Search
Generic filters

: Vuze 3D VR 360

Otteøjet ufokamera til kugleformede optagelser

Vuze ligner lidt et insekt, men er såmænd bare et 360 graders kamera i farvet plast.

September 2017Vuze 3D VR 360

Lyd & Billede mener

Flotte 360-optagelser fra et forholdsvis kompakt kamera.
Redigeringen er bøvlet og kan kun udføres på pc. Ingen preview-funktion i app’en.
 • 4K sfærisk video-opløsning (pr. øje)
 • 8 Sony FHD-billedsensorer imx408 360° x 180° (fuldt sfærisk)
 • 30 fps 2 Ambarella A9 videoprocessorer
 • Wi-Fi
 • 4 mikrofoner
 • Port til microSD-kort
 • Litium-ion-batteri til 1 times optagelse
 • USB 2.0
 • Mål og vægt: 12 x 12 x 3 cm / 400 g Web: humaneyes.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 7695 kr

Har du allerede investeret i og leget med et 360 graders kamera, så har du sikkert også savlet over de nye 4K-modeller. Men priserne er høje, og kvaliteten svinger. Et af de bedre bud er Vuze – den flyvende tallerken med de otte øjne.

VR til folket

Til trods for at Vuze sælges som det første prisvenlige 3D 360-kamera, er prisen stadig i den høje ende. De otte kameraer repræsenterer fire sæt øjne, der filmer i hver sin retning. Hvert øje optager et 1080p-billede. Når alle otte billeder sættes sammen, fås en opløsning på 4K, dog kun med 30 billeder i sekundet.

Ud over de fire par kameraer har Vuze fire indbyggede mikrofoner samt en port til microSD-kort, hvorpå optagelser og billeder gemmes. I bunden sidder et skruehul til tripod eller anden form for stativ, hvilket vi på det kraftigste må anbefale. Der følger ganske vist en lille split med, så man kan holde kameraet i hånden, men optagelserne bliver ganske enkelt dårlige.

Ingen preview-funktion

Der findes naturligvis apps, så Vuze kan styres fra en telefon. Her kan man sætte timer-funktionen, starte og stoppe optagelser og skifte imellem foto- og video-mode. Funktionaliteten er stærkt begrænset, og en funktion, der ellers findes i denne type apps, er ganske fraværende: Det er ikke muligt at se live-feed fra kameraet. ØV! Telefonen forbindes desuden via en bøvlet Wi-Fi-forbindelse. Her er ingen Bluetooth.

(Foto: MH)

Kun til pc

Når det så er tid til at kigge på optagelserne, skal man have fat i en pc. Der findes endnu ingen software til Mac, til trods for at der findes en app til iPhone. Optagelserne hives ind i Humaneyes VR Studio, hvorfra de kan redigeres let og renderes ud til mere brugbare 360 graders optagelser. De otte billeder fra de otte linser sættes sammen til en kugleformet film. Det tager sin tid.

De fleste af mine testoptagelser er foretaget i Danmarks nationalakvarium, Den Blå Planet, hvor der både er interessante motiver og speciel belysning. Det sidste er særlig vigtigt, da Vuze ikke har det så godt under dårlige lysforhold. Som nævnt bør man ligeledes bruge et stillestående stativ, da sammenfletningen af billederne er alt for tydelig ved håndholdte optagelser, ligesom der bør være god plads omkring kameraet. Er der ikke det, ser man for tydeligt, hvor billederne er sat sammen.

Konklusion

Vuze er et sjovt stykke legetøj med en høj pris og begrænsede anvendelsesmuligheder. Vi forstår ikke, at Mac-folket er blevet forbigået, og undrer os over den begrænsede og lidt bøvlede software. Når det er sagt, så laver Vuze nogle meget overbevisende optagelser, såfremt forholdene er i orden.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Arlo Audio Doorbell

  Vejl.pris 699 kr Smart dørvogter med særheder

  9 trådløse smart-højttalere

  Vejl.pris kr Stemmen befaler

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene

  Netgear Meural Canvas II MC327

  Vejl.pris 6790 kr Digitalt kunstmuseum på din væg
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.