TEST: +Audio THE+RECORD PLAYER

Vinylanlæg med streaming

En pladespiller med forstærker og højttalere ­indbygget? Normalt opskriften på en katastrofe, men ikke her.
Karakter
+Audio THE+RECORD PLAYER
Lyd & Billede mener
Potent lyd i en praktisk og tiltalende pakke med alt integreret.
Lidt metallisk klang, ingen ordentlig dybbas og begrænset stereoperspektiv.
Specifikationer
  • Type: Integreret Bluetooth-pladespiller
  • Tonearm: Pro-Ject, aluminium
  • Pickup: Ortofon OM10 (MM)
  • Tallerken: Aluminium
  • Tilslutninger: Optisk, USB, line ind/ud, hovedtelefoner
  • RIAA/DAC: Ja/ja
  • Andet: Fjernbetjening
  • Finish: Valnød
  • Mål og vægt: 44,6 x 35,2 x 21,5 cm / 15 kg
  • Web: plusaudio.com
Annonce
Annonce
forfatter

Jeg fik et flashback til gamle radiokabinetter med alt integreret, da jeg første gang så +Audios integrerede pladespiller. Den manglede en radiomodtager, men havde pladespiller, forstærker og højttalere, pakket i et relativt kompakt kabinet.

Siden glemte jeg den. Det var ikke før en lidt perifer kollega nævnte den senere, at jeg indså, at der var noget bekendt ved pladespilleren. Eller anlægget.

Min første tanke var, at det var endnu et postordreanlæg – du ved, dem med kassettebåndafspiller, FM- og DAB-radio, højttalere og pladeafspiller i ét kabinet, der ser ud som noget fra 1950’erne. Vi har haft sådan nogle anlæg til test, og tro mig, de er ikke pengene værd.

Det var jeg temmelig sikker på, at det her heller ikke var. Men som altid skal man smage på varerne, før man fælder dom.

THE+RECORD PLAYER er meget dyrere end postordreanlæggene, men da jeg genkendte pladespillerdelen, fattede jeg fornyet interesse for Plus Audio-anlægget. Der er nemlig ingen, der indtil nu har placeret en Pro-Ject-pladespiller i sådan et anlæg.

Annonce
Selve pladespilleren er fra Pro-Ject. Foto: Lasse Svendsen

Opsætning

For det er et anlæg, der kommer i to dele. Den ene del er selve anlægget; den anden er Pro-Ject-grammofonen, som monteres på toppen af kabinettet. Pladespilleren er altså løs og kobles til anlægget med et lyd- og et strømkabel, der skjules, når pladespilleren placeres oven på anlægget.

En Ortofon OM10 MM-pickup er præmonteret. Alt, hvad man behøver at gøre, er at fastgøre pladespilleren med to medfølgende bolte, trække gummiremmen på, lægge tallerkenen på plads, hænge antiskating-vægten på og justere modvægten. Alt sammen noget, der er godt beskrevet i brugsanvisningen.

Oppefra ser den ud som en Pro-Ject-pladespiller. Foto: Lasse Svendsen

Fødderne under pladespilleren fungerer som dæmpning af vibrationer, og medmindre man spiller på maksimal volumen, er der kun beskeden forvrængning. Pladespillerens stabilitet er faktisk bedre end Rega Planar 1’s med en hastighedsafvigelse på +0,41 procent og wow & flutter på respektable 0,26 procent.

Anlægget har ikke radio, Wi-Fi eller Ethernet-tilslutning. I stedet har det streaming via Bluetooth og både analog og digital (optisk) lydindgang. Man kan også slutte en Chromecast Audio eller USB-nøgle med musik til via USB, og på fronten er der en ekstra lydindgang og en hovedtelefonudgang.

Desuden medfølger der en simpel fjernbetjening og et støvlåg.

Annonce
Tilslut TV’et og en Chromecast Audio – og vips har man Wi-Fi-streaming og bedre lyd fra TV’et. Bemærk, at der også er udgang til eksterne højttalere. Foto: Lasse Svendsen

Potent og livlig

Under det sorte frontstof, der strækker sig rundt om næsten hele anlægget, sidder der fire højttalere – to foran og en på hver side – plus basrefleksporte bagpå. De fire enheder tilføres maksimalt 100 watt effekt tilsammen, og det er mere end nok at fyre op under en mellemstor stue.

Der er en wide-knap til at skabe et lidt bredere stereobillede, men lyden er faktisk bedre, når den ikke er aktiveret.

Hvis man vil have et større lydbillede, er en Rega Planar 1 med et par Klipsch The Sixes et bedre valg. Men også langt mere pladskrævende. Anlægget fra +Audio kan stå på et bord eller i en rummelig reol. Og lyden? Den er forbløffende potent og langt bedre end det typiske postordreanlægs skingre og forvrængede lyd.

Anlægget klarede både Dire Straits og Bruce Springsteen med acceptabel fylde, god bas og relativt lidt forvrængning. Musikken hang godt sammen, og anlægget kunne spille både højt og kontrolleret. Der er ikke alverdens raffinement og gennemsigtighed her, men balancen i lyden er god.

Lydbilledet falder lidt sammen, fordi klangdybden på f.eks. Keith Jarrett Trio live ikke kommer så godt frem, og klaverklangen er lidt metallisk.

Annonce

Konklusion

Den integrerede pladespiller fra +Audio både lyder og ser bedre ud end frygtet. For mange kan den være lige, hvad de har drømt om: En velspillende grammofon med forstærker, højttalere og streaming indbygget.

Normalt er det opskriften på en katastrofe, men +Audio har fået det til at fungere, og THE+RECORD PLAYER kan afgjort anbefales til dem, der foretrækker bekvemmeligheden ved at have det hele samlet.

Der findes en dyrere udgave med kulfiberarm og en endnu bedre pickup. Foto: Plus Audio

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Pentax giver ikke slip på spejlrefleks.
Canon opdaterer tre kameraer – og du kan gøre det selv.
Der findes ikke et mindre full-frame-kamera end det nye Sigma fp L.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!
Samsung Galaxy SmartTag er en lille Bluetooth-brik, som holder styr på dine ejendele.