Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Smart-ure i duel

Hvilket ur er smartest?

Samsung og LG har stik modsat opfattelse af, hvad et smart-ur skal kunne.

Skrevet af / 09/01/2015 - 06:00
Smart-ure i duel
Jonas Ekelund

Produkter i denne test

Ikke nok med at vi skal købe nye, mere avancerede smartphones hvert år, nu vil producenterne også overbevise os om, at vi har brug for et smart-ur på håndleddet.

De første modeller, vi så, havde enten så få funktioner, at de var meningsløse, eller også var de overlæsset med features, kostede en formue og havde elendig batterilevetid. Nu er der dog kommet mere letdrevne operativsystemer til de smarte ure, og i denne duel skal vi se, hvordan de to modstridende lejre klarer sig over for hinanden.

Hvad skal man så med et smart-ur? Ideen er, at man ikke behøver at gribe fat i mobiltelefonen hele tiden. Kommer der en sms eller en påmindelse om et møde, kan man bare kaste et blik på uret for at se, om det er noget vigtigt. Hvis man vil tjekke vejret eller klokken, behøver man ikke at grave telefonen frem. Desuden kan de til en vis grad erstatte træningsarmbånd, da de både kan tælle skridt og tjekke pulsen.

Som en bonus føles det ikke, som om man fornærmer dem, man er sammen med, ved at se på uret.

Hvilket af de to ure man foretrækker, afhænger meget af, hvad man er ude efter. Vil man have en gadget spækket med funktioner, som man kan gøre mange ting med, men som er klodset og lidt af en batterisluger? Eller et flot, handy ur, der primært bruges til at se og reagere på notifikationer, men har fremtidspotentiale? Hvis man da overhovedet skal have et smart-ur lige nu.

Android Wear
Googles styresystem til smart-ure og lignende enheder. Tæt integration med Android, hvilket betyder, at simple opgaver som notifikationer ikke kræver nogen tilpasning af apps’ene på mobilen. Bedre udvalg af apps, f.eks. Googles egne, Facebook Messenger, TrackID, Hotels.com, RunKeeper, WhatsApp og Evernote.Det bliver interessant at se, hvilke smarte funktioner Google føjer til Android Wear i fremtiden.
Tizen
Et åbent operativsystem baseret på Linux, der skal give en sammenhængende oplevelse med forskellige slags enheder. Skal fungere på tablets, smartphones, smart-ure, kameraer, GPS’er og smart-tv’er samt i biler. Understøttes bl.a. af Intel, Huawei, Panasonic og Samsung. Meget begrænset udvalg af apps og få, som man kender (f.eks. Opera, Deezer og Endomondo).

Produkter i denne test

LG G Watch R

Det smarte ur

G Watch R er et supplement til mobilen, som man gerne vil gå med, selv om funktionaliteten halter.

Ligner virkelig et ur, så man ikke behøver at skamme sig. Man kan sætte andre urremme på. Fuldt acceptabel batteritid. Meget praktisk lade-dock. Fungerer med alle nyere Android-telefoner.
En lille, rund skærm giver ikke meget plads. Android Wear har brug for mere tid, før det bliver rigtig brugbart.
Læs hele testen

Samsung Gear S

En mobil på håndleddet

Gear S fungerer i sig selv og giver en rigere oplevelse, men virker som en blindgyde.

Har 3G-opkobling, så man kan lade mobilen blive hjemme. Stor, rektangulær skærm, der kan vise meget. Lade-docken indeholder et nødbatteri.
Ser mere nørdet end elegant ud. Kræver en Samsung Galaxy telefon. Svært at sætte på lade-docken. Kun få urremme fra Samsung.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top