Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Sony CMT-X7CDB

DAB-anlæg med cd

Trådløse højttalere med indbygget radio fås næsten ikke med cd-afspiller længere. Men Sony gør en undtagelse med dette slanke anlæg.

Skrevet af / 21/07/2014 - 04:13
Sony CMT-X7CDB
Lasse Svendsen

For det er et anlæg. Et temmelig komplet et, faktisk. Sony har pakket det meste af, hvad man har brug for, ind i en 8 cm tyk konstruktion, der er kun 38,5 cm bred og kan passe ind næsten overalt. CMT-X7CDB er ikke batteridrevet. Det er snarere rettet mod dem, der vil have et lille anlæg derhjemme, som de kan spille deres cd’er på.

Cd-afspilleren er nemlig ved at forsvinde fra nye anlæg og bliver erstattet af Bluetooth, så man i stedet kan streame musik fra sin mobil til anlægget. Derfor er cd-afspilleren overflødig for mange. Men for de af os, der ikke har smidt vores cd’er ud, er det rart indimellem at kunne sætte en skive på, og det kan man med Sony CMT-X7CDB.

Anlægget ligner egentlig en stilren trådløs højttaler, når man ser det forfra. Men på toppen kan man se, at der er en sprække til cd’er samt et lille display, som viser den valgte lydkilde. Dem er der mange af på X7CDB. Her får man både FM og DAB+, så man er sikker på at kunne høre radio, også når FM-nettet slukkes.

Men man får også Bluetooth og Wi-Fi, så man kan streame musik til anlægget, uanset om det er fra smartphone eller tablet. Med Bluetooth kan man streame fra alle håndholdte enheder, også laptops, mens Wi-Fi kan anvendes af Apple-brugere, der kan bruge AirPlay til trådløs streaming af lyd.

CMT-X7CD-von-Sony_weiss_02

Lydkvalitet
Indvendig sidder der fire højttaler-elementer, som danner stereopar. Et fuldtone- og et passivt bas-element for hver kanal drives af Sonys egen S-Master digitalforstærker, som skulle kunne hælde op til 65 watt effekt ud – uden at det står klart, hvordan Sony er kommet frem til dette tal.

For anlægget lyder ikke særlig potent. Uanset om det er FM eller DAB, er radiolyden flad og lidet dynamisk. Så er der mere liv i streamingen; her får man noget punch i bassen, men det letter aldrig rigtig. Heller ikke når man smider en cd i. Der er godt nok et klarere lydbillede med strammere bas, når man spiller cd’er, men det er stadig fladt og kedeligt. Detaljer er der, men ikke ligefrem i rigt mål, og især kvindevokaler, bækkener og strygere lider under, at der ikke er særlig meget information i den øvre diskant.

Hvis man placerer Sony-anlægget ind mod bagvæggen, forstærkes bassen, og mellemtonen bliver ulden, så for at få den bedste lydbalance anbefaler vi, at man stiller anlægget forrest på hylden eller bordet. I god afstand fra bagvæggen.

Den velkendte Sony-byggekvalitet er ikke så overbevisende her med tydelige sammenføjninger i plasten og en tynd radioantenne i form af en ledning, som man stik ind bagpå.

Hvis man har brug for en cd-afspiller og vil have et lille, relativt billig trådløst anlæg med DAB, så er Sony CMT-X7CDB et anvendeligt alternativ, men heller ikke mere.

Lyd & Billede mener

Med DAB-radio, streaming og cd-afspiller får man meget for pengene i dette minimale stereoanlæg. Kedelig og uengagerende lyd trækker ned på et ellers lovende koncept.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top