TEST : Como Audio Amico

Bærbar bordradio

Como Audio Amico er lidt bedre end konkurrenterne på alle områder, men koster også derefter.

Lyd & Billede mener

Praktisk bærbar radioløsning for dem, der er villige til at betale ekstra for bedre ydelse og flere tilslutningsmuligheder.
Moderat batterilevetid, høj pris.
FM/DAB/DAB+ radio
Wi-Fi og Bluetooth-streaming
Internetradio, multirum
USB, analog lyd ind/ud, hovedtelefoner ud
Udgang til ekstra højttaler for stereo
6 forhåndsvalg
Spotify Connect
Farveskærm
Como Control-app, fjernbetjening
Batteridrift
Web: comoaudio.eu

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4199 kr

De allerfleste bærbare radioer er for små til, at man kan forvente den store lydkvalitet. Der er dog undtagelser. F.eks. Tivoli Audio PAL+ og Geneva Touring S, men lyden er ikke ligefrem lysende.

Hvis man gerne vil kombinere god lyd med bærbarhed, er en større Bluetooth-højttaler en bedre løsning. Det virker nemlig ikke, som om lyden på de bærbare radioer har førsteprioritet. De skal være nemme at tage med, gerne have lang batterilevetid og være nemme i brug. Den slags radioer har vi testet mange af, men ingen af dem er som denne.

Batteridrift

Como Audio Amico er større, dyrere og bedre udstyret end andre bærbare radioer. Det er næsten forkert at kalde den en rejseradio, for selv om den har batteridrift og et kækt håndtag, der hvor basporten sidder, er Amico snarere en bærbar bordradio.

Sådan en, man har stående sluttet til en stikkontakt, men som man også kan tage med ud på altanen eller ind i et andet rum og bruge med batteriet. Som holder omkring otte timer på en opladning.

Amico-radioen har i øvrigt et maritimt tilsnit, som adskiller den fra mange andre bærbare radioer. Den er bygget i vejrbestandig teakfinér, der ligner det, man finder på både, og kan fint tåle en regnbyge. Den er dog ikke vandtæt.

Multirum

Teknisk set ligner Amico Comos øvrige radioer, med Spotify Connect, FM- og DAB+ radio, internetradio og streaming via Bluetooth eller Wi-Fi (DLNA).

Den kan også sluttes til en multirumsopsætning, og den kan styres fra Como Control-app’en eller på den medfølgende fjernbetjening. Og selvfølgelig på forsiden af radioen, hvor man finder knapper til seks forhåndsvalg samt en farveskærm.

Lyden af Amico

Amico har en integreret tovejs højttaler, som giver monolyd fra en 19 mm diskant og en 76 mm bas, men den kan også kobles til en separat højttaler ved navn Ambiente. Så får man stereo og lidt fyldigere klang.

Det er dog som udgangspunkt ikke nødvendigt, for Amico lyder ret godt lige ud af æsken og i mono. Den leverer et større lydbillede end normalt for bærbare radioer og kan spille højere end de fleste småradioer. Lyden er varm og relativt fyldig med god basgengivelse og en klar, fokuseret mellemtone.

Konklusion

Hvis prisen ikke står i vejen, er Como Audio Amico et glimrende valg blandt bærbare radioer, som tilbyder lidt mere end normalt. Bl.a. multirum, internetradio og streaming, ud over at den er sprøjtesikker og har både fjernbetjening og app-styring. Den lyder lidt bedre end de fleste rejseradioer, og med det in mente er Amico et attraktivt alternativ.

picture_web
<
>
(Foto: Como Audio)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Vejl.pris 41995 kr Analog forstærker med digitale tricks

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.