Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Geneva Acustica Lounge Radio

Den fedeste bordradio

Hvad Genevas kompakte radio mangler i funktioner, vinder den ind igen på lyden.

Skrevet af / 31/05/2019 - 08:20
Geneva Acustica Lounge Radio
Lasse Svendsen

Schweiziske Geneva Labs er blandt de få producenter, der lykkedes i første forsøg. Den lille radio – der klædeligt nok kom i rød – satte standarden for bordradioer dengang. Siden da har mange formået at lave lige så gode radioer, flere af dem også bedre end den originale Geneva-radio.

Derfor er det på tide med noget nyt fra schweizerne. Det er ikke så længe siden, de forlod det klassiske design med afrundede kanter og hjørner, og strammede designsproget op med strammere linjer. Touring-serien af bærbare radioer er et eksempel på dette, ligesom bordhøjttaleren Acustica,

Sidstnævnte har langt om længe fået indbygget radiomodtager. Modellen hedder Acustica Lounge Radio og er en ren bordradio, kun 15 cm høj og kompakt nok til at passe ind i soveværelset, køkkenet eller stuen.

Enkel betjening, med tænd og sluk for alarmen på volumenkontrollen. Foto: Lasse Svendsen

Simpel bordradio

Det er en rendyrket radio med FM og DAB+, men den har selvfølgelig også Bluetooth til streaming fra mobilen. Derudover har den en lydindgang til eventuelle analoge lydkilder, og man kan oplade mobilen via USB-porten på bagsiden.

Så kan man f.eks. lade telefonen op natten over, sætte alarmen på radioen og vågne til musik om morgenen.

Geneva har valgt at gøre det enkelt. Der er ingen fjernbetjening eller app-styring her. Alt er centreret omkring knapbetjening og et volumenhjul, der også tænder og slukker for alarmen.

Radioen har ikke engang farveskærm. Internetradio og multirum findes heller ikke. Det er en rendyrket, no bullshit bordradio. Hvis man vil have multirum, kan man tage et kig på radioerne fra Como Audio. De har også internetradio.

Pinells nye Supersound 301 er den nærmeste konkurrent til Acustica Lounge Radio – og billigere og bedre udstyret. Den har internetradio, farveskærm, app-styring og fjernbetjening. Den har også rigtig god lyd, men det har Geneva-radioen også.

Kunstlæder

Den kompakte bordradio fås i øvrigt i flere farver. Top og bund kommer kun i sort anodiseret aluminium, mens front og sider er i farvet kunstlæder: Hvidt, rødt, sort eller brunt, sidstnævnte kaldet cognac, med runde perforeringer på fronten.

Det almindelige er at montere en lille fuldformat højttaler-enhed på fronten. Geneva har valgt en tovejsløsning med en 10 cm bas og en lille ¾ tommes diskant-enhed. Indvendig er der lavet en lille kanal, der fungerer som basrefleks og er meget effektiv.

Mægtig lyd

Denne konfiguration har gjort lyden fra Acustica Lounge Radio mere potent. Hvis du kan lide bas, er der ingen radioer af denne størrelse, der bare kommer i nærheden af den. Faktisk lyder den langt større og sejere end normalt for små bordradioer. Den kører i cirkler om den oprindelige Geneva-radio og kan spille højere med kraftigere bas end Pinell Supersound 301. Som til gengæld er tydeligere fokuseret med klarere diskantgengivelse.

Hvor Pinell-radioen har en fordel på klassisk, tale og akustisk musik, knuser Genevas radio al modstand på ren og skær dynamik.

Hvis man skifter fra nyhedskanaler til musikprogrammer med pop, rock og hitlistemusik, skal man være temmelig anæmisk for ikke at blive begejstret over Geneva-radioens spilleglæde. Fokus på bas, rytme og dynamik har gjort lyden lidt varmere end i en Como-radio, men stadig klokkeklar. Også når man spiller højt.

Konklusion

Genevas nye bordradio har ikke den længste udstyrsliste. Den mangler internetradio, kan ikke bruges i en multirumsopsætning og har ingen fancy farveskærm. Men den har bedre lyd end det meste andet derude og er mere tillidsvækkende bygget i aluminium og kunstlæder. Det har gjort Acustica Lounge Radio til et af de bedste køb. Så længe man går mere op i enkel betjening og god lyd.

Karakter
Geneva Acustica Lounge Radio

Lyd & Billede mener

Dynamisk og fyldig lyd med potent bas. Stilrent design og enkel betjening. Har ikke internetradio, app-understøttelse og multirum.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top