Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

DUEL Apple MacBook Air 13″ (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

Duel: MacBook Air mod Samsung Galaxy Book Ion

Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?

Leder du efter en fremragende studiecomputer – eller en bærbar, som er lige velegnet til hjemmebrug og rejser? Så har Apples ultralette MacBook Air længe været det oplagte valg.

Men der er kommet en ny dreng i klassen. Samsung er nemlig tilbage på markedet med bærbare computere, der er en del af Galaxy-serien. Den inkluderer som bekendt også smartphones, tablets og smart-ure.

Der er med andre ord tale om ultralette modeller for dem med behov for ekstra mobilitet, og blandt de nye Galaxy-bærbare har vi denne gang valgt at teste Samsung Galaxy Book Ion, som trods sit lette ydre alligevel hævder at være en kraftig PC for dem, der ikke vil gå på kompromis med ydelsen.

Galaxy Book Ion er derfor en oplagt duellant, når modstanderen er den nyeste udgave af førnævnte MacBook Air.

Apples slankeste bærbar var engang den første virkelig tynde laptop på markedet, og selv om den sidenhen er blevet kopieret flittigt af andre producenter, betyder det ikoniske design og den rimelige pris, at MacBook Air stadig er førstevalget for mange, som skal have en bærbar i fluevægtsklassen.

Annonce

Og så skader det bestemt ikke, at MacBook Air de seneste år er blevet opgraderet flere gange, så den ikke længere kan betragtes som en udpræget budgetmodel.

Så er spørgsmålet bare: Hvem står på sejrsskamlen, når mesterskabet i fluevægt for bærbare er blevet afgjort?

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

Apple MacBook Air 13" (2020)

Stadig mest for pengene

Selv om MacBook Air ikke er helt så billig, som den har været, får man stadig overraskende meget for pengene med Apples slankeste bærbare computer.

Retina-skærm med True Tone, lækkert design og kvalitet fra øverste hylde samt fremragende lyd.
Ikke overvældende god batterilevetid. Kun to USB-C-porte.

Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

Vejet og fundet for let

Samsung Galaxy Book Ion virker lovende på papiret, men skuffer på et par væsentlige punkter. Især i betragtning af prisen.

Ultralet, men alligevel mange tilslutningsmuligheder. PowerShare via maskinens touchpad er en sjov ekstrafunktion. God batterilevetid.
Til prisen er ydelsen ikke overvældende. Skærmopløsningen er for lav, og farvegengivelsen ikke naturlig nok. Lyden er decideret elendig.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.