Search
Generic filters

TEST : +Audio THE+RECORD PLAYER

Vinylanlæg med streaming

En pladespiller med forstærker og højttalere ­indbygget? Normalt opskriften på en katastrofe, men ikke her.

+Audio THE+RECORD PLAYER

Lyd & Billede mener

Potent lyd i en praktisk og tiltalende pakke med alt integreret.
Lidt metallisk klang, ingen ordentlig dybbas og begrænset stereoperspektiv.
 • Type: Integreret Bluetooth-pladespiller
 • Tonearm: Pro-Ject, aluminium
 • Pickup: Ortofon OM10 (MM)
 • Tallerken: Aluminium
 • Tilslutninger: Optisk, USB, line ind/ud, hovedtelefoner
 • RIAA/DAC: Ja/ja
 • Andet: Fjernbetjening
 • Finish: Valnød
 • Mål og vægt: 44,6 x 35,2 x 21,5 cm / 15 kg
 • Web: plusaudio.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 9000 kr

Jeg fik et flashback til gamle radiokabinetter med alt integreret, da jeg første gang så +Audios integrerede pladespiller. Den manglede en radiomodtager, men havde pladespiller, forstærker og højttalere, pakket i et relativt kompakt kabinet.

Siden glemte jeg den. Det var ikke før en lidt perifer kollega nævnte den senere, at jeg indså, at der var noget bekendt ved pladespilleren. Eller anlægget.

Min første tanke var, at det var endnu et postordreanlæg – du ved, dem med kassettebåndafspiller, FM- og DAB-radio, højttalere og pladeafspiller i ét kabinet, der ser ud som noget fra 1950’erne. Vi har haft sådan nogle anlæg til test, og tro mig, de er ikke pengene værd.

Det var jeg temmelig sikker på, at det her heller ikke var. Men som altid skal man smage på varerne, før man fælder dom.

THE+RECORD PLAYER er meget dyrere end postordreanlæggene, men da jeg genkendte pladespillerdelen, fattede jeg fornyet interesse for Plus Audio-anlægget. Der er nemlig ingen, der indtil nu har placeret en Pro-Ject-pladespiller i sådan et anlæg.

Selve pladespilleren er fra Pro-Ject. Foto: Lasse Svendsen

Opsætning

For det er et anlæg, der kommer i to dele. Den ene del er selve anlægget; den anden er Pro-Ject-grammofonen, som monteres på toppen af kabinettet. Pladespilleren er altså løs og kobles til anlægget med et lyd- og et strømkabel, der skjules, når pladespilleren placeres oven på anlægget.

En Ortofon OM10 MM-pickup er præmonteret. Alt, hvad man behøver at gøre, er at fastgøre pladespilleren med to medfølgende bolte, trække gummiremmen på, lægge tallerkenen på plads, hænge antiskating-vægten på og justere modvægten. Alt sammen noget, der er godt beskrevet i brugsanvisningen.

annonce
Oppefra ser den ud som en Pro-Ject-pladespiller. Foto: Lasse Svendsen

Fødderne under pladespilleren fungerer som dæmpning af vibrationer, og medmindre man spiller på maksimal volumen, er der kun beskeden forvrængning. Pladespillerens stabilitet er faktisk bedre end Rega Planar 1’s med en hastighedsafvigelse på +0,41 procent og wow & flutter på respektable 0,26 procent.

annonce

Anlægget har ikke radio, Wi-Fi eller Ethernet-tilslutning. I stedet har det streaming via Bluetooth og både analog og digital (optisk) lydindgang. Man kan også slutte en Chromecast Audio eller USB-nøgle med musik til via USB, og på fronten er der en ekstra lydindgang og en hovedtelefonudgang.

Desuden medfølger der en simpel fjernbetjening og et støvlåg.

Tilslut TV’et og en Chromecast Audio – og vips har man Wi-Fi-streaming og bedre lyd fra TV’et. Bemærk, at der også er udgang til eksterne højttalere. Foto: Lasse Svendsen

Potent og livlig

Under det sorte frontstof, der strækker sig rundt om næsten hele anlægget, sidder der fire højttalere – to foran og en på hver side – plus basrefleksporte bagpå. De fire enheder tilføres maksimalt 100 watt effekt tilsammen, og det er mere end nok at fyre op under en mellemstor stue.

Der er en wide-knap til at skabe et lidt bredere stereobillede, men lyden er faktisk bedre, når den ikke er aktiveret.

annonce

Hvis man vil have et større lydbillede, er en Rega Planar 1 med et par Klipsch The Sixes et bedre valg. Men også langt mere pladskrævende. Anlægget fra +Audio kan stå på et bord eller i en rummelig reol. Og lyden? Den er forbløffende potent og langt bedre end det typiske postordreanlægs skingre og forvrængede lyd.

Anlægget klarede både Dire Straits og Bruce Springsteen med acceptabel fylde, god bas og relativt lidt forvrængning. Musikken hang godt sammen, og anlægget kunne spille både højt og kontrolleret. Der er ikke alverdens raffinement og gennemsigtighed her, men balancen i lyden er god.

Lydbilledet falder lidt sammen, fordi klangdybden på f.eks. Keith Jarrett Trio live ikke kommer så godt frem, og klaverklangen er lidt metallisk.

Konklusion

Den integrerede pladespiller fra +Audio både lyder og ser bedre ud end frygtet. For mange kan den være lige, hvad de har drømt om: En velspillende grammofon med forstærker, højttalere og streaming indbygget.

Normalt er det opskriften på en katastrofe, men +Audio har fået det til at fungere, og THE+RECORD PLAYER kan afgjort anbefales til dem, der foretrækker bekvemmeligheden ved at have det hele samlet.

Der findes en dyrere udgave med kulfiberarm og en endnu bedre pickup. Foto: Plus Audio

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Thorens TD 402 DD

  Vejl.pris 5995 kr Thorens rammer ikke målet

  Technics SL-1210 MK7

  Vejl.pris 6995 kr DJ-pladespiller for musikentusiaster

  Musical Fidelity M8xi

  Vejl.pris 46995 kr Bjørnestærk og temperamentsfuld

  Hegel H390

  Vejl.pris 41995 kr Samme overlegenhed til den halve pris
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.