Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Jabra Solemate Max

Den Store Bukke Bruse

Den største model i Jabras Solemate-serie er en gadefest med håndtag.

Publiceret 25/09/2014 - 02:53
Jabra Solemate Max
John Alex Hvidlykke

Solemate Max ligner de andre modeller i serien: En aflang, lav boks med grå gummibelægning. Den solide rillede gummisål i bunden giver serien sit navn og sikrer et godt “vejgreb”.

Der er fem højttaler-enheder bag metalgitrene på for- og bagside: To 3 tommers bas/mellemtone-elementer, to ¾ tommers diskant-domes og en aflang slavebas bagpå til at give skub i bunden. Af indgange er der Bluetooth samt analog mini-jack. Man kan også oplade sin mobil via USB, så festen ikke stopper i utide.

Betjeningsknapper til lydstyrke, pause/afspilning og sangskift er anbragt i en cirkel på toppen, og en knap ved siden af bruges til at besvare telefonsamtaler. Højttaleren kan tåle vandsprøjt og sand.

Lyden er rigtig god sammenlignet med andre transportable Bluetooth-højttalere. I modsætning til de mindre modeller spiller den i stereo, selv om afstanden mellem elementerne – og dermed stereoperspektivet – selvfølgelig er begrænset.

Takket være en rigelig bestykning med større bas-elementer og separate diskanter er de ydre ender af toneområdet langt bedre dækket ind end på de små modeller. Og der er kræfter nok til at spille højt. Lydtryksmåleren nåede op på 100 dB, før forstærkeren ramte toppen. På det tidspunkt lød det dog, som om slave-enheden bankede mod gitterfronten!

Konklusion
Solemate Max’ stærkeste kort er, at den er bærbar og robust. Smæk den ned på en bænk eller direkte på den rå asfalt. Dér er den på hjemmebane. Den skal ikke konkurrere med dit stereoanlæg, men med ghettoblastere i samme prisklasse. Den kan godt bruges derhjemme, men kommer for alvor til sin ret udendørs, i sommerhuset eller på båden, hvor den kan levere underholdning en hel dag på én opladning. Det gør den perfekt som erstatning for ghettoblasteren.

Lyd & Billede mener

En rå højttaler, der kan tåle at blive kylet ind i bagagerummet, og som spiller højt nok til, at man kan danse. Lyden er ikke særlig nuanceret i betragtning af den temmelig høje pris. Ingen aptX-understøttelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Enestående lydkvalitet

Ægte biograf med high-end soundbar

Slår Sonos på hjemmebane

Fyldig lyd og fuld streaming

Debutanter med 30 års erfaring

En ganske usædvanlig højttaler

Scroll to Top