TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Tangent Ampster BT II

Meget forstærker for få kroner

Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.

forfatter
Publiceret 04/04/2021 - 10:00
Karakter
Tangent Ampster BT II
L&B mener
En rigtig forstærker med fornuftig effekt. Digitalindgang og Bluetooth. Vanvittig billig!
Ingen pladespillerindgang. Ingen streaming. Lyden er ikke voldsomt nuanceret. Men til den pris er der virkelig intet at klage over!
Specifikationer
 • Udgangseffekt: 2 x 50 W (4 ohm)
 • Indgange: Optisk digital (TOSLINK), Line (stereo RCA), AUX (stereo RCA), IR-styring
 • Trådløst: Bluetooth 4.0
 • Udgange: Højttalere (stereo, skrue/bananterminaler), sub out (RCA), USB (kun opladning)
 • Digital opløsning: 24 bit/96 kHz
 • Styring: Fjernbetjening
 • Mål og vægt: 19,5 x 7 x 19,4 cm / 1,7 kg
 • Farve: Sort
 • Web: tangent-audio.com
Vejl. pris 1.499Pr. 04/04/2021 Produktside

Hi-fi er som oftest en dyr hobby. Det ved vi kun alt for smertelig godt her på Lyd & Billede, hvor hovedparten af redaktionen selv er hi-fi-nørder. Men indimellem dukker der produkter op, som bryder med den kostbare norm.

Tangent Ampster BT II kommer fra danske Tangent Audio, og som navnet antyder, er det en forstærker med Bluetooth-adgang. Med 19,5 cm i bredden finder den nemt plads på skrivebordet eller i reolen. Og hvis det er med den på, kan den gemmes væk i et skab, så kun den medfølgende infrarøde sensor til at forlænge fjernbetjeningens rækkevidde titter frem. Og da forstærkeren arbejder i klasse D, afgiver den stort set ingen varme.

Det burde nu ikke være nødvendigt at gemme den minimalistiske lille sag, der kun har en enkelt knap på fronten og en stribe lysdioder til at indikere indgange. Knappen styrer både volumen og valg af lydkilde. De fleste vil nok alligevel styre det hele med fjernbetjeningen, der både er mere logisk opbygget og pænere, end jeg har set på mange forstærkere til den tidobbelte pris.

Fjernbetjeningen er pænere og mere logisk, end hvad man ofte får med langt dyrere forstærkere. (Foto: Tangent)

Bluetooth, men ikke Wi-Fi

Man kan streame lyd trådløst fra mobilen med Bluetooth. Wi-Fi-forbindelse og internettets glæder samt app-styring skal man ikke sætte næsen op efter, men til prisen er det helt i orden. Man kan i øvrigt nemt rette op på det med en Chromecast, der kan strømforsynes fra en USB-port på bagsiden af forstærkeren.

Der er ikke en masse ind- og udgange, men en enkelt TOSLINK og analogindgange med minijack og en stereo RCA dækker i praksis. Selv om en pladespillerindgang ville være godt til det lille retro-anlæg på herreværelset. Der er en subwoofer-udgang og et sæt temmelig små og skrabede bananbøsninger til højttalere – men ét sted skal den lave pris jo betales.

Effekten er 2 x 50 watt i 4 ohm. Det er nok til at få et rimeligt lydtryk ud af de fleste højttalere. Og langt mere, end min egen første begynderforstærker kunne levere. Den kostede i øvrigt den eksakt samme pris som Tangent Ampster BT II. Som demomodel – og for mere end 40 år siden!

Lydkvaliteten

Tangent Ampster BT II er ikke bare billig, men rekordbillig. Det er ganske enkelt den billigste integrerede forstærker, vi nogensinde har testet. Selv om det godt kan mærkes på lyden, kunne den nu sagtens have kostet mere – for den gør det rigtig fint.

Der er okay styr på bassen. Det er ikke den mest magtfulde 50-watter, jeg har oplevet, men i selskab med ikke for tungtdrevne eller drilske højttalere går det fint.

I mellemtoneområdet kan man godt høre, at vi er den billige ende. Lyden er behagelig, men overblikket og klarheden er ikke som på (de mere vellykkede) dyre forstærkere. Det kan høres på koroptagelser, hvor stemmerne flyder sammen til én i stedet for at kunne placeres i perspektivet.

Også diskanten er grundlæggende i orden til baggrundsmusik, men sætter man sig for at lytte kritisk, kan man godt høre, at der mangler luft og opløsning i toppen. Bækkener og highhat er med i trommesættet, men nogen har tilsyneladende lagt et viskestykke hen over dem.

Første skridt

Ovenstående er bare ment som iagttagelser snarere end kritik. Bliver man først bidt af hi-fi, er Ampster BT II jo blot første skridt på en lang vej. En lang vej, der fører til både musikalske oplevelser og økonomisk fortabelse.

Det siger næsten sig selv, at Ampster BT II ikke er en forstærker, der vil blive parret med kostbare referencehøjttalere. Dens rolle bliver sammen med de gamle højttalere fra loftet, som farmand ikke nænnede at skille sig af med. Eller med Tangents egne Spectrum X4-højttalere.

Der er af gode grunde ikke mange direkte konkurrenter til den suverænt billigste forstærker, vi har testet. Det tætteste bud er Argon SA1, der er en smule klarere i lyden og har pladespillerindgang, men også er næsten dobbelt så dyr. Mangler du både forstærker og højttalere, er aktive trådløse højttalere som Harman Kardon Citation One eller Denon Home 150 nærliggende.

Ampster BT II og Tangents egne Spectrum X4-højttalere er en af de absolut billigste måder at få et komplet stereoanlæg på. (Foto: Tangent)

Konklusion

Tangent Ampster BT II kan varme en gammel hi-fi-mands hjerte. Godt nok er den langtfra fejlfri, men det er skønhedspletter, der blegner i lyset af den kendsgerning, at vi her får en rigtig integreret stereoforstærker til en pris, der er så lav, at den nærmest er umulig at slå.

Det er en fin begynderforstærker til dem, der vil prøve “det der med hi-fi”, men vil starte blidt. Den er også fin til at sætte liv i et par gamle højttalere i værkstedet eller hobbyrummet. Eller til skrivebordsanlægget, hvor pladsen er begrænset. Og så selvfølgelig som makker til Tangents egne Spectrum X4-højttalere. Multirum og streaming leder man forgæves efter, så det må klares fra mobilen. Men det ville være utaknemmeligt at påpege til den pris.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

En kommentar til “Tangent Ampster BT II”

 1. Lyder rigtig godt i forhold til prisen. Min er godtnok bt1 men gav kun 1299 inkl.højttalerne til black friday

  Svar

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend