SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: 10 Bluetooth-højttalere

De bedste trådløse højttalere

Smid stereoanlægget ud og hør musik fra mobilen – her er de højttalere, der giver den bedste lyd.

Trådløse højttalere, der kan afspille musik fra bærbare musikafspillere, er utrolig populære lige nu. Producenterne lancerer nye modeller hvert andet øjeblik, og på Lyd & Billede får vi mange spørgsmål om, hvad man skal købe. Derfor har vi samlet de højttalere, vi tidligere har testet enkeltvis, og plukket de fem ud, der fik de bedste karakterer. De får følgeskab af fem højttalere i samme prisklasse – dvs. omkring 3.000 kroner – der ikke har været testet før.
[advertisement_block]

Så uanset om du prioriterer størrelse, pris, robusthed, batteri, design eller lydkvalitet, kan du finde det helt rigtige produkt her.

Det er højttalere, som man først og fremmest bruger derhjemme. At de er trådløse, handler mere om at slippe for at tilslutte en musikafspiller med ledning end om, at de skal være transportable. Nogle af dem har dog batteridrift, så man kan tage dem med ud på altanen eller stille dem ud i haven om sommeren. Hvis du leder efter en højttaler, du kan putte i tasken og tage med på ferie, så læs vores store test af rejsehøjttalere i Lyd & Billede #4 2014.

Husk, at du også kan afspille musik fra din bærbare computer på dem, så længe den understøtter Bluetooth. Har du en Mac, kan du bruge AirPlay, hvis højttaleren understøtter det. Se faktaboksen for at få styr på de forkortelser og tekniske udtryk, som det vrimler med, når man vil slippe for ledninger.

Trådløs ordliste:

AirPlay – Apples standard til at streame musik fra deres bærbare enheder og computere til kompatible højttalere eller forstærkere. Bruger Wi-Fi, hvilket giver bedre rækkevidde og båndbredde end Bluetooth.

aptX – En kompressionsstandard egnet til trådløs lyd, som giver bedre lydkvalitet end almindelig Bluetooth. Både lydkilden (telefonen) og modtageren (højttaleren) skal understøtte aptX. Det gør bl.a. telefonerne HTC One, Samsung Galaxy S samt Sony Xperia Ultra Z og Z2.

Bluetooth – En trådløs standard for kommunikation over kortere afstande, typisk op til 10 meter. En praktisk metode til at forbinde mobiltelefonen med trådløse hovedtelefoner eller højttalere.

NFC – Near Field Communication. En let måde for enheder at kommunikere på, uden at man skal gøre andet end at lade dem røre ved hinanden. For Bluetooth-enheder slipper du for at søge eller indtaste kodeord. De fleste nyere smartphones bortset fra iPhone understøtter NFC. 

Testkriterier
Denne test fokuserer på trådløse højttalere til hjemmet i en prisklasse, hvor de fleste vil synes, at de lyder godt nok til at erstatte et traditionelt stereoanlæg. Vi har bedømt, hvor lette de er at installere og betjene, hvilke funktioner de har, og hvilke lydkilder man kan bruge.

For at vurdere lydkvaliteten har vi spillet krævende musik af god teknisk kvalitet via den bedst mulige forbindelse. Til sidst har vi givet en samlet karakter, hvor også prisen er taget i betragtning.

Den Store Bukke Bruse

Den største model i Jabras Solemate-serie er en gadefest med håndtag.

Lyd & Billede mener

En rå højttaler, der kan tåle at blive kylet ind i bagagerummet, og som spiller højt nok til, at man kan danse.
Lyden er ikke særlig nuanceret i betragtning af den temmelig høje pris. Ingen aptX-understøttelse.
 • Frekvensområde: 130 Hz – 20 kHz
 • Output: (ikke opgivet)
 • Tilslutning: Bluetooth 3.0, AUX
 • Batteri: 14 timer
 • Mål: 30 x 14 x 10 cm
 • Vægt: 3 kg
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3000 kr

Solemate Max ligner de andre modeller i serien: En aflang, lav boks med grå gummibelægning. Den solide rillede gummisål i bunden giver serien sit navn og sikrer et godt “vejgreb”.

Der er fem højttaler-enheder bag metalgitrene på for- og bagside: To 3 tommers bas/mellemtone-elementer, to ¾ tommers diskant-domes og en aflang slavebas bagpå til at give skub i bunden. Af indgange er der Bluetooth samt analog mini-jack. Man kan også oplade sin mobil via USB, så festen ikke stopper i utide.

Betjeningsknapper til lydstyrke, pause/afspilning og sangskift er anbragt i en cirkel på toppen, og en knap ved siden af bruges til at besvare telefonsamtaler. Højttaleren kan tåle vandsprøjt og sand.

Lyden er rigtig god sammenlignet med andre transportable Bluetooth-højttalere. I modsætning til de mindre modeller spiller den i stereo, selv om afstanden mellem elementerne – og dermed stereoperspektivet – selvfølgelig er begrænset.

Takket være en rigelig bestykning med større bas-elementer og separate diskanter er de ydre ender af toneområdet langt bedre dækket ind end på de små modeller. Og der er kræfter nok til at spille højt. Lydtryksmåleren nåede op på 100 dB, før forstærkeren ramte toppen. På det tidspunkt lød det dog, som om slave-enheden bankede mod gitterfronten!

Konklusion
Solemate Max’ stærkeste kort er, at den er bærbar og robust. Smæk den ned på en bænk eller direkte på den rå asfalt. Dér er den på hjemmebane. Den skal ikke konkurrere med dit stereoanlæg, men med ghettoblastere i samme prisklasse. Den kan godt bruges derhjemme, men kommer for alvor til sin ret udendørs, i sommerhuset eller på båden, hvor den kan levere underholdning en hel dag på én opladning. Det gør den perfekt som erstatning for ghettoblasteren.

Harman Kardon Onyx
Onyx lyder lige så spændende, som den ser ud, og er proppet med nyttige funktioner.
Bose SoundLink III
Hvis du har savnet en lille Bluetooth-højttaler til at tage med dig, behøver du ikke at lede længere. Bose har svaret.
Samsung Shape M7
Denne multirums-højttaler fungerer faktisk også godt som separat trådløs højttaler.
Klipsch KMC 3
Det er nærmest utroligt, så meget bas og lydtryk der kommer fra denne Bluetooth-højttaler.
Cambridge Minx Air 100
En alsidig højttaler, hvis største svaghed er, at den ikke skiller sig tilstrækkeligt ud.
Beats Pill XL
En højttaler på anabolske steroider til hiphop-fans, der vil have tung lyd på gaden.
Audio Pro Addon T9
Mindre størrelse og lavere pris, men mindst lige så god som sidste års bedste trådløse modeller.
Marshall Stanmore
Skru op for volumen og skræm naboerne. Stanmore er en trådløs højttaler med fuld tryk på.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.