TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

McIntosh MC275

Klassikeren der aldrig bliver umoderne

Den har været en levende legende lige så længe som Porsche 911. Her er den nyeste version af McIntosh MC275.

forfatter
Publiceret 09/09/2013 - 06:23
L&B mener
Nydelig klang Gennemsigtigt lydbillede Silkeglat lyd
Begrænset effekt
Specifikationer
 • Stereo rør-effektforstærker
 • 2 x 75 W 8 ohm
 • 1 x 150 W 8 ohm brokoblet
 • Balancerede indgange
Vejl. pris 29270Pr. 09/09/2013 Produktside

Rørforstærkeren fremstår som en anakronisme i vores digitale tidsalder. Alligevel nægter den at dø. Faktisk laves der nye forstærkere med de karakteristiske glødende vakuumrør til et henført publikum, som næppe kan forestille sig noget bedre at lytte til musik igennem.

Få forstærkere er et tydeligere bevis på det end den seneste udgave af McIntoshs legendariske 75 watt stereo effektforstærker.

MC275 så dagens lys i 1962, et år før Porsche 911 (oprindelig 901), og med undtagelse af én pause har den været produceret siden da. Denne version kaldes MC275 VI og er den sjette i rækken siden 1962, hvis vi udelader nogle sjældne jubilæumsmodeller. Princippet er det samme: Fire store udgangsrør og små driver-rør på række foran strøm-trafo og udgangstransformatorer. Designet har heller ikke ændret sig.

Bedste hidtil
Men teknikken er kraftigt forbedret, og purister hævder, at det bare er driftsprincippet og designet, der ligner originalen. Ligesom som med 911 …

Forstærkeren har fået meget kraftigere og bedre kabelterminaler, som virkelig kan spænde kablerne fast, så du næsten kan løfte den 30 kg tunge forstærker i dem. Både de balancerede og de ubalancerede indgange er flyttet ned, og indgang til strømkontrol via 3,5 mm mini-jack er endelig på plads. Så slukkes og tændes forstærkeren, når man tænder eller slukker en tilsluttet McIntosh forforstærker. Såsom D100, C2500 eller C48 og C50.

Teknisk set er MC275 lig den sidste jubilæumsversion med lysdioder, som tændes i rækkefølge og lyser driver-rørene op, når man tænder forstærkeren. Opstår der en fejl med et rør, så tændes en rød lysdiode dér, hvor fejlen er. Forstærkeren lyder identisk med den dyrere jubilæumsversion. Lydbilledet er stort, musikken får et nydeligt strøg af varme, og den sparker godt fra sig i bassen. Den dynamiske kontrast er lynhurtig, og med et åbent og luftigt lydbillede stiller den det meste musik i et godt lys.

Helt neutral er den ikke, men hvem bekymrer sig om det? Med den sprudlende spilleglæde, man oplever med en MC275, bliver det aldrig kedeligt at høre musik. Og hvis man har brug for mere kraft, er det bare at købe en til, brokoble dem begge med et stik og nyde musklerne fra 2 x 150 watt. Dobbelt så sjovt!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Jo, du har også råd til et forstærkersæt Et forstærkersæt med separate komponenter til samme pris som en mellemgod multirumshøjttaler? Det kan faktisk godt lade sig gøre!
Måske den bedste i sin klasse McIntosh har opdateret MA9000 til 9500, og gjort vores yndlingsforstærker mere alsidig, og bare endnu bedre.
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
Nu bliver Lyngdorf-forstærkeren endnu bedre Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb
Festhøjttaler med karaoke og DJ-funktion Spiller dundrende højt i 25 timer.
Følg Lyd & Billede