Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den bedste skærm, vi har set på en tablet.
Karakter
Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
Lyd & Billede mener
Fantastisk dynamisk skærm og overbevisende lyd. Elegant og slankt design, høj ydelse og understøttelse af både 5G og Wi-Fi 6. Dertil kommer Samsung DeX, der giver enestående produktivitetsmuligheder.
Nogle Android-apps findes ikke i en god tablet-version.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 10
  • Skærm: 12,4″ Super AMOLED, WQXGA+ (2800 x 1752)
  • Processor: Snapdragon 865+ octa-core
  • Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
  • Kameraer: 13 Mp + 5 Mp / 8 Mp (front)
  • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, Galileo, BEIDOU
  • Mål og vægt: 285 x 185 x 5,7 mm / 575 g
  • Batteri: 10.090 mAh, 45 W hurtigopladning
  • Web: samsung.com/dk/
Benchmarks

Vejl. pris 9 499 Produktside

Med en skærm på hele 12,4 tommer er Samsung Galaxy Tab S7+ 5G den største Android-baserede tablet, vi hidtil har prøvet. Og der er ikke blot tale om, at skærmen har fået en tur med cykelpumpen. Opløsningen er også høj, så man får hele 2800 x 1752 pixel at boltre sig på, hvilket svarer til 266 ppi (pixels per inch). Dertil kommer en opdateringsfrekvens på 120 Hz og en lysstyrke på 563 nit, hvilket alt i alt giver en af de mest lysstærke, skarpe og lynhurtige skærme, vi nogensinde har set på en tablet.

OLED-skærmen byder desuden på HDR10+ understøttelse, hvilket giver sig udslag i et helt fantastisk sortniveau, overlegen kontrast og dynamisk farvegengivelse. Det nyder man bl.a. godt af, hvis man ser videoindhold via f.eks. Netflix, der byder på mange titler i HDR10+ format.

Samsung har produceret Galaxy Tab S7+ med så smal en kant rundt om skærmarealet – og i øvrigt så slank – at man nærmest har oplevelsen af at sidde med det rene skærmbillede i hånden. (Foto: Samsung)

Rent designmæssigt har Samsung klaret at producere Galaxy Tab S7+ med så smal en kant rundt om skærmarealet – og i øvrigt så slank – at man nærmest har oplevelsen af at sidde med det rene skærmbillede i hånden og intet andet. Imponerende.

Det samme gælder heldigvis lydoplevelsen, som er helt i topklasse. Lyden leveres af fire Dolby Atmos højttaler-enheder, som er arrangeret sådan, at der sidder en højttaler i hver af tablet’ens fire hjørner. Dermed har man stereolyd, lige meget hvilken retning man vender sin Galaxy Tab S7+, og resultatet er et lydbillede, der nærmest trækker brugeren ind i skærmen.

Annonce

Et 3,5 mm minijack-stik må man til gengæld undvære, så hvis man vil lytte til musik, podcasts eller videoer uden at forstyrre andre, må man have fat i et par trådløse hovedtelefoner at forbinde med sin tablet.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G understøtter S Pen, der kan fastgøres på bagsiden af tablet’en, hvor den sidder og samtidig oplades på en sort glasstribe under kameraet, når den ikke bruges. (Foto: Samsung)

Som navnet mere end antyder, kommer Samsung Galaxy Tab S7+ 5G med 5G, ligesom Wi-Fi 6 følger med i pakken. Den understøtter også S Pen, der kan fastgøres på bagsiden af tablet’en, hvor den sidder og samtidig oplades på en sort glasstribe under kameraet, når den ikke bruges.

Qualcomms nyeste Snapdragon 865+ processor leverer høj ydelse, hvilket vores benchmark-tests bekræfter, ligesom brugeroplevelsen også er helt superb, uanset hvilke tunge apps vi smider efter tablet’en. Specielt den grafiske ydelse er skyhøj.

Reelt er den eneste udfordring, at der stadig mangler gode tablet-versioner af mange apps i Android-økosystemet, men til gengæld understøtter Galaxy Tab S7+ Samsung DeX, som forvandler brugerfladen på din tablet til en klassisk desktop. Du kan så bruge tablet’en som en rigtig computer, der kan betjenes med mus og tastatur, mens dine apps afvikles i separate vinduer, præcis som i Windows eller MacOS.

Annonce

Samsung DeX forvandler brugerfladen på din tablet til en klassisk desktop. Du kan så bruge tablet’en som en rigtig computer, der kan betjenes med mus og tastatur. (Foto: Samsung)

Det gør Samsung Galaxy Tab S7+ 5G mere end perfekt til produktivitet, og der er allerede en lang række apps fra firmaer som Adobe, Microsoft og Google, der understøtter systemet, med mange flere på vej,

Kort og godt er Samsung Galaxy Tab S7+ 5G den bedste tablet, Samsung nogensinde har produceret, helt ubestridt den bedste Android-tablet på markedet – og for mange brugere, som ikke er gift med Apples økosystem, måske ovenikøbet den bedste tablet, der i skrivende stund overhovedet kan købes for penge.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Apple iPad Air (2020)

Bedste iPad Air til dato

Apples nyeste iPad Air kombinerer let og elegant design med monsterstærk ydelse.

Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den hurtigste mobilprocessor på markedet. Næsten rammeløs skærm med True Tone samt ikonisk Apple-design af høj kvalitet. De fleste apps findes i tablet-version til iPadOS.
Selv om skærmen er god, er der tale om en IPS-skærm, som ikke når op på OLED-niveau. Kommer kun med stereohøjttalere. Understøtter ikke 5G.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.