Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

LG G Watch R

Det smarte ur

G Watch R er et supplement til mobilen, som man gerne vil gå med, selv om funktionaliteten halter.
Lyd & Billede mener
Ligner virkelig et ur, så man ikke behøver at skamme sig. Man kan sætte andre urremme på. Fuldt acceptabel batteritid. Meget praktisk lade-dock. Fungerer med alle nyere Android-telefoner.
En lille, rund skærm giver ikke meget plads. Android Wear har brug for mere tid, før det bliver rigtig brugbart.
Specifikationer
 • Operativsystem: Android Wear
 • Kompatibelt med: Android 4.3 smartphones
 • Skærm: 1,3" rund P-OLED, 320 x 320, 245 ppi
 • Processor: 1,2 GHz Snapdragon 400
 • Hukommelse: 512 MB ram / 4 GB lager
 • Trådløst: Bluetooth 4.0
 • Mål: 46,4 x 53,6 x 9,7 mm
 • Vægt: 62 g
 • Batteri: 410 mAh
 • Urrem: Standard 22 mm
 • Certificering: IP67 (vand, støv)
 • Sensorer: Accelerometer, Kompas, Gyro, Barometer, Pulsmåler

G Watch R ligner faktisk et ur og føles også sådan på håndleddet, og det er rart, at man kan sætte en valgfri urrem fra urforretningen på. Batteriet rækker til flere dage, og opladeren er let at bruge takket være magnetfæste. Selv om man ikke kan ringe op med det, kan man bede telefonen om at foretage opkald, se hvem der ringer, besvare eller afvise opkald og sende forudbestemte SMS-svar.

Uden en mobiltelefon i nærheden er uret dog noget nær ubrugeligt, selv om man kan lytte til musik på Google Play.

For rigtig at bruge G Watch R til noget skal man væk fra app-tænkningen og i stedet tænke sig, at man bruger Google Now. Man kan altså se og svare på notifikationer, men skal man foretage sig noget, så må man bruge stemmekommandoer. På engelsk.

Der er relativt mange apps, som er tilpasset til Google Wear, men indtil der kommer flere, der rent faktisk kan køre på uret, er anvendelsesmulighederne meget begrænsede. De fleste apps giver bare mere detaljerede notifikationer, men der er ikke meget tovejskommunikation.

Konklusion
LG er den producent, der har haft mest succes med at skabe noget, som man rent faktisk gerne vil have på håndleddet. G Watch R ser ud og føles som et ur, og er nemt at lade op. Akilleshælen er Googles software, der stadig er så ny, at den ikke kan ret meget. Selvfølgelig er det praktisk at kunne se og reagere på notifikationer, men indtil videre kan man ikke meget andet end det.

Annonce

Hvis der kommer en større opgradering med nye funktioner, så er det dog dette ur, vi vil bruge Android Wear med.

Også i denne test:

Samsung Gear S

En mobil på håndleddet

Gear S fungerer i sig selv og giver en rigere oplevelse, men virker som en blindgyde.

Har 3G-opkobling, så man kan lade mobilen blive hjemme. Stor, rektangulær skærm, der kan vise meget. Lade-docken indeholder et nødbatteri.
Ser mere nørdet end elegant ud. Kræver en Samsung Galaxy telefon. Svært at sætte på lade-docken. Kun få urremme fra Samsung.
forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.