TESTVuze 3D VR 360

Otteøjet ufokamera til kugleformede optagelser

Vuze ligner lidt et insekt, men er såmænd bare et 360 graders kamera i farvet plast.
September 2017Vuze 3D VR 360
Lyd & Billede mener
Flotte 360-optagelser fra et forholdsvis kompakt kamera.
Redigeringen er bøvlet og kan kun udføres på pc. Ingen preview-funktion i app’en.
Specifikationer
  • 4K sfærisk video-opløsning (pr. øje)
  • 8 Sony FHD-billedsensorer imx408 360° x 180° (fuldt sfærisk)
  • 30 fps 2 Ambarella A9 videoprocessorer
  • Wi-Fi
  • 4 mikrofoner
  • Port til microSD-kort
  • Litium-ion-batteri til 1 times optagelse
  • USB 2.0
  • Mål og vægt: 12 x 12 x 3 cm / 400 g Web: humaneyes.com
forfatter

Har du allerede investeret i og leget med et 360 graders kamera, så har du sikkert også savlet over de nye 4K-modeller. Men priserne er høje, og kvaliteten svinger. Et af de bedre bud er Vuze – den flyvende tallerken med de otte øjne.

VR til folket

Til trods for at Vuze sælges som det første prisvenlige 3D 360-kamera, er prisen stadig i den høje ende. De otte kameraer repræsenterer fire sæt øjne, der filmer i hver sin retning. Hvert øje optager et 1080p-billede. Når alle otte billeder sættes sammen, fås en opløsning på 4K, dog kun med 30 billeder i sekundet.

Ud over de fire par kameraer har Vuze fire indbyggede mikrofoner samt en port til microSD-kort, hvorpå optagelser og billeder gemmes. I bunden sidder et skruehul til tripod eller anden form for stativ, hvilket vi på det kraftigste må anbefale. Der følger ganske vist en lille split med, så man kan holde kameraet i hånden, men optagelserne bliver ganske enkelt dårlige.

Ingen preview-funktion

Der findes naturligvis apps, så Vuze kan styres fra en telefon. Her kan man sætte timer-funktionen, starte og stoppe optagelser og skifte imellem foto- og video-mode. Funktionaliteten er stærkt begrænset, og en funktion, der ellers findes i denne type apps, er ganske fraværende: Det er ikke muligt at se live-feed fra kameraet. ØV! Telefonen forbindes desuden via en bøvlet Wi-Fi-forbindelse. Her er ingen Bluetooth.

(Foto: MH)

Kun til pc

Annonce

Når det så er tid til at kigge på optagelserne, skal man have fat i en pc. Der findes endnu ingen software til Mac, til trods for at der findes en app til iPhone. Optagelserne hives ind i Humaneyes VR Studio, hvorfra de kan redigeres let og renderes ud til mere brugbare 360 graders optagelser. De otte billeder fra de otte linser sættes sammen til en kugleformet film. Det tager sin tid.

De fleste af mine testoptagelser er foretaget i Danmarks nationalakvarium, Den Blå Planet, hvor der både er interessante motiver og speciel belysning. Det sidste er særlig vigtigt, da Vuze ikke har det så godt under dårlige lysforhold. Som nævnt bør man ligeledes bruge et stillestående stativ, da sammenfletningen af billederne er alt for tydelig ved håndholdte optagelser, ligesom der bør være god plads omkring kameraet. Er der ikke det, ser man for tydeligt, hvor billederne er sat sammen.

Konklusion

Vuze er et sjovt stykke legetøj med en høj pris og begrænsede anvendelsesmuligheder. Vi forstår ikke, at Mac-folket er blevet forbigået, og undrer os over den begrænsede og lidt bøvlede software. Når det er sagt, så laver Vuze nogle meget overbevisende optagelser, såfremt forholdene er i orden.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyeste artikler:

Læs også: