Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Electrocompaniet ECP-2

Fleksibel grammofonforstærker

Hvis man alligevel skal bruge penge på en dyr pladespiller, kan man lige så godt flotte sig med en ordentlig pladespiller-forstærker oveni.

Skrevet af / 21/10/2015 - 06:00
Electrocompaniet ECP-2
Lasse Svendsen

Det er de færreste, der kobler en dyr pladespiller direkte i en gammel receiver. Hvis man ikke har en forstærker med en god pladespiller-indgang, har man brug for en ekstra pladespiller-forstærker. De allermest simple koster fra nogle hundrede kroner og op, men står ikke mål med et godt RIAA-trin, som mange kalder det.

Electrocompaniets ECP-2 er et sådant godt RIAA-trin. Forbandet godt, faktisk. Konstruktionen er ny og så fleksibel, at man kan bruge den med stort set alle pickup’er. Indvendig er kredsløbet balanceret for det lavest mulige støjgulv. Kredsløbsdesignet er lånt fra en langt dyrere RIAA fra Dynamic Precision, så generne er der ikke noget i vejen med.

Men det virkelig fine er de små dipswitches bagpå, som giver brugeren næsten uendelige muligheder for at tilpasse ECP-2 til enhver pickup. Har du en MC-pickup med lav udgangsspænding og lav belastningsimpedans? Ikke noget problem for ECP-2. Slå op i manualen, så finder du de anbefalede dipswitch-positioner.

 

Passer til alt

Det betyder, at ECP-2 er en meget fleksibel pladespiller-forstærker, som ikke kun passer til Electrocompaniets egen ECG-1.

Med en pris på godt 15.000 kroner er den flere tusind kroner billigere end vores reference-RIAA – Ayre P5xe – og lidt billigere end den meget vellydende Trichord Diablo. Den smager også af high-end, uden at prisen bliver afskrækkende.

Hvis du tager pladespilleren ud af den forstærker, du har, og sætter den i ECP-2, vil du sandsynligvis blive slået af, hvor meget større lydbilledet bliver. Det lyder ikke som klassisk Electrocompaniet, hvor lydbilledet måske er lige lovlig rosenrødt. Her er der strammere styring og fyldig klangbalance, uden at lydbilledet virker, som om man kigger gennem farvet glas.

Mens formatet er megastort, er lydbilledet ikke så dybt som på Ayre P5xe. Ayre-forstærkeren er også strammere og lidt bedre fokuseret, med en bedre artikuleret bas. Men ECP-2 lyder varmere. Og måske mere behageligt. Klavertoner og vokaler lyder herligt med masser af klang og naturlig fylde. Her bliver det aldrig tyndt og skrigende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De små dipswitches bruges til at tilpasse forstærkeren til en hvilken som helst pickup, man måtte have.

Støjgulvet er exceptionelt lavt med virkelig dybsort baggrund. Sat op med en Dynavector-pickup med lav udgangsspænding (0,26 mV) måtte jeg holde øret helt ind til højttaleren for at høre den ekstremt svage susen fra RIAA-trinet.

 

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at Electrocompaniets nye pladespiller-forstærker er pengene værd. Den store, varme lyd og den engagerende måde at gengive musikkens dynamik og tonalitet på er kærkommen for dem af os, der synes, at markedet svømmer over med steril hi-fi-lyd.

Lidt strammere bas og større dybde er det eneste, vi egentlig har at sætte en finger på. Bonus for fleksibilitet.

Lyd & Billede mener

Stort lydbillede med lavt støjgulv og medrivende dynamik. Fleksibel tilpasning til forskellige pickup’er. Lyder ikke så stramt fokuseret som de allerbedste, og alle justeringer skal gøres på bagsiden.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top