Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Smart-ure i duel

Hvilket ur er smartest?

Samsung og LG har stik modsat opfattelse af, hvad et smart-ur skal kunne.

Ikke nok med at vi skal købe nye, mere avancerede smartphones hvert år, nu vil producenterne også overbevise os om, at vi har brug for et smart-ur på håndleddet.

De første modeller, vi så, havde enten så få funktioner, at de var meningsløse, eller også var de overlæsset med features, kostede en formue og havde elendig batterilevetid. Nu er der dog kommet mere letdrevne operativsystemer til de smarte ure, og i denne duel skal vi se, hvordan de to modstridende lejre klarer sig over for hinanden.

Hvad skal man så med et smart-ur? Ideen er, at man ikke behøver at gribe fat i mobiltelefonen hele tiden. Kommer der en sms eller en påmindelse om et møde, kan man bare kaste et blik på uret for at se, om det er noget vigtigt. Hvis man vil tjekke vejret eller klokken, behøver man ikke at grave telefonen frem. Desuden kan de til en vis grad erstatte træningsarmbånd, da de både kan tælle skridt og tjekke pulsen.

Som en bonus føles det ikke, som om man fornærmer dem, man er sammen med, ved at se på uret.

Hvilket af de to ure man foretrækker, afhænger meget af, hvad man er ude efter. Vil man have en gadget spækket med funktioner, som man kan gøre mange ting med, men som er klodset og lidt af en batterisluger? Eller et flot, handy ur, der primært bruges til at se og reagere på notifikationer, men har fremtidspotentiale? Hvis man da overhovedet skal have et smart-ur lige nu.

Annonce
Android Wear
Googles styresystem til smart-ure og lignende enheder. Tæt integration med Android, hvilket betyder, at simple opgaver som notifikationer ikke kræver nogen tilpasning af apps’ene på mobilen. Bedre udvalg af apps, f.eks. Googles egne, Facebook Messenger, TrackID, Hotels.com, RunKeeper, WhatsApp og Evernote.Det bliver interessant at se, hvilke smarte funktioner Google føjer til Android Wear i fremtiden.
Tizen
Et åbent operativsystem baseret på Linux, der skal give en sammenhængende oplevelse med forskellige slags enheder. Skal fungere på tablets, smartphones, smart-ure, kameraer, GPS’er og smart-tv’er samt i biler. Understøttes bl.a. af Intel, Huawei, Panasonic og Samsung. Meget begrænset udvalg af apps og få, som man kender (f.eks. Opera, Deezer og Endomondo).

Produkter i denne test

LG G Watch R

Det smarte ur

G Watch R er et supplement til mobilen, som man gerne vil gå med, selv om funktionaliteten halter.

Ligner virkelig et ur, så man ikke behøver at skamme sig. Man kan sætte andre urremme på. Fuldt acceptabel batteritid. Meget praktisk lade-dock. Fungerer med alle nyere Android-telefoner.
En lille, rund skærm giver ikke meget plads. Android Wear har brug for mere tid, før det bliver rigtig brugbart.

Samsung Gear S

En mobil på håndleddet

Gear S fungerer i sig selv og giver en rigere oplevelse, men virker som en blindgyde.

Har 3G-opkobling, så man kan lade mobilen blive hjemme. Stor, rektangulær skærm, der kan vise meget. Lade-docken indeholder et nødbatteri.
Ser mere nørdet end elegant ud. Kræver en Samsung Galaxy telefon. Svært at sætte på lade-docken. Kun få urremme fra Samsung.
forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.