TestGeneva Acustica Lounge Radio

Den fedeste bordradio

Hvad Genevas kompakte radio mangler i funktioner, vinder den ind igen på lyden.
Karakter
Geneva Acustica Lounge Radio
Lyd & Billede mener
Dynamisk og fyldig lyd med potent bas. Stilrent design og enkel betjening.
Har ikke internetradio, app-understøttelse og multirum.
Specifikationer
 • Radio: FM, DAB+
 • Trådløst: Bluetooth
 • Streaming-tjenester: Nej
 • CD-afspiller: Nej
 • Tilslutninger: Analog lyd ind
 • Hovedtelefonudgang: Nej
 • Forhåndsindstillinger på radio: Ja
 • Farveskærm: Nej
 • App-styring: Nej
 • Fjernbetjening: Nej
 • Finish: Rød, hvid, sort, brun
 • Web: eu.genevalab.com
forfatter

Schweiziske Geneva Labs er blandt de få producenter, der lykkedes i første forsøg. Den lille radio – der klædeligt nok kom i rød – satte standarden for bordradioer dengang. Siden da har mange formået at lave lige så gode radioer, flere af dem også bedre end den originale Geneva-radio.

Derfor er det på tide med noget nyt fra schweizerne. Det er ikke så længe siden, de forlod det klassiske design med afrundede kanter og hjørner, og strammede designsproget op med strammere linjer. Touring-serien af bærbare radioer er et eksempel på dette, ligesom bordhøjttaleren Acustica,

Sidstnævnte har langt om længe fået indbygget radiomodtager. Modellen hedder Acustica Lounge Radio og er en ren bordradio, kun 15 cm høj og kompakt nok til at passe ind i soveværelset, køkkenet eller stuen.

Enkel betjening, med tænd og sluk for alarmen på volumenkontrollen. Foto: Lasse Svendsen

Simpel bordradio

Det er en rendyrket radio med FM og DAB+, men den har selvfølgelig også Bluetooth til streaming fra mobilen. Derudover har den en lydindgang til eventuelle analoge lydkilder, og man kan oplade mobilen via USB-porten på bagsiden.

Så kan man f.eks. lade telefonen op natten over, sætte alarmen på radioen og vågne til musik om morgenen.

Geneva har valgt at gøre det enkelt. Der er ingen fjernbetjening eller app-styring her. Alt er centreret omkring knapbetjening og et volumenhjul, der også tænder og slukker for alarmen.

Radioen har ikke engang farveskærm. Internetradio og multirum findes heller ikke. Det er en rendyrket, no bullshit bordradio. Hvis man vil have multirum, kan man tage et kig på radioerne fra Como Audio. De har også internetradio.

Annonce

Pinells nye Supersound 301 er den nærmeste konkurrent til Acustica Lounge Radio – og billigere og bedre udstyret. Den har internetradio, farveskærm, app-styring og fjernbetjening. Den har også rigtig god lyd, men det har Geneva-radioen også.

Kunstlæder

Den kompakte bordradio fås i øvrigt i flere farver. Top og bund kommer kun i sort anodiseret aluminium, mens front og sider er i farvet kunstlæder: Hvidt, rødt, sort eller brunt, sidstnævnte kaldet cognac, med runde perforeringer på fronten.

Det almindelige er at montere en lille fuldformat højttaler-enhed på fronten. Geneva har valgt en tovejsløsning med en 10 cm bas og en lille ¾ tommes diskant-enhed. Indvendig er der lavet en lille kanal, der fungerer som basrefleks og er meget effektiv.

Mægtig lyd

Denne konfiguration har gjort lyden fra Acustica Lounge Radio mere potent. Hvis du kan lide bas, er der ingen radioer af denne størrelse, der bare kommer i nærheden af den. Faktisk lyder den langt større og sejere end normalt for små bordradioer. Den kører i cirkler om den oprindelige Geneva-radio og kan spille højere med kraftigere bas end Pinell Supersound 301. Som til gengæld er tydeligere fokuseret med klarere diskantgengivelse.

Hvor Pinell-radioen har en fordel på klassisk, tale og akustisk musik, knuser Genevas radio al modstand på ren og skær dynamik.

Hvis man skifter fra nyhedskanaler til musikprogrammer med pop, rock og hitlistemusik, skal man være temmelig anæmisk for ikke at blive begejstret over Geneva-radioens spilleglæde. Fokus på bas, rytme og dynamik har gjort lyden lidt varmere end i en Como-radio, men stadig klokkeklar. Også når man spiller højt.

Konklusion

Genevas nye bordradio har ikke den længste udstyrsliste. Den mangler internetradio, kan ikke bruges i en multirumsopsætning og har ingen fancy farveskærm. Men den har bedre lyd end det meste andet derude og er mere tillidsvækkende bygget i aluminium og kunstlæder. Det har gjort Acustica Lounge Radio til et af de bedste køb. Så længe man går mere op i enkel betjening og god lyd.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Læs også: