DUEL: Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Et heftigt dilemma

Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
Annonce
Annonce
forfatter

Mens Android-baserede smartphones dominerer det globale marked for mobiltelefoner, ser det anderledes ud i forhold til tablets, hvor Apples iPad for langt de fleste forbrugere er synonym med tablets i det hele taget. Det faktum har talrige Android-producenter forsøgt at lave om på i årevis – ikke mindst med tablets i den billigere prisklasse, som man kan stikke til ungerne, hvis de alligevel bare skal underholdes med spil eller YouTube.

Indtil videre med begrænset held. Og endnu værre ser det ud, hvis man forsøger at konkurrere med Apple, når prisen sniger sig op over 3.000-4.000 kroner. Her er iPad’en altdominerende, hvilket Apples store konkurrent, Samsung, med Samsung Galaxy Tab S-serien længe har forsøgt at gøre noget ved.

Der har været flere gode bud gennem årene – herunder sidste års Samsung Galaxy Tab S6 – men lige meget har det hjulpet. Apples iPads sælges i langt større antal.

Det ville dog ligne Samsung dårligt at kaste håndklædet i ringen, så nu forsøger den sydkoreanske elektronikgigant igen at snuppe markedsandele fra Apple på tablet-markedet.

Denne gang med et sandt monster af en tablet, Samsung Galaxy Tab S7+ 5G, som vist både er den bedste og dyreste tablet fra sydkoreanerne nogensinde.

Annonce

Den har vi testet op imod Apples nyeste iPad Air, som blev lanceret i forrige måned, for at tage temperaturen på, om Samsung i denne omgang har en reel chance ude i butikkerne, når kunderne skal vælge imellem en spritny luksus-tablet fra enten Apple eller Samsung.

Læs også
Hvem vinder mesterskabet i fluevægt? Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?

Et svært valg

Og lad os bare sige det med det samme: Det er en svær afgørelse, selv for os såkaldte eksperter. Når man har læst de to tests af hvert enkelt produkt igennem, sidder man i hvert fald med en fornemmelse af, at man går glip af noget, uanset hvad man vælger.

Apple har stadig det bedste økosystem til tablets. Punktum. Det gælder både selve brugerfladen i form af iPadOS og udbuddet af tablet-tilpassede apps. Dog er Samsung kommet meget længere end tidligere med introduktionen af Samsung DeX, der lader brugeren forvandle sin tablet til en ægte bærbar computer med multitasking, programvinduer, betjening via tastatur og mus osv.

Selvfølgelig kan iPad Air (og specielt iPad Pro) en del af de samme ting, men vi synes, at Samsungs løsning er bedst, hvis man vil gå “computervejen”. Det gælder dog ikke for fotografer, som er afhængige af Adobes programmer til at organisere og bearbejde deres billeder. Hverken Photoshop eller Lightroom er tilgængelige til Android, så her er det kun iPad, der kan bruges.

Hardware-mæssigt tørrer Galaxy Tab S7+ gulv med den nye iPad Air. Især skærmen på Samsungs tablet er den bedste, vi nogensinde har set på en mobil enhed – med HDR10+ og langt bedre sortniveau og kontrast, end Apples Liquid Retina IPS-skærm kan levere – og den byder også på en helt unik lydoplevelse.

Annonce

Så er der selvfølgelig den lille detalje, at den sydkoreanske tablet kommer med 5G, mens Apples nyeste tablet må nøjes med 4G/LTE, og faktisk præsterer Snapdragon 865+ processoren fra Qualcomm, der sidder i Galaxy Tab S7+, også bedre end Apples A14 Bionic-processor, for så vidt angår den rene grafiske ydelse. Det dokumenterer vores benchmark-tests (såvel GFXBench som 3DMark Sling Shot Extreme), mens iPad Air til gengæld præsterer bedst i både Geekbench 5 og AnTuTu 8.

Kort og godt bliver man ikke snydt, uanset om man investerer i den nyeste iPad Air eller i Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Er man i forvejen iPad-bruger og vant til Apples apps og økosystem, giver det derfor nok bedst mening at gå efter den nye iPad. Specielt for fotografer. Men helt objektivt set er Samsung Galaxy Tab S7+ 5G det bedste produkt af de to, som man bør vælge, hvis man ikke er Apple-fanboy og i øvrigt ønsker sig en helt exceptionelt god tablet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Produkter i denne test

Apple iPad Air (2020)

Bedste iPad Air til dato

Apples nyeste iPad Air kombinerer let og elegant design med monsterstærk ydelse.

Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den hurtigste mobilprocessor på markedet. Næsten rammeløs skærm med True Tone samt ikonisk Apple-design af høj kvalitet. De fleste apps findes i tablet-version til iPadOS.
Selv om skærmen er god, er der tale om en IPS-skærm, som ikke når op på OLED-niveau. Kommer kun med stereohøjttalere. Understøtter ikke 5G.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den bedste skærm, vi har set på en tablet.

Fantastisk dynamisk skærm og overbevisende lyd. Elegant og slankt design, høj ydelse og understøttelse af både 5G og Wi-Fi 6. Dertil kommer Samsung DeX, der giver enestående produktivitetsmuligheder.
Nogle Android-apps findes ikke i en god tablet-version.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Den kinesiske elektronikgigant har meddelt sine leverandører, at de skal regne med et markant fald i bestillinger af komponenter til smartphones i år.
E-bogslæser til farverige illustrationer.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skærm.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skærmen på Galaxy A52 5G kommer helt op på 120 Hz.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Bag det kedelige ydre banker en kraftig processor og et udmærket grafikkort – men de kan ikke slippe fri.
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.