Samsung Gear S

En mobil på håndleddet

Gear S fungerer i sig selv og giver en rigere oplevelse, men virker som en blindgyde.
Lyd & Billede mener
Har 3G-opkobling, så man kan lade mobilen blive hjemme. Stor, rektangulær skærm, der kan vise meget. Lade-docken indeholder et nødbatteri.
Ser mere nørdet end elegant ud. Kræver en Samsung Galaxy telefon. Svært at sætte på lade-docken. Kun få urremme fra Samsung.
Specifikationer
 • Operativsystem: Tizen
 • Kompatibelt med: Samsung Galaxy smartphones
 • Skærm: 2,0" buet AMOLED, 360 x 480, 300 ppi
 • Processor: 1 GHz dual-core
 • Hukommelse: 512 MB ram / 4 GB lager
 • Trådløst: 3G, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.1
 • Mål: 58,1 x 39,9 x 12,5 mm
 • Vægt: 67-84 g
 • Batteri: 300 mAh
 • Urrem: Samsung
 • Certificering: IP67 (vand, støv)
 • Sensorer: Accelerometer, Kompas, Gyro, Barometer, Pulsmåler
forfatter

Gear S er et temmelig klodset ur, der ikke føles luksuriøst, og urremmen er ikke specielt pæn.

Det skal oplades omtrent hver anden dag i docken, som er lidt svær at sætte på. På den anden side har den et eget indbygget batteri til nødopladning! Da man kan stoppe SIM-kortet i uret, kan det altid være opkoblet, så man kan lade mobiltelefonen blive hjemme, når man tager en løbetur. Desuden kan man ringe op med det og besvare opkald, der kommer til telefonen.

S Health holder styr på motion og søvn, og har Nike+ Running som mere avanceret trænings-coach. Nokias Here-app tager sig af navigation til fods og med kollektiv trafik, AccuWeather tjekker vejret, og Flipboard holder styr på nyheds-flowet. Man kan også tjekke kalender, e-mail, meddelelser og billeder samt afspille musik.

S-Voice fungerer rimeligt til stemme-input på engelsk, og i nødstilfælde kan man skrive korte beskeder på det lillebitte tastatur.

Konklusion
Samsung Gear S er næsten som en ekstra mobil, man sætter på håndleddet. Både med hensyn til størrelse og funktion. Man kan nemlig ringe med det, og hvis man sætter et SIM-kort i, behøver man ikke altid at have mobiltelefonen i nærheden. Skærmen er fremragende, og uret er let at bruge.

Der medfølger nogle relativt gode apps, og hvis man kan nøjes med dem, kan Gear S være et godt valg. Ulempen er, at der er meget få andre nyttige apps at downloade. Et spændende ur, men et risikabelt køb.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

LG G Watch R

Det smarte ur

G Watch R er et supplement til mobilen, som man gerne vil gå med, selv om funktionaliteten halter.

Ligner virkelig et ur, så man ikke behøver at skamme sig. Man kan sætte andre urremme på. Fuldt acceptabel batteritid. Meget praktisk lade-dock. Fungerer med alle nyere Android-telefoner.
En lille, rund skærm giver ikke meget plads. Android Wear har brug for mere tid, før det bliver rigtig brugbart.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Læs også: