Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Toshiba Chromebook 2

Den svære 2’er

Toshiba Chromebook 2 burde på alle punkter være bedre end forgængeren. Men det er den ikke.

Skrevet af / 28/08/2015 - 05:50
Toshiba Chromebook 2
Peter Gotschalk

Vi var særdeles begejstrede for Toshibas første Chromebook – som vi testede i Lyd & Billede #2 2015 – og havde regnet med, at efterfølgeren ville være endnu bedre. Og det er Toshiba Chromebook 2 også på nogle punkter, selv om vi helt overordnet ikke kan skjule en vis skuffelse.

For at tage det positive først, så er Toshiba Chromebook 2 både slankere og lettere end forgængeren, men stadig robust, og kvalitetsfølelsen er helt i orden. Skærmen er stadig på 13,3 tommer, men nu er det en IPS-skærm med Full HD-opløsning, man får med i købet, og den er intet mindre end fremragende. Den er lysstærk med god betragtningsvinkel, og farverne er levende og dynamiske.

Toshiba har også satset på god lyd med denne Chromebook, og et samarbejde med Skullcandy har resulteret i ret gode indbyggede stereohøjttalere. Sætter man et par gode hovedtelefoner i maskinen, bliver man heller ikke skuffet. Tværtimod. Lyden er kraftfuld og overbevisende.

Ligesom på Toshibas første Chromebook er tastaturet ganske godt, og selv om tasterne ikke har den længste vandring i verden, så sidder de med tilpas god afstand til hinanden, og skriveoplevelsen er absolut godkendt.

Både processor og hukommelse er blevet opgraderet (fra en 1,4 GHz Intel Celeron 2955U-processor og 2 gigabyte ram til en 2,16 GHz Intel Celeron N2840 og 4 gigabyte ram), men ikke desto mindre oplever vi Chromebook 2 som sløvere end sin forgænger! Åbner man blot tre eller fire faneblade i browseren, har computeren svært ved at følge med, og vores benchmark-tests viser samme billede. Kun 2.314 point scorer Chromebook 2 i Browsermark 2.1, mens forgængeren i samme test opnåede over 3.000 point!

Vi dobbelttjekkede ved at benchmark-teste med Futuremarks Peacekeeper og fik en score på 1.501. Til sammenligning scorer iPad Air 2 i samme test 1.385 point, og der burde trods alt være større forskel på en tablet og en bærbar computer. Også selv om sidstnævnte kører Chrome OS.

Næste skuffelse i rækken var batterilevetiden, som Toshiba oplyser til ni timer, men som vi målte til blot fire timer og 19 minutter med førnævnte Peacekeeper-test. En af fordelene ved en Chromebook skulle jo ellers være den lange batteritid …

Toshiba-Chromebook-2-CB30-B_full-product_with-wallpaper_02

 

Konklusion

Så det samlede billede er desværre en smule grumset. Ja, Toshiba Chromebook 2 er både lettere og slankere end forgængeren, og den kommer med en fremragende skærm og rigtig god lyd. Men selv om specifikationerne på papiret er blevet bedre, så yder den ikke så godt som forventet, og batterilevetiden lader meget tilbage at ønske.

Al den stund at Chromebook 2 koster 1.000 kroner mere end forgængeren, synes vi, den er svær at anbefale.

Hvad er Chrome OS?
Chrome OS er designet til primært at fungere med Googles egne Cloud-tjenester via diverse web-applikationer, og selv om man også kan bruge visse funktioner i offline-tilstand, forudsætter Chrome OS som regel, at man har forbindelse til internettet.Langt de fleste tilgængelig apps i Chrome OS er baseret på Googles online-tjenester – såsom Gmail, Google Docs og YouTube – og starter typisk som et faneblad i Chrome-browseren, der på mange måder er kernen i Chrome OS.

Nogle applikationer kører i egne vinduer – f.eks. Files, der er Chrome OS’ svar på Windows Stifinder eller Finder i Mac OS.

Home mener

Fremragende skærm med Full HD-opløsning. Dertil kommer imponerende god lyd og et robust, men alligevel let og slankt design. Ydelsen skuffer både i benchmark-tests og i daglig brug. Batteritiden er også skuffende, og til prisen kan den samlede pakke ikke anbefales.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Lyd & Billede
Scroll to Top