Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST +Audio THE+RECORD PLAYER

Vinylanlæg med streaming

En pladespiller med forstærker og højttalere ­indbygget? Normalt opskriften på en katastrofe, men ikke her.
Karakter
+Audio THE+RECORD PLAYER
Lyd & Billede mener
Potent lyd i en praktisk og tiltalende pakke med alt integreret.
Lidt metallisk klang, ingen ordentlig dybbas og begrænset stereoperspektiv.
Specifikationer
  • Type: Integreret Bluetooth-pladespiller
  • Tonearm: Pro-Ject, aluminium
  • Pickup: Ortofon OM10 (MM)
  • Tallerken: Aluminium
  • Tilslutninger: Optisk, USB, line ind/ud, hovedtelefoner
  • RIAA/DAC: Ja/ja
  • Andet: Fjernbetjening
  • Finish: Valnød
  • Mål og vægt: 44,6 x 35,2 x 21,5 cm / 15 kg
  • Web: plusaudio.com

Jeg fik et flashback til gamle radiokabinetter med alt integreret, da jeg første gang så +Audios integrerede pladespiller. Den manglede en radiomodtager, men havde pladespiller, forstærker og højttalere, pakket i et relativt kompakt kabinet.

Siden glemte jeg den. Det var ikke før en lidt perifer kollega nævnte den senere, at jeg indså, at der var noget bekendt ved pladespilleren. Eller anlægget.

Min første tanke var, at det var endnu et postordreanlæg – du ved, dem med kassettebåndafspiller, FM- og DAB-radio, højttalere og pladeafspiller i ét kabinet, der ser ud som noget fra 1950’erne. Vi har haft sådan nogle anlæg til test, og tro mig, de er ikke pengene værd.

Det var jeg temmelig sikker på, at det her heller ikke var. Men som altid skal man smage på varerne, før man fælder dom.

THE+RECORD PLAYER er meget dyrere end postordreanlæggene, men da jeg genkendte pladespillerdelen, fattede jeg fornyet interesse for Plus Audio-anlægget. Der er nemlig ingen, der indtil nu har placeret en Pro-Ject-pladespiller i sådan et anlæg.

Annonce

Selve pladespilleren er fra Pro-Ject. Foto: Lasse Svendsen

Opsætning

For det er et anlæg, der kommer i to dele. Den ene del er selve anlægget; den anden er Pro-Ject-grammofonen, som monteres på toppen af kabinettet. Pladespilleren er altså løs og kobles til anlægget med et lyd- og et strømkabel, der skjules, når pladespilleren placeres oven på anlægget.

En Ortofon OM10 MM-pickup er præmonteret. Alt, hvad man behøver at gøre, er at fastgøre pladespilleren med to medfølgende bolte, trække gummiremmen på, lægge tallerkenen på plads, hænge antiskating-vægten på og justere modvægten. Alt sammen noget, der er godt beskrevet i brugsanvisningen.

Oppefra ser den ud som en Pro-Ject-pladespiller. Foto: Lasse Svendsen

Fødderne under pladespilleren fungerer som dæmpning af vibrationer, og medmindre man spiller på maksimal volumen, er der kun beskeden forvrængning. Pladespillerens stabilitet er faktisk bedre end Rega Planar 1’s med en hastighedsafvigelse på +0,41 procent og wow & flutter på respektable 0,26 procent.

Annonce

Anlægget har ikke radio, Wi-Fi eller Ethernet-tilslutning. I stedet har det streaming via Bluetooth og både analog og digital (optisk) lydindgang. Man kan også slutte en Chromecast Audio eller USB-nøgle med musik til via USB, og på fronten er der en ekstra lydindgang og en hovedtelefonudgang.

Desuden medfølger der en simpel fjernbetjening og et støvlåg.

Tilslut TV’et og en Chromecast Audio – og vips har man Wi-Fi-streaming og bedre lyd fra TV’et. Bemærk, at der også er udgang til eksterne højttalere. Foto: Lasse Svendsen

Potent og livlig

Under det sorte frontstof, der strækker sig rundt om næsten hele anlægget, sidder der fire højttalere – to foran og en på hver side – plus basrefleksporte bagpå. De fire enheder tilføres maksimalt 100 watt effekt tilsammen, og det er mere end nok at fyre op under en mellemstor stue.

Der er en wide-knap til at skabe et lidt bredere stereobillede, men lyden er faktisk bedre, når den ikke er aktiveret.

Annonce

Hvis man vil have et større lydbillede, er en Rega Planar 1 med et par Klipsch The Sixes et bedre valg. Men også langt mere pladskrævende. Anlægget fra +Audio kan stå på et bord eller i en rummelig reol. Og lyden? Den er forbløffende potent og langt bedre end det typiske postordreanlægs skingre og forvrængede lyd.

Anlægget klarede både Dire Straits og Bruce Springsteen med acceptabel fylde, god bas og relativt lidt forvrængning. Musikken hang godt sammen, og anlægget kunne spille både højt og kontrolleret. Der er ikke alverdens raffinement og gennemsigtighed her, men balancen i lyden er god.

Lydbilledet falder lidt sammen, fordi klangdybden på f.eks. Keith Jarrett Trio live ikke kommer så godt frem, og klaverklangen er lidt metallisk.

Konklusion

Den integrerede pladespiller fra +Audio både lyder og ser bedre ud end frygtet. For mange kan den være lige, hvad de har drømt om: En velspillende grammofon med forstærker, højttalere og streaming indbygget.

Normalt er det opskriften på en katastrofe, men +Audio har fået det til at fungere, og THE+RECORD PLAYER kan afgjort anbefales til dem, der foretrækker bekvemmeligheden ved at have det hele samlet.

Annonce

Der findes en dyrere udgave med kulfiberarm og en endnu bedre pickup. Foto: Plus Audio

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.