: Artcoustic Superstar Active

Super lyd på væggen

Væghøjttalere er super praktiske. Med lydindgang til iPhone bliver det endnu federe.
Lyd & Billede mener
Åbent lydbillede Fyldig klang Valgfri front
Understøtter ikke AirPlay USB kun til opladning Dyre
Specifikationer
  • Aktive væghøjttalere
  • 2 x 150 W
  • 65 x 50 x 13 cm
Annonce
Annonce
forfatter

Egentlig kan man bare kalde Artcoustic Superstar Active en iPod-højttaler. Så vil de fleste se et plastkabinet på køkkenbordet med en iPod tilsluttet for sig. Men da ville man begå en uretfærdighed sammenlignet med postordreanlæg i den ene ende og dem, der faktisk kan lave god lyd i en iPod-højttaler i den anden. Som B&W, Geneva, B&O, for at nævne nogle få.

Artcoustic stiller bestemt op i den øverste klasse med denne aktive væghøjttaler. De stiller faktisk op i en klasse over det igen. I hvert fald hvad prisen angår. Friske 17.995 kroner koster Superstar Active, der er en stereohøjttaler i et kabinet med 150 watts forstærker, som driver to diskantelementer, to mellemtone-elementer og en 25 cm stor subwoofer. Alt sammen i et kabinet, som blot er 13 cm dybt og måler 65 x 50 cm.

Væghøjttalerne kan leveres med frontstof i forskellige farver og mønstre. Og i kassen medfølger der beslag til iPod eller iPhone dock eller en Logitech Squeezebox. De har ikke AirPlay – eller nogen anden form for trådløs overførsel af musik – men en line-indgang til lyd (plus DIN-stik til B&O-systemer), USB-stik og mulighed for at justere lydbalancen lidt i bassen.

Lydkvalitet
Den flade højttaler skal have en horisontal spredning af lydbølger på 160 grader, hvilket er ganske godt med hensyn til spredning af lyden i rummet. Med en strategisk placering får man en praktisk væghøjttaler, som nemt klarer at fylde rummet med musik. Den egner sig også godt til offentlige lokaler, såsom restauranter og barer.

Men man må have en iPod-dock med lydudgange og fjernbetjening til volumenregulering. USB-indgangen fungerer nemlig kun som opladestik, og man må derfor bruge lydindgangene på siden af højttaleren. Der sidder også basregulering i tre trin, flat, +3 og +6 dB øgning omkring 45 hertz i bassen. Højttalerne understøtter som nævnt ikke trådløs overførsel af lyd via AirPlay.

Annonce

Lydbilledet er åbent, og bassen er fyldig. Af væghøjttalere at være er Superstar absolut værd at lytte til, men de koster også derefter. Klaverstykker og akustisk jazz lyder friskt og engagerende, men lidt mere klangbund i mellemtonen havde ikke skadet, og en varmere klang havde fået klangfarver endnu bedre frem, særligt i store instrumenter som kontrabasser, trommer og klaver. Sammenlignet med Geneva Model XL (med iPod-dock, cd og radio integreret) til omtrent samme pris er lydbilledet i Superstar ikke lige så helstøbt.

Hvis det er væghøjttalere, man af praktiske årsager er ude efter, er Artcoustic Superstar Active et interessant alternativ. At der ikke findes hverken en speciel iPod-dock med fjernbetjening eller AirPlay, er et minus for mange, men som væghøjttalere betragtet spiller de godt, og den fylder let en stue med god lyd. Men det koster.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.