Test

Sony HT-XF9000

 itemprop
TestSony HT-XF9000
Sony HT-XF9000

Ekstra dimension i højden

Sonys soundbar simulerer både Dolby Atmos og DTS:X i højden, hvilket giver en ekstra dimension til lydbilledet. Og det virker.

Lydbilledet er stort på film, og dialogerne er klokkeklare. Subwooferen har også acceptabelt med kræfter.
Det kan lyde lidt krast i overtonerne, og subwooferen har lidt for meget energi i det øverste register og mindre i dybbasområdet. Musik i stereo er ikke nogen åbenbaring.

HT-XF9000 er den billigste soundbar fra Sony, som simulerer lyd i højden for at give ekstra format til lydbilledet fra film med Dolby Atmos- og DTS:X-lydspor.

HDMI-indgangen understøtter alle videoformater, også 4K med Dolby Vision, så du ikke risikerer, at skærmen går i sort, hvis du afspiller en 4K Blu-ray-film. Man kan også bruge lydreturkanalen i soundbaren, men så du ikke får Atmos- eller DTS:X-lyd fra Blu-ray, for den aktuelle version af HDMI ARC (lydreturen) understøtter ikke højopløst lyd.

HT-XF9000 har ikke noget display på fronten; i stedet vises informationer på tv-skærmen. Fjernbetjeningen har separate knapper til næsten alt – inklusive en til hver lydindstilling – så man slipper for at trykke mange gange for at få en funktion frem. En stor fordel efter vores erfaring.

Lydkvalitet

Filmoplevelsen er god, og vi får et godt indtryk af surround-sound på thrilleren Alien: Covenant. Dialogerne er klare, omend noget krasse, hvilket gør, at det ikke er en soundbar, der favoriserer højt lydtryk.

XF9000 prøver at simulere surround-lyd også i højden, men kun fra to højttaler-enheder på fronten. Dermed er det udelukkende via digital signalbehandling. Man får et indtryk af, at der sker ting i højden her, hvis man ikke sidder for langt fra soundbaren. Maks. tre meter væk er fint, og rumfølelsen burde ikke være særlig dæmpet. Men Sonys soundbar har ikke en chance mod andre soundbars med ekstra Atmos-kanaler monteret oven på soundbaren.

Subwooferen gør et godt stykke arbejde, selv om der er lige lovlig meget energi i det øvre basområde og mindre i dybbassen. Den kan indimellem opleves som noget behersket, og du kan trygt skrue næsten helt op for bassen, før det lyder overdrevet.

Musik i stereo går fint, men slå Vertical Surround fra, ellers lyder det bare underligt. Lydindstillingen Music giver den varmeste og mest fyldige lyd. Sangstemmer kommer tydeligt frem, men energiske kvindevokaler kan blive for meget af det gode. Ellers er der god kontrol over rytmerne, og man får okay bas.

annonce

Konklusion

Med simuleret surround-lyd og et godt indtryk af højde i lydbilledet lyder Sony HT-XF9000 engagerende nok på film. Man kommer godt ind i handlingen, og dialogerne er klare og tydelige.

annonce

Den kan indimellem opleves som noget kras og grovkornet, og især musik i stereo mangler lidt magi. Men der følges godt op i basregisteret, og samlet set kan vi godt lide Sonys soundbar.

picture1 picture2
<
>
(Foto: Producent)

Fakta

 • Matcher skærmstørrelse: 40" og op
 • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk, USB-A
 • Netværk: Nej
 • Trådløst: Bluetooth
 • Analog ind: 3,5 mm AUX
 • Subwoofer: Trådløs
 • Mål: 93 x 5,8 x 8,5 cm
 • Farve: Sort
 • Web: sony.dk

Pris

3999 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  6 soundbars Tv’ets bedste ven
  Også i denne test:
   data-srcset
  Samsung HW-N460
  HW-N460 er frisk nok, men en ulden subwoofer trækker det samlede indtryk ned.
   data-srcset
  Sonos Beam
  Sonos stiller til start med et stort handicap, da den ikke har nogen subwoofer. Alligevel griner den hele vejen til målstregen.
   data-srcset
  LG SK5
  LG SK5 gør det godt på film takket være et enormt lydbillede. Men den er ikke uden svagheder.
   data-srcset
  JBL Bar 2.1
  Efter at været faldet pladask for JBL Bar 3.1 var vi meget spændt på at teste lillebror. Desværre indfrier den kun nogenlunde.
   data-srcset
  Yamaha YAS-207
  Yamaha var først på markedet med aktive soundbars. Her er deres første med DTS Virtual:X surround-lyd.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  Test

  Sony HT-XF9000

   itemprop
  TestSony HT-XF9000

  Ekstra dimension i højden

  Sonys soundbar simulerer både Dolby Atmos og DTS:X i højden, hviket skal give lydbilledet en ekstra dimension. Og det fungerer.

  Lydbilledet er stort på film, og dialogerne er klokkeklare. Den har også acceptabelt med kræfter.
  Kan lyde lidt hårdt i overtonerne, og subwooferen har lidt for meget energi i det øvre register og mindre i dybbasområdet. Musik i stereo er ikke nogen åbenbaring.

  HT-XF9000 er Sonys billigste soundbar, der simulerer lyd i højden for at give et større lydbillede på film med Dolby Atmos og DTS:X lydspor. HDMI-indgangen understøtter alle videoformater, inklusive 4K med Dolby Vision, så man risikerer ikke, at skærmen går i sort, hvis man afspiller en 4K Blu-ray-film (hvilket vi oplevede med Philips B1).

