: Argon BT2

Bluetooth-modernisering af anlægget

Bring det gamle hi-fi-anlæg ind i streaming-alderen uden at slagte sparegrisen.
Lyd & Billede mener
En simpel og billig måde at gøre anlægget trådløst på. Eller springe forstærkeren helt over, hvis du tilslutter et sæt aktive højttalere direkte til BT2. Og med AptX og opsampling behøver du ikke at give køb på kvaliteten.
Den optiske udgang understøtter kun 24 bit/192 kHz.
Specifikationer
  • Indgange: Bluetooth 3.0 med aptX- og A2DP/AVRCP-overførsel5 V DC ind, nem parring med NFC
  • Udgange: 3,5 mm stereo mini-jack, stereo RCA, optisk digitaludgang (24 bit/192 kHz)
Annonce
Annonce
forfatter

Streaming har revolutioneret den måde, vi lytter til musik på. Det gælder som lydkilde, hvor tjenester som Spotify og WiMP har leveret dødsstødet til det allerede truede cd-medie. Og det gælder transporten, hvor trådløs overførsel erstatter kabler – selv i kostbare anlæg.

Ikke engang de mest stålsatte retro-fanatikere ville i dag købe et musikanlæg uden mulighed for streaming. Men hvad stiller man op, når man ellers er godt tilfreds med hjemmeanlægget, men bare mangler streaming?

Argon BT2 er en “Bluetooth-adapter” til stereoanlægget. Den består af en lille hvid plasticæske med en LED-indikator på fronten og mini-jack samt RCA- udgange på bagsiden. Der er også optisk digitaludgang, så man kan overlade D/A-konverteringen til en ekstern konverter i tungere kvalitet.

Tilslutning følger mønsteret fra andre Bluetooth-enheder: Hold connect-knappen (her mærket “POWER”) inde i nogle sekunder for at få Argon BT2 til at lede efter partnere, og kort efter dukker enheden op på listen på din mobil eller tablet. Har mobilen NFC (Near Field Communication), er tilslutningen endnu lettere.

Når enhederne er parret, er det blot at tilslutte BT2 til en ledig line-indgang på forstærker eller receiver og begynde at streame musik trådløst til anlægget fra f.eks. Spotify eller din egen samling af musikfiler.

Annonce
Bagsiden af BT2 byder på mini-jack og RCA-udgange samt en optisk digitaludgang.
Bagsiden af BT2 byder på mini-jack og RCA-udgange samt en optisk digitaludgang.

Opsampling er ikke valgfrit. Derfor må en ekstern D/A-konverter, der tilsluttes ved hjælp af den optiske udgang, understøtte 24 bit/192 kHz opløsning. Hvilket de allerfleste nyere konvertere dog gør.

Lytteindtrykket fra Argon BT2 er rigtig godt. Der er god luft og åbenhed i lydbilledet. Og det er herligt at kunne læne sig tilbage i lænestolen og vælge musikken på mobilen. Med aptX er det hverken den trådløse overførsel eller den efterfølgende konvertering, der sætter grænsen. I hvert fald ikke når signalkilden er streaming-tjenester med komprimerede filer som udgangspunkt. Og både lyd- og dovenskabsmæssigt slår det at sætte et kabel i smartphonen.

Konklusion
Argon BT2 opfylder det behov, som den er sat i verden for at dække: At spille musik i ægte hi-fi-kvalitet fra Bluetooth-enheder på det eksisterende udstyr. Og den gør det til en nærmest rørende pris. Man kan godt finde billigere Bluetooth-modtagere, men så får man ikke aptX-kodning og opsampling med.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.