Vi har tidligere testet JBL’s bærbare højttalere med gode resultater. F.eks. den praktiske JBL Charge 3 og den højlydte JBL Extreme, for ikke at tale om kraftcenteret JBL Boombox. Puls 3 er lige så stor som den lille Charge, men JBL har beklædt det meste af højttaleren med lyspaneler i stedet for højttaler-enheder.
Den virker velbygget, men ikke så robust som højttalerne med metalgitter. Derimod behøver man ikke at være bekymret for regn eller for at tabe den i poolen, da den faktisk er vandtæt ifølge IPX7. Det betyder, at ladestikket og AUX-indgangen er skjult bag gummiluger.
Ved siden af dem sidder knapper til at styre afspilningen, starte og stoppe musikken og vælge lyseffekter. Man kan også bruge JBL Connect-app’en til at vælge imellem syv lysanimationer eller lave sin egen. Lysshowet er virkelig sjovt og imponerende, men den lyser langtfra hele rummet op som Sony og Philips. Det er mere som en hyggelig lavalampe.
App’en bruges også brugt til at koble to højttalere i stereo eller forbinde op til 100 kompatible JBL-højttalere i party-mode. Fra app’en kan man også vælge, at play-knappen i stedet skal aktivere mobilens stemmeassistent, da Pulse 3 også har mikrofon, så den kan bruges som højttalertelefon.
Lydtryk og bas
Selv om Pulse 3 er på samme størrelse som Charge, har den slet ikke de samme lydressourcer. Det skyldes, at JBL har brugt mindre højttaler-enheder og sat dem længst nede, i stedet for at bruge al pladsen til at pumpe lyd ud. Det er derfor ikke en højttaler, der skaber eufori på dansegulvet. Snarere en, der kan skabe en hyggelig stemning til en hjemmefest.
Der er dog stadig den smarte løsning med bas-enheder i begge ender. Det giver en dybere bas, end det ellers havde været muligt, men den har ikke særlig meget tryk på. Ovenikøbet virker diskanten uklar. Ikke ideelt til EDM.
Konklusion
JBL Pulse 3 er en sjov og praktiske højttaler, ingen tvivl om det. Men er det en party-højttaler? Det må i så fald være til en meget lille hjemmefest. Den har simpelthen for små højttaler-enheder til, at man kan skrue lydstyrken ordentligt op, og bassen er for svag til, at det rykker i benene.
Årsagen er, at det meste af højttaleren er dækket af de lyspaneler, der har givet den navn. Lysshowet er helt sikkert festlig, men den lyser ikke rummet op som et diskotek. Den er snarere en hyggelig lavalampe, man kan samles om til en hyggefest og stampe takten diskret. Eller sætte ved poolen til en grillfest, da den faktisk er vandtæt.
Lyd & Billede mener
Vandtæt ifølge IPX7. Virkelig sjove lyseffekter. Flere kan køres som stereopar eller i party-mode. Utilstrækkelige lydressourcer til udendørs fester. Bassen er for svag til elektronisk dansemusik.
Vejl. pris 2.000 kr
Specifikationer
Også i denne test:
6 party-højttalere
Soundboks 2
Den går faktisk helt op til 11
Den ultimative festivalhøjttaler med et sygt højt lydniveau og batteri til hele weekenden.
Sony MHC-V71D
Så er der party!
Sony er festens konge med øredøvende volumen, tung bas og de bedste lyseffekter.
Philips NTX400
Er der fest eller hvad?
Mange lydkilder, festligt blinkende lamper og godt lydtryk til en fornuftig pris.
Panasonic SC-UA4
Sæt gang i hjemmefesten
Godt lydtryk og kompakt design, men unødvendigt bærehåndtag, da den ikke har batteridrift.
iDance AC/DC TNT-3
Rock In Peace
Kort batterilevetid og overraskende pæn lyd gør, at festen hurtigt fiser ud.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer