …

Men man behøver ikke at bekymre sig om at gå glip af noget. Gå ind i indstillingerne og slå produktivitetstilstand fra, og de fleste apps fungerer som normalt.

Personligt er jeg ikke den store gamer, men hvis man spiller lidt for sjov og ikke alt for krævende spil, bliver man ikke skuffet. Lenovo Tab P11 Pro klarer sig fint her. Hvis man er seriøs gamer og deltager i Counter-Strike turneringer, er en tablet jo under alle omstændigheder ikke noget alternativ.

Som man kunne forvente af en OLED-skærm, har denne 11,5 tommers skærm glimrende kontrast og virkelig godt sortniveau. Man behøver heller ikke sidde lige foran den for at kunne se, hvad der foregår, og med understøttelse af både HDR 10 og Dolby Vision kan filmaftener være en nydelse. I fuldt dagslys skal man dog måske dreje og vippe den lidt, for at omgivelserne ikke reflekteres i skærmen.

Tablet’en er udstyret med fire JBL-højttalere, der leverer overraskende fyldig og kraftfuld lyd i forhold til sådan en lille sag. Det spiller måske ikke den store rolle til morgennyhederne, men når det er tid til at se en god film, har lyden afgjort noget at skulle have sagt.

Man fastgør penneholderen til coveret med en klæbestrimmel, og jeg kan lige se for mig, at den går løs efter noget tid, da en tablet jo er noget, man smider i tasken og tager med på eventyr. Her er der afgjort noget udviklingspotentiale. (Foto: Lenovo)

Jeg har arbejdet, googlet, surfet, set film og været social på Lenovo Tab P11 Pro og må sige, at den leverer på alle de områder, jeg kunne ønske. Bortset fra ét. Jeg er nemlig lydbogsnørd, og mine ører trives bedst med over-ear hovedtelefoner. Mine foretrukne er et par kablede Sony med støjreduktion, og de kræver et 3,5 mm minijack-stik. Og det har denne tablet ikke!

Her er man nødt til at anskaffe sig et par Bluetooth-hovedtelefoner, så man kan lytte uden at forstyrre omgivelserne.

Læs også Urbanista Miami sætter ny standard i klassen Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.

Konklusion

Lenovo Tab P11 Pro er en tablet, der sammen med alt tilbehøret virkelig giver dig mulighed for at kombinere nytte og fornøjelse – arbejde og fritid. Den og min Samsung-mobil havde ingen problem med at snakke sammen.

Selvfølgelig vil der være en indkøringsperiode, hvor man skal lære bestemte funktioner, og selvfølgelig er der nogle mangler og noget udviklingspotentiale. Men jeg må sige, at Lenovo er lykkedes ganske godt med at føre ideerne ud i livet. I hvert fald hvis man leder efter en tablet, der skal bruges til både arbejde, surfing og filmkiggeri.

Karakter
Lenovo Tab P11 Pro
Premium

Home mener

Fleksibelt alt-i-et-produkt, hvis man køber alt tilbehøret. Både lyd og billede vil give dig fine filmaftener. Pæn og ordentlig tablet. At der ikke er noget hovedtelefonstik, trækker ned.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top