TESTApple AirPods 3

AirPods 3 rammer plet på det vigtigste

Apple AirPods 3 burde have været sådan fra dag ét, men nu, hvor de endelig er her, er vi begejstrede.
Karakter
Apple AirPods 3
Lyd & Billede mener
Afbalanceret, åbent og veldefineret lydbillede. God pasform, sprøjtesikre, lang batterilevetid og understøttelse af trådløs opladning.
Ingen støjreduktion. Overhovedet.
Specifikationer
 • Type: Trådløse, in-ear
 • Bluetooth: 5.0
 • Støjreduktion: Nej
 • Resistens: IPX54
 • Mikrofon og betjening: Ja / touch
 • Ladekabel: Lightning/USB-C
 • Batteritid: Op til 6 timer + 30 timer fra etui
 • Vægt: 4,28 g, etui 37,9 g
 • Farve: Hvid
 • Andet: Spatial Audio (rumtilpasset lyd), adaptiv EQ, trådløs opladning
 • Web: apple.com/dk
forfatter

De nye AirPods 3 kunne let være blevet genstand for et skuldertræk. For hvis man tænker sig om, hvem køber så et par så dyre hørepropper uden aktiv støjreduktion?

Det findes nemlig ikke på AirPods 3. Hvis støjreduktion og Apples hvide hørepropper er nummer et og to på ønskelisten, er det AirPods Pro man skal have. Men de koster 50 procent mere, og det er ikke alle, der synes, de er dét værd.

Dem alle vil have Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

Så dukker der nemlig en hel del konkurrenter op i billedet, som også har støjreduktion og mere raffineret lyd, og som ikke koster mere.

Så igen, hvem i alverden er AirPods 3 egentlig møntet på?

Forrige generation af AirPods (tv.) er mærkbart længere end AirPods 3 (th.). (Foto: Lasse Svendsen)

Det smarte svar er alle, der ikke har brug for støjreduktion. Med andre ord ikke alle dem, der pendler til arbejdet, sidder i kontorlandskaber eller generelt færdes, hvor støjen kan være generende. Hvilket er stort set alle offentlige transportmidler og offentlige knudepunkter.

Med andre ord ville jeg ikke tage AirPods 3 med på den næste flyvetur.

Men hvis man er mere optaget af lyden, især hvis man er Apple Music-bruger og også benytter hørepropperne til film eller serier på Apple TV+ eller Netflix – så kan AirPods 3 være helt perfekte. For ligesom AirPods Max understøtter de rumtilpasset lyd – Spatial Audio – med Dolby Atmos. Hvor lyden følger hovedets bevægelser og skaber en surround-effekt, der er særlig effektiv på film.

Det fungerer også på FaceTime, hvis der er flere personer med i samtalen, og man placerer dem i hver sin kanal.

Med etuiet får man op til 30 timers spilletid. (Foto: Lasse Svendsen)

Pasform og brugervenlighed

I modsætning til f.eks. AirPods Pro, Marshall Motif ANC og Sony WF-1000XM4 har AirPods 3 ingen silikonedutter, der letter tilpasningen til øret. De er i stedet “one-size-fits-all”, men det kan betyde, at nogle vil finde dem ukomfortable. Eller at de ikke dækker øret godt nok. De er trods alt lavet af hård plast og ret små.

Faktisk er de mindre end forrige generation af AirPods. Mikrofonstangen er kortere, og selve høreproppen, der rummer en nyudviklet driver, er vinklet indad og nedad. Det gør, at de passer bedre og sidder bedre i ørerne end forgængeren.

Sensoren til venstre, åbningen til driveren til højre. (Foto: Lasse Svendsen)

Nyt er også en hudsensor, der registrerer, når de sidder i øret, som fungerer meget bedre end sensoren i forgængeren, og tænder og slukker dem med det samme. De understøtter også lyddeling, så to personer med AirPods 3 kan høre samme musik fra én iPhone samtidig.

Det er også muligt bare at bruge den ene høreprop, hvis man f.eks. kun skal bruge én af dem til en telefonsamtale.

Hørepropperne kommer i et nyt etui, der understøtter trådløs opladning, og uden etuiet spiller de i op til seks timer, fem timer med Spatial Audio aktiveret. Og med batteriet i etuiet fuldt opladet har man i alt 30 timers spilletid på et par AirPods 3.

Når man har placeret dem i ørerne, skal man bruge to fingre og et let tryk på stilken på den ene høreprop for at styre musikken eller besvare opkald. Med Siri aktiveret kan man også bruge stemmekommandoer, f.eks. hvis man vil ringe til nogen.

AirPods 3 understøtter trådløs opladning. (Foto: Lasse Svendsen)

Lydkvalitet

Med Adaptive EQ, som vi kender fra AirPods Pro, altså at lyden tilpasser sig placeringen i øret, er det muligt at få en bedre balance i lyden. Jeg vil alligevel anbefale, at man arbejder lidt med at få åbningen foran driveren indeni så tæt på øregangen som muligt, så man får den bedst mulige balance i lyden.

Lykkes man med det, får man et meget mere åbent og tiltalende lydbillede end med forgængeren.

Lyden af messing- og træblæsere på Miles Davis’ “So What” er bedre defineret og mere tydeligt gengivet end med forrige generation af AirPods. De er heller ikke så bastunge, men jeg kunne sagtens følge kontrabassen på “Freddie Freeloader”, og klaveret på Keith Jarretts Trios “Never Let Me Go” lød klarere og mere klangfuldt end på Marshalls ANC-hørepropper Motif.

Apples egen illustration af den nye driver. Hudsensoren kan ses til højre. (Grafik: Apple)

Santanas “The Game of Love” med Michelle Branch er en indspilning, der ikke lyder særlig flatterende, selv på rigtig gode hørepropper. Det gør den heller ikke her, men den rodede optagelse lyder stadig ret sprælsk, med et godt bas-drive og uden den grimme, skarpe hårdhed, man ofte hører i andre hørepropper. Og hovedtelefoner.

Khalids funky “Up All Night” lyder rigtig flot med et ordentligt bas-drive, hvor mellemtone og diskant er godt balanceret i lydbilledet. Silk Sonics anden single, “Skate”, glider legende let og levende ind i øregangene, og der er mere end basdynamik nok til, at man sidder og vugger i stolen.

Endelig kan man rent faktisk bruge et par AirPods til musik. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

De nye AirPods 3 er meget bedre til det vigtigste: Lydkvalitet. Her er lyden mere fyldig og åben, og bedre afbalanceret. Det gælder også telefonsamtaler, hvor nøgleordene er støjfrit og tydeligt. Desuden er de mere behagelige, kan spille længere og er selvfølgelig sprøjtesikre.

Man kan faktisk bruge de nye AirPods til musik, for de lyder godt, og de sidder godt nok i mine ører til, at jeg ikke havde nogen problemer med at tage dem med til træning. Burde de have haft støjreduktion? Selvfølgelig, men det er også det eneste væsentlige minus.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.