: Audio Pro Addon T20

Gulvstående Kinder-æg

Her får du forstærker og højttalere i ét, og sørme om de ikke også er trådløse!
Lyd & Billede mener
Højttalernes fedeste funktion er trådløs afspilning fra mobilen via Bluetooth. Desuden er lyden fyldig og let at holde af. To højttalere fylder stuen langt bedre med lyd end den typiske Bluetooth-bordhøjttaler.
Mellemtoneområdet er lidt tilbageholdende, så stemmer og akustiske instrumenter mister attack. Midten af stereobilledet kunne være bedre defineret.
Specifikationer
  • Aktive, digitale gulvhøjttalere
  • Frekvensområde: 32 Hz – 25 kHz
  • Udgangseffekt: 2 x 60 W
  • Indgange: Bluetooth 4.0 EDR + aptX, 2 x optisk, RCA AUX
  • Udgange: RCA subwoofer, USB til mobilopladning
  • Mål: 83,2 x 19 x 21 cm
Annonce
Annonce
forfatter

Når man taler trådløse Bluetooth-højttalere, er det naturligt at tænke på de mange bordhøjttalere, som der går tretten af på dusinet. Audio Pro har selv flere af disse i deres udvalg, bl.a. Addon T9, som vi kårede til Bedste Køb i Lyd & Billede #9 2014.

Men med T20 tager den svenske producent det hele et skridt videre. Her er den trådløse Bluetooth-afspilning nemlig implementeret i et par lækre gulvhøjttalere. Sæt højttalerne op, f.eks. på hver sin side af tv’et, og stream musik direkte fra din smartphone. Der i øvrigt kan oplades via et USB-stik på bagsiden.

AudioPro_T20_bakside

Du kan også slutte tv’et til en af de to optiske digitalindgange på bagsiden af den venstre højttaler. Og som om det ikke var nok, er der også en analog stereoindgang, hvor man f.eks. kan tilslutte en pladespiller. Hvis den har AUX-udgang, eller ved hjælp af en ekstern pladespillerforstærker imellem.

Alle tilslutninger og den nødvendige forstærkning (2 x 60 watt) sidder i den venstre højttaler. Herfra trækkes et kabel til den højre, som er af den almindelige passive type. Kildevalg samt justering af volumen, bas og diskant gøres med den medfølgende fjernbetjening. Du har med andre ord ikke brug for noget stereoanlæg ved siden af; disse højttalere er alt, hvad du behøver for at fylde stuen med lyd.

Annonce

AudioPro_T20

Højttalerne i brug
Det er pærelet at tilslutte Addon T20 med Bluetooth: Tryk på Pair-knappen på bagsiden, og de dukker op på mobiltelefonens liste over Bluetooth-kilder. Vælg T20 her og lad musikken flyde.

Basgengivelsen er mere fyldig, end man på forhånd skulle tro. Højttalerne er nemlig meget kompakte med begrænset indre volumen. Men ved hjælp af digital signalbehandling tvinges bas-elementerne til at pumpe dybere toner ud end normalt. Og det virker, for musikken lyder både fyldigt og engagerende. Rummet fyldes med et langt større lydbillede end fra nogen bordhøjttaler, og de kan også spille temmelig højt.

Uanset om det er rolige toner fra Sam Smith eller Adele, eller man vil skrue lidt op for Metallica eller Rammstein, så gør højttalerne et overraskende godt stykke arbejde.

Bluetooth lyder desuden meget lig digitalindgangene. Der er sket meget med lydoverførslen siden den spæde start, og selv med undertegnedes iPhone, som ikke understøtter aptX (codec, der forbedrer lyden), er det svært at høre forskel på trådløs og kablet transmission.

Annonce

AudioPro_T20_tilkoblinger_FotoGeirNordby

Svagheder
Rent lydmæssigt savner jeg lidt pep i mellemtoneområdet. Det er noget tilbagelænet, hvilket gør, at stemmer og akustiske instrumenter ikke står ordentligt frem af lydbilledet. Og sidstnævnte har et lidt uklart centrum.

Det er ikke som med Philips Fidelio PS1, hvor den passive højttaler lyder, som om den står længere væk end den aktive.

AudioPro_T20_svart

Konklusion
Med Addon T20 har Audio Pro lavet et digitalt gulvhøjttalerpar, der er en drøm at sætte op og bruge. Farvel til kabelkludder og uønskede tillægskomponenter! Du kobler tv’et eller en anden lydkilde direkte i en optisk digitalindgang på bagsiden eller streamer musik trådløst fra mobilen, uden at forlade sofaen!

Annonce

Lyden er fyldig og behagelig. Den har sine svagheder; først og fremmest savner vi mere udadreagerende sangstemmer. Men når regnskabet gøres op, står vi med et komplet stereoanlæg indbygget i et par gulvhøjttalere – til langt under 6.000 kroner i alt. Og det med trådløs musikafspilning. I lyset af det har Audio Pro lavet et meget spændende produkt!

AudioPro_T20_fjernkontroll

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.