: Samsung Gear VR

Prøv Virtual Reality nu!

Hvis du ikke har noget imod at få kvalme.
Lyd & Billede mener
Teknologisk innovation og et fuldt fungerende VR-univers for små penge.
Lav skærmopløsning, hovedpine og kvalme.
Specifikationer
  • Sensorer: Accelerometer, gyrosensor, nærhedssensor
  • Mål: 82,8 x 196,1 x 98,5 mm
  • Vægt: 420,4 g
Annonce
Annonce
forfatter

Jeg sidder på en stor scene. Omgivet af Bono, The Edge, Adam Clayton og Larry Mullen fra U2, mens de begynder at spille “Song For Someone” med mig som eneste tilskuer. Jeg kan dreje hele vejen rundt om mig selv og se, hvordan musikerne sidder i en cirkel med mig i midten og spiller sangen. Men pludselig ændres billedet, og jeg står snart i et soveværelse i Paris, snart i en stue i Indien, mens forskellige mennesker spiller U2’s sang for mig. Lige meget hvor jeg kigger, ser jeg videoens omgivelser, som var jeg dumpet ned i en alternativ verden.

Jeg er midt i en 360 graders video, som U2 har produceret for Apple Music, og det er blot én af de mange virtuelle verdener, jeg kan udforske med Samsungs Gear VR-hovedsæt.

 

Sceneskift

Med Samsungs S Console spil-controller som nyttigt tilbehør kaster jeg mig ud i en af den virtuelle verdens andre fristelser – Virtual Reality-spil. Jeg baner mig vej gennem en forladt rumbase, kun bevæbnet med min laserpistol, mens rum-mutanter kommer imod mig fra alle sider med mord i deres mange øjne.

Når alle monstrene er nedlagt, kaster jeg mig over Temple Run VR. Det er en lidt anden oplevelse end på mobiltelefonen at løbe fra monstrene og hoppe og springe for sit liv i førstepersonsperspektiv. Især når det samtidig føles som en tur i en rutsjebane.

Annonce

 

Kvalmende

Samsungs Gear VR-headset er den nemmeste og billigste vej til at kaste sig ud i Virtual Reality på markedet i dag. Hvis vi lige ser bort fra Google Cardboard.

Selve headsettet er udviklet for Samsung af Oculus og bruges sammen med en Samsung Galaxy S6 eller S6 edge smartphone, der både fungerer som skærm og computerenhed.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Mobilen sluttes til headsettet via Micro USB, hvorefter kontrollen sker ved hjælp af en touchpad og en tilbage-knap på headsettets højre side. Gennem brillernes særlige linse omdannes billedet på mobilskærmen til en Virtual Reality- eller 3D-verden, som ikke lader noget tilbage at ønske i forhold til andre VR-løsninger, vi har prøvet rundt omkring på messer og lignende (HTC Vive, Sony PlayStation VR, Razer OSVR).

Desværre indebærer det under alle omstændigheder en vis portion kvalme, hovedpine og ondt i øjnene. Skærmopløsningen er nemlig stadig for lav på langt de fleste små skærme, så den optiske Virtual Reality-oplevelse er uskarp og grovkornet.

Annonce

Kvalmen kommer af, at hjernen får signal om, at man bevæger sig, selv om kroppen sidder stille. Kun en VR-løsning, hvor man bevæger sig fysisk rundt i relation til den virtuelle verden, vil for alvor kunne løse dette problem. Og selv om det selvfølgelig er individuelt, hvor følsom man er over for VR-kvalmen (det svarer vel lidt til, hvor hårdt man bliver ramt af køre- eller søsyge), så er det de færreste, der kan klare mere end en halv times tid med Gear VR uden at blive utilpasse.

 

Konklusion

Virtual Reality-teknologien er stadig i sin vorden, og Samsung Gear VR er da også specifikt målrettet udviklere og entusiaster. Vi har brug for højtopløste små skærme (minimum 4K!), for at den optiske oplevelse kan blive bedre end det grums, vi må finde os i på nuværende tidspunkt. Om det også kan løse kvalmeproblemet, eller det vil kræve en mere aktiv, fysisk betjening, må tiden vise.

Men er du ejer af en Samsung Galaxy S6, og har du lyst til at kaste dig ud i VR-universet på dette tidlige tidspunkt, så er Gear VR den optimale løsning.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.