Vi har tidligere testet flere af Urbanistas hovedtelefoner, der ofte kombinerer god stil med en tiltalende pris. F.eks. de testvindende Seattle Wireless. Her ser vi på Brisbane, som er den største og dyreste højttaler i serien, der også omfatter Sydney og Melbourne. I modsætning til de australske byer, hvor Brisbane er den mindste.
Konstruktion og betjening
Urbanista har satset på et smalt, højt firkantet format, hvor de andre enten er runde og flade eller aflange rør. Det er et praktisk format, hvor man kan klemme store højttaler-enheder ind, og som både Sony og Philips har brugt på tidligere testvindere.
Brisbane virker solid, hvilket i kombination med, at den kan tåle at blive spulet med vand, gør at vi sagtens tør tage den med på udflugt.
Batterilevetiden er okay, men da Brisbane oplades med Micro USB, tager det tre timer at lade den helt op. Man kan aktivere stemmeassistenten på mobilen med en knap, men ellers er den eneste funktion, at man kan koble to styk sammen. Desværre havde vi kun adgang til ét eksemplar, så vi kunne ikke teste, om det giver ægte stereo eller bare to højttalere, der spiller det samme.

Lydkvalitet
Efter at vi var begyndt at synke tilbage i stolen under testen, satte vi os pludselig op, da det første testnummer startede. Vent lige, det her lyder jo godt!
Der er en god nærværsfølelse på akustiske numre og live-indspilninger. Hvis man hører orkestermusik, formår den at skille instrumenterne ad. Hvis man hører elektronisk musik, har den bas nok til at gøre det fængende, og den kan klare høj volumen uden at forvrænge.
Konklusion
Hvor de fleste trådløse højttalere efteraber hinandens form og konkurrerer om de mest iøjnefaldende farver, går Urbanista den modsatte vej.
Designet på Brisbane er diskret, og farverne enkle. Formen er dikteret af, at der skal være plads til store højttaler-enheder, så man kan få god lyd. Hvilket man også får, da det er den højttaler i testen, der lyder bedst. JBL er dog mere robust og har bedre batterilevetid, hvilket også er vigtigt.