Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Audio Pro Addon T20

Gulvstående Kinder-æg

Her får du forstærker og højttalere i ét, og sørme om de ikke også er trådløse!

Skrevet af / 07/05/2015 - 06:00
Audio Pro Addon T20
Geir Gråbein Nordby

Når man taler trådløse Bluetooth-højttalere, er det naturligt at tænke på de mange bordhøjttalere, som der går tretten af på dusinet. Audio Pro har selv flere af disse i deres udvalg, bl.a. Addon T9, som vi kårede til Bedste Køb i Lyd & Billede #9 2014.

Men med T20 tager den svenske producent det hele et skridt videre. Her er den trådløse Bluetooth-afspilning nemlig implementeret i et par lækre gulvhøjttalere. Sæt højttalerne op, f.eks. på hver sin side af tv’et, og stream musik direkte fra din smartphone. Der i øvrigt kan oplades via et USB-stik på bagsiden.

AudioPro_T20_bakside

Du kan også slutte tv’et til en af de to optiske digitalindgange på bagsiden af den venstre højttaler. Og som om det ikke var nok, er der også en analog stereoindgang, hvor man f.eks. kan tilslutte en pladespiller. Hvis den har AUX-udgang, eller ved hjælp af en ekstern pladespillerforstærker imellem.

Alle tilslutninger og den nødvendige forstærkning (2 x 60 watt) sidder i den venstre højttaler. Herfra trækkes et kabel til den højre, som er af den almindelige passive type. Kildevalg samt justering af volumen, bas og diskant gøres med den medfølgende fjernbetjening. Du har med andre ord ikke brug for noget stereoanlæg ved siden af; disse højttalere er alt, hvad du behøver for at fylde stuen med lyd.

AudioPro_T20

Højttalerne i brug
Det er pærelet at tilslutte Addon T20 med Bluetooth: Tryk på Pair-knappen på bagsiden, og de dukker op på mobiltelefonens liste over Bluetooth-kilder. Vælg T20 her og lad musikken flyde.

Basgengivelsen er mere fyldig, end man på forhånd skulle tro. Højttalerne er nemlig meget kompakte med begrænset indre volumen. Men ved hjælp af digital signalbehandling tvinges bas-elementerne til at pumpe dybere toner ud end normalt. Og det virker, for musikken lyder både fyldigt og engagerende. Rummet fyldes med et langt større lydbillede end fra nogen bordhøjttaler, og de kan også spille temmelig højt.

Uanset om det er rolige toner fra Sam Smith eller Adele, eller man vil skrue lidt op for Metallica eller Rammstein, så gør højttalerne et overraskende godt stykke arbejde.

Bluetooth lyder desuden meget lig digitalindgangene. Der er sket meget med lydoverførslen siden den spæde start, og selv med undertegnedes iPhone, som ikke understøtter aptX (codec, der forbedrer lyden), er det svært at høre forskel på trådløs og kablet transmission.

AudioPro_T20_tilkoblinger_FotoGeirNordby

Svagheder
Rent lydmæssigt savner jeg lidt pep i mellemtoneområdet. Det er noget tilbagelænet, hvilket gør, at stemmer og akustiske instrumenter ikke står ordentligt frem af lydbilledet. Og sidstnævnte har et lidt uklart centrum.

Det er ikke som med Philips Fidelio PS1, hvor den passive højttaler lyder, som om den står længere væk end den aktive.

AudioPro_T20_svart

Konklusion
Med Addon T20 har Audio Pro lavet et digitalt gulvhøjttalerpar, der er en drøm at sætte op og bruge. Farvel til kabelkludder og uønskede tillægskomponenter! Du kobler tv’et eller en anden lydkilde direkte i en optisk digitalindgang på bagsiden eller streamer musik trådløst fra mobilen, uden at forlade sofaen!

Lyden er fyldig og behagelig. Den har sine svagheder; først og fremmest savner vi mere udadreagerende sangstemmer. Men når regnskabet gøres op, står vi med et komplet stereoanlæg indbygget i et par gulvhøjttalere – til langt under 6.000 kroner i alt. Og det med trådløs musikafspilning. I lyset af det har Audio Pro lavet et meget spændende produkt!

AudioPro_T20_fjernkontroll

Lyd & Billede mener

Højttalernes fedeste funktion er trådløs afspilning fra mobilen via Bluetooth. Desuden er lyden fyldig og let at holde af. To højttalere fylder stuen langt bedre med lyd end den typiske Bluetooth-bordhøjttaler. Mellemtoneområdet er lidt tilbageholdende, så stemmer og akustiske instrumenter mister attack. Midten af stereobilledet kunne være bedre defineret.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

Scroll to Top