: Archos 101 G9

Deja-vu

Den absolut billigste tablet i denne test er ikke den dårligste. Langtfra.
Lyd & Billede mener
Meget billig Android 4 ICS God multimediespiller
Ingen indbygget 3G Kun frontkamera Dårlig “byggekvalitet” Dårlig skærm
Specifikationer
  • Android 4 Ice Cream Sandwich
  • 1,2 GHz dual-core TI OMAP ARM Cortex A9 processor
  • 10,1" (1280 x 800)
  • Frontkamera 1,3 MP (video 720p)
  • 8 GB hukommelse (+ microSD op til 32 GB)
  • Mini HDMI, Micro USB
  • Wi-Fi, accelerometer
  • Bluetooth 2.1+
  • 276 x 12,6 x 167 mm
  • 675 g
Annonce
Annonce
forfatter

Vi indrømmer gerne, at vi ikke forventede os meget af Archos 101 G9, der sågar først kom med i denne test i sidste øjeblik. Ved første øjekast ligner den da også noget, som er blevet udviklet sidst i 90’erne, men det vender vi tilbage til. Udseende kan snyde, og derfor ventede der os en behagelig overraskelse, da vi fik gang i G9, der godt nok leveres med Android Honeycomb, men straks ved opstart gør opmærksom på, at den gerne vil opgraderes til Android Ice Cream Sandwich. Den nyeste version af Android gør underværker for enhver tablet-computer, og her er Archos 101 G9 ingen undtagelse!

Ikke ueffen
I det hele taget blev vores frygt for, at G9 til den lave pris kun kunne være et amputeret produkt, gjort til skamme. Tværtimod kører Android 4 næsten lige så hurtigt på G9 som på konkurrenten Galaxy Tab 2 10.1 fra Samsung, og det gælder hele vejen rundt. Browseren er hurtig, og det samme gælder andre netbaserede apps. Som multimediespiller er Archos 101 G9 heller ikke ueffen, selv om den ikke afspiller helt så mange formater som Galaxy Tab 2. Bl.a. understøttede den ikke AC3 lyd-codec, som man dog kan købe sig til via Archos’ egen hjemmeside. Men både billede og lyd er godkendt, og så er det faktisk ret genialt, at G9 på bagsiden har en lille pind, der kan vippes ud som et støtteben, så tablet-computeren kan stå af sig selv, mens man ser film.

Knirker og knager
Det er så til gengæld stort set det eneste positive, vi har at sige om G9’s fysiske egenskaber. For når man kigger på hardwaren, bliver det hurtigt klart, hvor Archos har valgt at spare for at holde prisen nede.

Som vi nævnte før, giver designet mindelser om 90’erne, og det gælder ikke blot det grå og kedelige plastic, som både chassis og kabinet er bygget af, men også skærmen og en række af de ting, som G9 ikke har. Eksempelvis har tabletten kun et frontkamera på 1,3 megapixel til web-chat, mens det traditionelle bagsidekamera er sparet væk. 3G kan man få, hvis man køber en ekstra USB-dongle, som man sætter i på bagsiden, og så mangler G9 også både gyroskop og automatisk lysføler.

Førnævnte plastic er ikke bare grimt, men virker også skrøbeligt, og G9 er således den eneste tablet-computer i denne test, som både knirker og knager, når man bruger den. Det værste er dog skærmen, som også er lavet af plastic. Det betyder, at fingeren ikke kan glide let og uhindret på overfladen, hvilket gør navigationen trættende, selv om softwaren egentlig følger meget godt med. Særlig lysstærk er skærmen heller ikke, og G9 har også denne tests laveste pixel pr. tomme tæthed, nemlig 149 ppi.

Annonce

Konklusion
Hardwaren er årsagen til, at Archos 101 G9 ikke bliver kåret som denne tests bedste køb. Godt nok koster den 1.000 kroner mindre end Samsung Galaxy Tab 2 10.1, men hvor sidstnævnte er et lækkert og gennemført produkt til små penge, virker G9 som noget, der ville blive solgt på tilbud i Aldi. Omvendt skal det understreges, at Archos formentlig har lavet den absolut bedste tablet-computer netop i denne prisklasse, og har man intet imod den dårlige byggekvalitet, kan G9 sagtens bruges til noget fornuftigt.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Den nye iPad

iPad er kongen

Den nye iPad har den bedste skærm, vi har set på noget produkt. Nogensinde.

Skærmen Optager fuld HD video Hurtig 3G
Lavere batterilevetid Bliver varm VGA frontkamera

Samsung Galaxy Tab 2 10.1"

Smæk for skillingen

Skal man virkelig have noget for sine penge, så er det Samsung Galaxy Tab 2 10.1, der skal ned i indkøbskurven.

Afspiller næsten alle formater Lynhurtig browser
Kamera mangler autofokus Hjemmeskærmene hakker Ingen HDMI eller Micro USB

Toshiba AT200 10.1

Så bliv dog færdig!

Kritikere hævder, at Android-baserede tablet-computere ofte er præget af småfejl og virker ufærdige. Måske fordi de har prøvet Toshiba AT200?

2 MP frontkamera Meget tynd og let
Ingen 3G Lyssvag skærm Meget langsom browser Afspiller næsten ingen videoformater

Sony Tablet P

Identitetskrise?

Sony har lavet en tablet, der ikke er som de andre. Desværre er ideen nok bedre end resultatet.

Hurtig Klart skærmbillede Kan afvikle PlayStation-spil
Sort bjælke gennem skærmbilledet Kun 4 GB hukommelse Meget dyr

Huawei MediaPad

Billig begyndermodel

Kinesiske Huawei vil tages alvorligt på linje med mærker som Samsung og Sony. Med MediaPad gør de et godt forsøg, men der er for mange skønhedsfejl.

Billig 3G microSD
Skærmen Langsom Kameraet
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.