: Electrocompaniet ECP-2

Fleksibel grammofonforstærker

Hvis man alligevel skal bruge penge på en dyr pladespiller, kan man lige så godt flotte sig med en ordentlig pladespiller-forstærker oveni.
Lyd & Billede mener
Stort lydbillede med lavt støjgulv og medrivende dynamik. Fleksibel tilpasning til forskellige pickup’er.
Lyder ikke så stramt fokuseret som de allerbedste, og alle justeringer skal gøres på bagsiden.
Specifikationer
  • Balanceret RIAA-trin
  • MM- og MC-pickup
  • Justérbar belastning
Annonce
Annonce
forfatter

Det er de færreste, der kobler en dyr pladespiller direkte i en gammel receiver. Hvis man ikke har en forstærker med en god pladespiller-indgang, har man brug for en ekstra pladespiller-forstærker. De allermest simple koster fra nogle hundrede kroner og op, men står ikke mål med et godt RIAA-trin, som mange kalder det.

Electrocompaniets ECP-2 er et sådant godt RIAA-trin. Forbandet godt, faktisk. Konstruktionen er ny og så fleksibel, at man kan bruge den med stort set alle pickup’er. Indvendig er kredsløbet balanceret for det lavest mulige støjgulv. Kredsløbsdesignet er lånt fra en langt dyrere RIAA fra Dynamic Precision, så generne er der ikke noget i vejen med.

Men det virkelig fine er de små dipswitches bagpå, som giver brugeren næsten uendelige muligheder for at tilpasse ECP-2 til enhver pickup. Har du en MC-pickup med lav udgangsspænding og lav belastningsimpedans? Ikke noget problem for ECP-2. Slå op i manualen, så finder du de anbefalede dipswitch-positioner.

 

Passer til alt

Det betyder, at ECP-2 er en meget fleksibel pladespiller-forstærker, som ikke kun passer til Electrocompaniets egen ECG-1.

Annonce

Med en pris på godt 15.000 kroner er den flere tusind kroner billigere end vores reference-RIAA – Ayre P5xe – og lidt billigere end den meget vellydende Trichord Diablo. Den smager også af high-end, uden at prisen bliver afskrækkende.

Hvis du tager pladespilleren ud af den forstærker, du har, og sætter den i ECP-2, vil du sandsynligvis blive slået af, hvor meget større lydbilledet bliver. Det lyder ikke som klassisk Electrocompaniet, hvor lydbilledet måske er lige lovlig rosenrødt. Her er der strammere styring og fyldig klangbalance, uden at lydbilledet virker, som om man kigger gennem farvet glas.

Mens formatet er megastort, er lydbilledet ikke så dybt som på Ayre P5xe. Ayre-forstærkeren er også strammere og lidt bedre fokuseret, med en bedre artikuleret bas. Men ECP-2 lyder varmere. Og måske mere behageligt. Klavertoner og vokaler lyder herligt med masser af klang og naturlig fylde. Her bliver det aldrig tyndt og skrigende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De små dipswitches bruges til at tilpasse forstærkeren til en hvilken som helst pickup, man måtte have.

Støjgulvet er exceptionelt lavt med virkelig dybsort baggrund. Sat op med en Dynavector-pickup med lav udgangsspænding (0,26 mV) måtte jeg holde øret helt ind til højttaleren for at høre den ekstremt svage susen fra RIAA-trinet.

Annonce

 

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at Electrocompaniets nye pladespiller-forstærker er pengene værd. Den store, varme lyd og den engagerende måde at gengive musikkens dynamik og tonalitet på er kærkommen for dem af os, der synes, at markedet svømmer over med steril hi-fi-lyd.

Lidt strammere bas og større dybde er det eneste, vi egentlig har at sætte en finger på. Bonus for fleksibilitet.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.