Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: +Audio THE+RECORD PLAYER

Vinylanlæg med streaming

En pladespiller med forstærker og højttalere ­indbygget? Normalt opskriften på en katastrofe, men ikke her.

Skrevet af / 19/11/2019 - 13:10
+Audio THE+RECORD PLAYER
Lasse Svendsen

Jeg fik et flashback til gamle radiokabinetter med alt integreret, da jeg første gang så +Audios integrerede pladespiller. Den manglede en radiomodtager, men havde pladespiller, forstærker og højttalere, pakket i et relativt kompakt kabinet.

Siden glemte jeg den. Det var ikke før en lidt perifer kollega nævnte den senere, at jeg indså, at der var noget bekendt ved pladespilleren. Eller anlægget.

Min første tanke var, at det var endnu et postordreanlæg – du ved, dem med kassettebåndafspiller, FM- og DAB-radio, højttalere og pladeafspiller i ét kabinet, der ser ud som noget fra 1950’erne. Vi har haft sådan nogle anlæg til test, og tro mig, de er ikke pengene værd.

Det var jeg temmelig sikker på, at det her heller ikke var. Men som altid skal man smage på varerne, før man fælder dom.

THE+RECORD PLAYER er meget dyrere end postordreanlæggene, men da jeg genkendte pladespillerdelen, fattede jeg fornyet interesse for Plus Audio-anlægget. Der er nemlig ingen, der indtil nu har placeret en Pro-Ject-pladespiller i sådan et anlæg.

Selve pladespilleren er fra Pro-Ject. Foto: Lasse Svendsen

Opsætning

For det er et anlæg, der kommer i to dele. Den ene del er selve anlægget; den anden er Pro-Ject-grammofonen, som monteres på toppen af kabinettet. Pladespilleren er altså løs og kobles til anlægget med et lyd- og et strømkabel, der skjules, når pladespilleren placeres oven på anlægget.

En Ortofon OM10 MM-pickup er præmonteret. Alt, hvad man behøver at gøre, er at fastgøre pladespilleren med to medfølgende bolte, trække gummiremmen på, lægge tallerkenen på plads, hænge antiskating-vægten på og justere modvægten. Alt sammen noget, der er godt beskrevet i brugsanvisningen.

Oppefra ser den ud som en Pro-Ject-pladespiller. Foto: Lasse Svendsen

Fødderne under pladespilleren fungerer som dæmpning af vibrationer, og medmindre man spiller på maksimal volumen, er der kun beskeden forvrængning. Pladespillerens stabilitet er faktisk bedre end Rega Planar 1’s med en hastighedsafvigelse på +0,41 procent og wow & flutter på respektable 0,26 procent.

Anlægget har ikke radio, Wi-Fi eller Ethernet-tilslutning. I stedet har det streaming via Bluetooth og både analog og digital (optisk) lydindgang. Man kan også slutte en Chromecast Audio eller USB-nøgle med musik til via USB, og på fronten er der en ekstra lydindgang og en hovedtelefonudgang.

Desuden medfølger der en simpel fjernbetjening og et støvlåg.

Tilslut TV’et og en Chromecast Audio – og vips har man Wi-Fi-streaming og bedre lyd fra TV’et. Bemærk, at der også er udgang til eksterne højttalere. Foto: Lasse Svendsen

Potent og livlig

Under det sorte frontstof, der strækker sig rundt om næsten hele anlægget, sidder der fire højttalere – to foran og en på hver side – plus basrefleksporte bagpå. De fire enheder tilføres maksimalt 100 watt effekt tilsammen, og det er mere end nok at fyre op under en mellemstor stue.

Der er en wide-knap til at skabe et lidt bredere stereobillede, men lyden er faktisk bedre, når den ikke er aktiveret.

Hvis man vil have et større lydbillede, er en Rega Planar 1 med et par Klipsch The Sixes et bedre valg. Men også langt mere pladskrævende. Anlægget fra +Audio kan stå på et bord eller i en rummelig reol. Og lyden? Den er forbløffende potent og langt bedre end det typiske postordreanlægs skingre og forvrængede lyd.

Anlægget klarede både Dire Straits og Bruce Springsteen med acceptabel fylde, god bas og relativt lidt forvrængning. Musikken hang godt sammen, og anlægget kunne spille både højt og kontrolleret. Der er ikke alverdens raffinement og gennemsigtighed her, men balancen i lyden er god.

Lydbilledet falder lidt sammen, fordi klangdybden på f.eks. Keith Jarrett Trio live ikke kommer så godt frem, og klaverklangen er lidt metallisk.

Konklusion

Den integrerede pladespiller fra +Audio både lyder og ser bedre ud end frygtet. For mange kan den være lige, hvad de har drømt om: En velspillende grammofon med forstærker, højttalere og streaming indbygget.

Normalt er det opskriften på en katastrofe, men +Audio har fået det til at fungere, og THE+RECORD PLAYER kan afgjort anbefales til dem, der foretrækker bekvemmeligheden ved at have det hele samlet.

Der findes en dyrere udgave med kulfiberarm og en endnu bedre pickup. Foto: Plus Audio

Karakter
+Audio THE+RECORD PLAYER

Lyd & Billede mener

Potent lyd i en praktisk og tiltalende pakke med alt integreret. Lidt metallisk klang, ingen ordentlig dybbas og begrænset stereoperspektiv.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Det enkleste er det bedste

Verdensklasse!

dCS Network DAC: Har du råd, så giv den gas!

Dåseåbneren

Prisbillig indgangsbillet

Klassens bedste køb

Spiller med glødende engagement

Moderne nostalgi

Musikstreameren gør alle fordomme til skamme

Sensationelt god netværksafspiller

Scroll to Top