Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Rega io

Miniforstærker med maksimumlyd

Den lille Rega-forstærker er en billig indgangsbillet, og lyden er i en klasse for sig.
Karakter
Rega io
Lyd & Billede mener
Sprælsk dynamik, god baskontrol og åbent lydbillede. Meget spilleglæde for pengene.
Ingen streaming. Kun tre analoge indgange.
Specifikationer
 • Type: Integreret forstærker
 • Effekt: 2 x 30 W RMS i 8 ohm
 • Teknologi: Transistor, klasse AB
 • Tilslutninger: 2 x ubalanceret
 • Pladespillerindgang: Ja (MM)
 • Hovedtelefonudgang: Ja
 • DAC: Nej
 • Netværk: Nej
 • Andet: Fjernbetjening
 • Mål og vægt: 18 x 29 x 6,8 cm / 2,9 kg
 • Web: medlyd.dk

Enkle, billige og velspillende forstærkere er ikke lette at finde. Lige siden NAD vendte markedet på hovedet med deres 3020 i 1980’erne, har der dog altid været et udvalg af gode tilbud i den allerlaveste prisklasse. Men på det seneste er udvalget skrumpet, i takt med at priserne er steget, og den gode, gamle 3020’er er for længst historie. For nu er det streaming, der tæller.

Det betyder, at de små analoge forstærkere – dem, der er så perfekte at opgradere et helanalogt anlæg med – næsten ikke er til at finde.

De, der har en forstærker eller receiver, som synger på sidste vers, må se sig grundigt om for at finde en god erstatning. Ret skal være ret: NAD laver en integreret analog forstærker ved navn C316 V2 – en billig og anvendelig forstærker med pladespillerindgang og fjernbetjening. Marantz og Rotel har hver sin, og så er der Rega, som har længe haft en af de bedste i den lille Brio på 50 watt.

Nu er der så kommet et billigere alternativ til sidstnævnte i form af io, som er en 30 watt integreret i et enklere chassis og med færre indgange, men hvor det tekniske meget ligner det, vi finder under låget på Brio-forstærkeren.

Enkelt udstyret, men med pladespillerindgang. (Foto: Rega)

Annonce

Tre indgange

Den har kun indgange til to lydkilder plus en til pladespillere med MM-pickup. Det vil dog være nok for dem, der har en grammofon og en CD-afspiller, som så har en ledig indgang til noget tredje.

De kompakte mål er en bonus ved Rega io, som er let at få plads til i bogreolen. Den bliver ikke så varm, at den har brug for meget luft omkring sig, og alt kan styres med fjernbetjeningen.

På fronten finder man bl.a. en hovedtelefonudgang, som ikke er noget, Rega bare har smidt oveni; den er koblet til udgangstrinet via et relæ og leverer 5,7 volt på udgangen, når et par på 300 ohm hovedtelefoner er tilsluttet.

Indvendig har den lille forstærker en relativt stor ringkernetransformator, og udgangstrin og pladespillerindgang er bygget op på samme måde som i den dyrere Brio.

Rega har altså ikke været nærige, selv om prisen er behagelig, og forstærkeren har både volumenkontrol fra Alps og udgangstransistorer fra Sanken.

Annonce

Masser af spilleglæde

io ser måske undselig ud, men under det beskedne ydre bor der en indladende, dynamisk og udholdende 30 watt forstærker. Glem tallene – den spiller meget federe, end man skulle tro, med en basgengivelse, der er sjælden i denne prisklasse. Forstærkeren hævede f.eks. lydtrykket på de bittesmå Sonus faber Lumina 1 til langt over det forventede og havde fuld kontrol hele vejen.

De meget større 702 S2 Signature fra Bowers & Wilkins (test på vej) var heller ikke nogen udfordring for den lille io, der øjeblikkelig tog kontrol over de fire bas-enheder og holdt fast, indtil den endelig løb tør for kræfter. Men så var det også rigelig højt, syntes jeg.

Den lille Rega-forstærker lyder rigtig godt og har et fyldigt og åbent lydbillede, der minder meget om Brio. Som har endnu flere kræfter, men også koster en del mere.

Hvis man vil have streaming, er Sonos Amp et naturligt alternativ, men den har ikke pladespillerindgang og mangler Rega-forstærkerens medrivende spilleglæde og dynamiske kontrast.

Samme udgangsdel som i den større Brio-forstærker. (Foto: Rega)

Annonce

Konklusion

Rega io er ren minimalisme udenpå og maksimalisme indeni. At den er helt analog, vil være et minus for nogle og et plus for andre, men uanset hvad, så er det nok den mest vellydende og medrivende miniforstærker, vi hidtil har testet.

Den vil være perfekt til dem, der trænger til en bedre forstærker i et eksisterende anlæg, og et godt sted at starte for dem, der vil opbygge et nyt. Tilføj en Pro-Ject- eller Rega-pladespiller og et par små Klipsch-højttalere fra RP-serien, og du har en kanongod vinyl-rig.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

2 Comments

 1. peter

  02/10/2020 at 16:46

  Det kunne være spændende med en sammenlignende test, denne miniput mod Emotiva BasX300 – som koster ca det samme men har 5x flere watt..
  Generelt synes jeg i siger, at flere watt er godt for kontrol med lyden.

 2. Erik

  03/10/2020 at 06:10

  Lyder til at man faktisk får rigtig meget for pengene. Jeg kunne dog godt tænke mig at anmeldelsen uddyber lidt med hensyn til RIAA og hovedtelefonudgang.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.