Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Toshiba Chromebook 2

Den svære 2’er

Toshiba Chromebook 2 burde på alle punkter være bedre end forgængeren. Men det er den ikke.
Lyd & Billede mener
Fremragende skærm med Full HD-opløsning. Dertil kommer imponerende god lyd og et robust, men alligevel let og slankt design.
Ydelsen skuffer både i benchmark-tests og i daglig brug. Batteritiden er også skuffende, og til prisen kan den samlede pakke ikke anbefales.
Specifikationer
 • Operativsystem: Chrome OS
 • Skærm: 13,3" TFT IPS, 1920 x 1080
 • Processor: 2,16 GHz Intel Celeron N2840
 • Hukommelse: 4 GB ram
 • Lager: 16 GB (+SDXC)
 • Kamera: HD web
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0 LE
 • Tilslutning: USB 3.0, USB 2.0, HDMI, SD-kort
 • Mål: 32 x 21,4 x 1,93 cm
 • Vægt: 1,35 kg
 • Batteri: Op til 9 timers levetid

Vi var særdeles begejstrede for Toshibas første Chromebook – som vi testede i Lyd & Billede #2 2015 – og havde regnet med, at efterfølgeren ville være endnu bedre. Og det er Toshiba Chromebook 2 også på nogle punkter, selv om vi helt overordnet ikke kan skjule en vis skuffelse.

For at tage det positive først, så er Toshiba Chromebook 2 både slankere og lettere end forgængeren, men stadig robust, og kvalitetsfølelsen er helt i orden. Skærmen er stadig på 13,3 tommer, men nu er det en IPS-skærm med Full HD-opløsning, man får med i købet, og den er intet mindre end fremragende. Den er lysstærk med god betragtningsvinkel, og farverne er levende og dynamiske.

Toshiba har også satset på god lyd med denne Chromebook, og et samarbejde med Skullcandy har resulteret i ret gode indbyggede stereohøjttalere. Sætter man et par gode hovedtelefoner i maskinen, bliver man heller ikke skuffet. Tværtimod. Lyden er kraftfuld og overbevisende.

Ligesom på Toshibas første Chromebook er tastaturet ganske godt, og selv om tasterne ikke har den længste vandring i verden, så sidder de med tilpas god afstand til hinanden, og skriveoplevelsen er absolut godkendt.

Både processor og hukommelse er blevet opgraderet (fra en 1,4 GHz Intel Celeron 2955U-processor og 2 gigabyte ram til en 2,16 GHz Intel Celeron N2840 og 4 gigabyte ram), men ikke desto mindre oplever vi Chromebook 2 som sløvere end sin forgænger! Åbner man blot tre eller fire faneblade i browseren, har computeren svært ved at følge med, og vores benchmark-tests viser samme billede. Kun 2.314 point scorer Chromebook 2 i Browsermark 2.1, mens forgængeren i samme test opnåede over 3.000 point!

Annonce

Vi dobbelttjekkede ved at benchmark-teste med Futuremarks Peacekeeper og fik en score på 1.501. Til sammenligning scorer iPad Air 2 i samme test 1.385 point, og der burde trods alt være større forskel på en tablet og en bærbar computer. Også selv om sidstnævnte kører Chrome OS.

Næste skuffelse i rækken var batterilevetiden, som Toshiba oplyser til ni timer, men som vi målte til blot fire timer og 19 minutter med førnævnte Peacekeeper-test. En af fordelene ved en Chromebook skulle jo ellers være den lange batteritid …

Toshiba-Chromebook-2-CB30-B_full-product_with-wallpaper_02

 

Konklusion

Så det samlede billede er desværre en smule grumset. Ja, Toshiba Chromebook 2 er både lettere og slankere end forgængeren, og den kommer med en fremragende skærm og rigtig god lyd. Men selv om specifikationerne på papiret er blevet bedre, så yder den ikke så godt som forventet, og batterilevetiden lader meget tilbage at ønske.

Annonce

Al den stund at Chromebook 2 koster 1.000 kroner mere end forgængeren, synes vi, den er svær at anbefale.

Hvad er Chrome OS?
Chrome OS er designet til primært at fungere med Googles egne Cloud-tjenester via diverse web-applikationer, og selv om man også kan bruge visse funktioner i offline-tilstand, forudsætter Chrome OS som regel, at man har forbindelse til internettet.Langt de fleste tilgængelig apps i Chrome OS er baseret på Googles online-tjenester – såsom Gmail, Google Docs og YouTube – og starter typisk som et faneblad i Chrome-browseren, der på mange måder er kernen i Chrome OS.

Nogle applikationer kører i egne vinduer – f.eks. Files, der er Chrome OS’ svar på Windows Stifinder eller Finder i Mac OS.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.