Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST PlayStation 4

Verdens mindst forbundne medieafspiller

“This is for the players,” siger Sony om ​​PS4, og de mener det. Som medieafspiller er den nemlig elendig.
Lyd & Billede mener
Der er apps til både Netflix og Viaplay, hvilket er et acceptabelt udbud af video-streaming.
Man kan ikke tilslutte nogen som helst egne medier, ikke engang cd’er. Desuden kan man ikke forbinde til indhold på netværket. Formatunderstøttelsen er endnu værre end på PS3.
Specifikationer
  • CPU: 8-core AMD x86-64
  • Lager: 500 GB (kan udskiftes)
  • Hukommelse: 8 GB
  • Grafikkort: AMD Radeon
  • Tilslutning: Gigabit Ethernet, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, USB 3.0

At PlayStation 4 er en fantastisk spilmaskine, kommer ikke som nogen overraskelse. Den kraftfulde hardware giver en utrolig billedkvalitet, og alt flyder gnidningsløst. Men i Lyd & Billede er vi mere interesseret i film og musik, så spørgsmålet er, om den er lige så god som medieafspiller.

Filmtjenester
I USA var PS3 et godt valg til video-streaming over nettet med apps til de store tjenester som Netflix, Hulu Plus, VUDU og Amazon Instant Video. I Danmark måtte vi nøjes med Viaplay eller Netflix. Det var dog heller ikke så dårligt. Nu, med lanceringen af ​​PS4, er udbuddet det samme som før PS3. Plus at man selvfølgelig kan købe indhold fra PlayStation Store. I en drømmeverden havde der været understøttelse af tv-stationernes Play-tjenester.

New Netflix TV Experience_US

Netflix-app’en ser nogenlunde ud, som den gør på andre moderne medieafspillere, hvilket også er Netflix’ strategi. En fælles brugerflade, der passer til tv-skærmen. Selv Viaplay ser ud som forventet. Videokvaliteten er ikke opgraderet, da det er internetforbindelsens hastighed, der bestemmer kvaliteten, ikke begrænsninger i den maskine, videoerne afspilles på.
Heldigvis behøver man ikke et PlayStation Plus-abonnement for at benytte disse apps.

Egne film
Man kan stadig bruge PS4 som Blu-ray-afspiller, og det endda en virkelig moderne en af slagsen. Den er faktisk den første til at understøtte formatet DTS-HD Master Audio 7.1, og ikke kun fra Blu-ray-disks. Man skulle endda kunne få det streamet over nettet, hvis man kan finde en tjeneste, der tilbyder det. Kravet til båndbredde er ikke mere end 512 kbit/s, så lad os krydse fingre for, at noget sådant kommer.

Annonce

PlayStation 3 var en okay medieafspiller, der både understøttede afspilning af musik og visning af film eller billeder. Det kunne enten ligge på en USB-nøgle, eller man kunne forbinde til computeren over netværket. Desuden kunne man tilslutte netværks-harddisk og andre enheder takket være understøttelse af DLNA-standarden.

Med PS4 kan man ikke noget af dette. Sony har ovenikøbet fjernet understøttelse af MP3 og afspilning af cd’er! Alt sammen sandsynligvis for at fastlåse brugeren og gøre det sværere at afspille piratkopieret materiale. Men i stedet har de saboteret muligheden for at vælge konsollen som den eneste medie-enhed i hjemmet. Hvorfor kan man ikke se sine egne fotos eller videoer, man selv har optaget?

Forhåbentlig kommer Sony med en opdatering, der løser i hvert fald nogle af disse mangler, for der er allerede mange protester på internettet.

Kontrol
Man kunne mærke, at Sony støttede ideen om, at PS3 skulle kunne være hjemmets eneste medieafspiller. Fjernbetjeningen Blu-ray Remote Control, der var ekstraudstyr, gjorde det meget lettere at bruge den som Blu-ray-afspiller med sine letforståelige knapper til at styre afspilningen. Til PS4 findes der endnu ikke sådan noget tilbehør, og hvad værre er, så virker den gamle fjernbetjening heller ikke. Og der er ikke understøttelse af universal-fjernbetjeninger.

I stedet er man henvist til at bruge den almindelige controller. I sig selv er DualShock 4 en udmærket controller med bedre ergonomi end den gamle. Den er simpelthen mere behagelig at holde på og bruge i længere tid ad gangen. Som fjernbetjening er den derimod ikke noget at råbe hurra for, og det kræver øvelse at forstå, hvordan man styrer afspilningen. Derudover har den en irriterende lampe foran, som ofte reflekteres i tv-skærmen.

Annonce

PS4 devices

Konklusion
Det er helt tydeligt, at Sony har besluttet sig for, at PS4 er til spil. Ikke andet. Man kan ikke afspille cd’er, koble egne lager-enheder til eller tilslutte medie-enheder over netværket. Det eneste, der findes, er den samme onlinebutik og de ​​samme apps, som der var til PS3.

Åbenbart har man villet låse brugerne, så de ikke kan afspille piratkopieret materiale. Men Sony har skudt sig selv i foden ved at slå PlayStation ihjel som medieafspiller.

forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

7 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.