: McIntosh MC275

Klassikeren der aldrig bliver umoderne

Den har været en levende legende lige så længe som Porsche 911. Her er den nyeste version af McIntosh MC275.
Lyd & Billede mener
Nydelig klang Gennemsigtigt lydbillede Silkeglat lyd
Begrænset effekt
Specifikationer
  • Stereo rør-effektforstærker
  • 2 x 75 W 8 ohm
  • 1 x 150 W 8 ohm brokoblet
  • Balancerede indgange
Annonce
Annonce
forfatter

Rørforstærkeren fremstår som en anakronisme i vores digitale tidsalder. Alligevel nægter den at dø. Faktisk laves der nye forstærkere med de karakteristiske glødende vakuumrør til et henført publikum, som næppe kan forestille sig noget bedre at lytte til musik igennem.

Få forstærkere er et tydeligere bevis på det end den seneste udgave af McIntoshs legendariske 75 watt stereo effektforstærker.

MC275 så dagens lys i 1962, et år før Porsche 911 (oprindelig 901), og med undtagelse af én pause har den været produceret siden da. Denne version kaldes MC275 VI og er den sjette i rækken siden 1962, hvis vi udelader nogle sjældne jubilæumsmodeller. Princippet er det samme: Fire store udgangsrør og små driver-rør på række foran strøm-trafo og udgangstransformatorer. Designet har heller ikke ændret sig.

Bedste hidtil
Men teknikken er kraftigt forbedret, og purister hævder, at det bare er driftsprincippet og designet, der ligner originalen. Ligesom som med 911 …

Forstærkeren har fået meget kraftigere og bedre kabelterminaler, som virkelig kan spænde kablerne fast, så du næsten kan løfte den 30 kg tunge forstærker i dem. Både de balancerede og de ubalancerede indgange er flyttet ned, og indgang til strømkontrol via 3,5 mm mini-jack er endelig på plads. Så slukkes og tændes forstærkeren, når man tænder eller slukker en tilsluttet McIntosh forforstærker. Såsom D100, C2500 eller C48 og C50.

Annonce

Teknisk set er MC275 lig den sidste jubilæumsversion med lysdioder, som tændes i rækkefølge og lyser driver-rørene op, når man tænder forstærkeren. Opstår der en fejl med et rør, så tændes en rød lysdiode dér, hvor fejlen er. Forstærkeren lyder identisk med den dyrere jubilæumsversion. Lydbilledet er stort, musikken får et nydeligt strøg af varme, og den sparker godt fra sig i bassen. Den dynamiske kontrast er lynhurtig, og med et åbent og luftigt lydbillede stiller den det meste musik i et godt lys.

Helt neutral er den ikke, men hvem bekymrer sig om det? Med den sprudlende spilleglæde, man oplever med en MC275, bliver det aldrig kedeligt at høre musik. Og hvis man har brug for mere kraft, er det bare at købe en til, brokoble dem begge med et stik og nyde musklerne fra 2 x 150 watt. Dobbelt så sjovt!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.