  Den har ikke noget display; i stedet vises informationer på tv-skærmen. Desuden har fjernbetjeningen separate knapper til næsten alt – inklusive en til hver lydindstilling – så man slipper for at trykke mange gange for at få en funktion frem.

  Lydkvalitet

  Filmoplevelsen er god, og vi får et godt indtryk af surround-lyd i Alien: Covenant. Dialogerne er klare, omend lidt krasse sammenlignet med Samsung og JBL. Der sker ting i højden her, hvis man ikke sidder for langt fra soundbaren. Maks. tre meter væk er fint, og rummet bør ikke være for dæmpet.

  Subwooferen gør et godt stykke arbejde, selv om der er lidt for meget information i det øvre basområde og mindre i dybbassen. Den kan indimellem opleves som lidt for behersket, så du kan trygt skrue godt op for bassen.

  Musik i stereo går godt, men sluk for Vertical Surround her, ellers lyder det underligt. Lydindstillingen Music er den, der lyder varmest og fyldigst. Lady Gagas stemme er tydelig, men opleves som lidt spids. Ellers er der god kontrol over rytmerne, og man får okay bas.

  Konklusion

  Med simuleret surround-sound og et godt indtryk af højde i lydbilledet lyder Sonys soundbar medrivende nok på film. Man kommer godt ind i handlingen, og dialogerne er klare og tydelige.

  Den kan indimellem opleves som noget skarp og grovkornet, og især musik i stereo mangler lidt magi. Men der følges godt op i basregisteret, og alt i alt kan vi godt lide Sonys soundbar.

  annonce
  annonce

  Fakta

  Matcher skærmstørrelse: 40” og op HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC) Digital ind: Optisk, USB-A Netværk: Nej Trådløst: Bluetooth Analog ind: 3,5 mm AUX Subwoofer: Trådløs Mål: 93 x 5,8 x 8,5 cm Farve: Sort Web: sony.dk

  Pris

  3.999 ,-

  Bedste priser

    data-srcset
   9 rimelige soundbars Bedre lyd i tv-stuen
   Også i denne test:
    data-srcset
   Samsung HW-N660
   Soundbaren fra Samsung har en flot sammenhæng i tonerne, hvilket gør både film og musik til en behagelig oplevelse.
    data-srcset
   JBL Bar 3.1
   Ingen af de andre giver samme hjemmebiofølelse. JBL jorder alle på ren og skær kraft, og lydkvaliteten er god nok til at sikre tronen.
    data-srcset
   Klipsch RSB-6
   Trods et maskulint udtryk og barsk lyd har Klipsch ikke kræfterne til at følge op og rammer ved siden af målet.
    data-srcset
   LG SJ8
   LG’s soundbar er en af de billigste med indbygget netværks- funktionalitet og streaming af musiktjenester. Og den lyder godt.
    data-srcset
   Philips Fidelio B1/12
   Fidelio B1 er en af markedets mindste soundbars. Den lyder større, end den ser ud, men har sine mangler.
    data-srcset
   Yamaha YAS-207
   Yamaha var først på markedet med en aktiv soundbar. Her er deres første med DTS Virtual:X surround-sound
    data-srcset
   Creative Sound BlasterX Katana
   Creatives soundbar er til spillere og den eneste i testen med USB-indgang, der erstatter lydkortet i pc og Mac.
    data-srcset
   Panasonic SC-HTB250
   Lille – og halvhjertet
   Den lille soundbar fra Panasonic lyder større og kraftigere, end man skulle tro. Men den har nogle problemer.
   Har du noget at tilføje?
   Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

   Alternativ till Sony HT-XF9000

    data-srcset

   Verdens bedste soundbars?

   For dem, der gerne vil betale for den bedste lyd – men ikke gider løse komponenter og kabelrod.

    data-srcset

   Soundbaren over alle soundbars

   Soundbaren over alle soundbars koster ikke mere end et lyd­anlæg i mellemklassen. Men det, du får, vil blæse dig bagover.

    data-srcset

   Klar og kraftfuld lyd fra oven

   Vi har aldrig hørt en soundbar til denne pris, der kombinerer kraft og klarhed med sådan en elegance.

    data-srcset

   Soundbar til musik

   Der er få soundbars, der lyder så musikalsk som DALI Katch One.

   (Foto: Producent)

   Panasonic DP-UB820 giver dig fuld kontrol over filmoplevelsen, mens lyd- og billedkvaliteten står til topkarakter. Helt klart et kup til prisen!

   (Foto: Producent)

   Du behøver ikke at have projektoren fem meter væk, for disse tre kan stå helt ind til lærredet! Brugervenligheden er i top, men hvad med billedkvaliteten?

   (Foto: Producent)

   Endelig en Yamaha-soundbar med mulighed for trådløse baghøjttalere! Men MusicCast BAR 400 kan meget mere.

   (Foto: Producent)

   4K Blu-ray jorder streaming-tjenesterne og udfordrer professionelle biografer på lyd- og billedkvalitet. Der er linet op til duel i high-end-klassen!

   (Foto: Producent)

   Hvis dit tv lider af tynd lyd, er der ikke nogen nemmere måde at opgradere på end en overkommelig soundbar.

   (Foto: Producent)

   Arvtageren til vores yndlings-soundbar er kommet. HW-N960 har flere kanaler og langt om længe DTS:X.

   Scroll til toppen