Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: PlayStation 4

Verdens mindst forbundne medieafspiller

“This is for the players,” siger Sony om ​​PS4, og de mener det. Som medieafspiller er den nemlig elendig.

Skrevet af / 18/12/2013 - 01:15
PlayStation 4
Jonas Ekelund

At PlayStation 4 er en fantastisk spilmaskine, kommer ikke som nogen overraskelse. Den kraftfulde hardware giver en utrolig billedkvalitet, og alt flyder gnidningsløst. Men i Lyd & Billede er vi mere interesseret i film og musik, så spørgsmålet er, om den er lige så god som medieafspiller.

Filmtjenester
I USA var PS3 et godt valg til video-streaming over nettet med apps til de store tjenester som Netflix, Hulu Plus, VUDU og Amazon Instant Video. I Danmark måtte vi nøjes med Viaplay eller Netflix. Det var dog heller ikke så dårligt. Nu, med lanceringen af ​​PS4, er udbuddet det samme som før PS3. Plus at man selvfølgelig kan købe indhold fra PlayStation Store. I en drømmeverden havde der været understøttelse af tv-stationernes Play-tjenester.

New Netflix TV Experience_US

Netflix-app’en ser nogenlunde ud, som den gør på andre moderne medieafspillere, hvilket også er Netflix’ strategi. En fælles brugerflade, der passer til tv-skærmen. Selv Viaplay ser ud som forventet. Videokvaliteten er ikke opgraderet, da det er internetforbindelsens hastighed, der bestemmer kvaliteten, ikke begrænsninger i den maskine, videoerne afspilles på.
Heldigvis behøver man ikke et PlayStation Plus-abonnement for at benytte disse apps.

Egne film
Man kan stadig bruge PS4 som Blu-ray-afspiller, og det endda en virkelig moderne en af slagsen. Den er faktisk den første til at understøtte formatet DTS-HD Master Audio 7.1, og ikke kun fra Blu-ray-disks. Man skulle endda kunne få det streamet over nettet, hvis man kan finde en tjeneste, der tilbyder det. Kravet til båndbredde er ikke mere end 512 kbit/s, så lad os krydse fingre for, at noget sådant kommer.

PlayStation 3 var en okay medieafspiller, der både understøttede afspilning af musik og visning af film eller billeder. Det kunne enten ligge på en USB-nøgle, eller man kunne forbinde til computeren over netværket. Desuden kunne man tilslutte netværks-harddisk og andre enheder takket være understøttelse af DLNA-standarden.

Med PS4 kan man ikke noget af dette. Sony har ovenikøbet fjernet understøttelse af MP3 og afspilning af cd’er! Alt sammen sandsynligvis for at fastlåse brugeren og gøre det sværere at afspille piratkopieret materiale. Men i stedet har de saboteret muligheden for at vælge konsollen som den eneste medie-enhed i hjemmet. Hvorfor kan man ikke se sine egne fotos eller videoer, man selv har optaget?

Forhåbentlig kommer Sony med en opdatering, der løser i hvert fald nogle af disse mangler, for der er allerede mange protester på internettet.

Kontrol
Man kunne mærke, at Sony støttede ideen om, at PS3 skulle kunne være hjemmets eneste medieafspiller. Fjernbetjeningen Blu-ray Remote Control, der var ekstraudstyr, gjorde det meget lettere at bruge den som Blu-ray-afspiller med sine letforståelige knapper til at styre afspilningen. Til PS4 findes der endnu ikke sådan noget tilbehør, og hvad værre er, så virker den gamle fjernbetjening heller ikke. Og der er ikke understøttelse af universal-fjernbetjeninger.

I stedet er man henvist til at bruge den almindelige controller. I sig selv er DualShock 4 en udmærket controller med bedre ergonomi end den gamle. Den er simpelthen mere behagelig at holde på og bruge i længere tid ad gangen. Som fjernbetjening er den derimod ikke noget at råbe hurra for, og det kræver øvelse at forstå, hvordan man styrer afspilningen. Derudover har den en irriterende lampe foran, som ofte reflekteres i tv-skærmen.

PS4 devices

Konklusion
Det er helt tydeligt, at Sony har besluttet sig for, at PS4 er til spil. Ikke andet. Man kan ikke afspille cd’er, koble egne lager-enheder til eller tilslutte medie-enheder over netværket. Det eneste, der findes, er den samme onlinebutik og de ​​samme apps, som der var til PS3.

Åbenbart har man villet låse brugerne, så de ikke kan afspille piratkopieret materiale. Men Sony har skudt sig selv i foden ved at slå PlayStation ihjel som medieafspiller.

Home mener

Der er apps til både Netflix og Viaplay, hvilket er et acceptabelt udbud af video-streaming. Man kan ikke tilslutte nogen som helst egne medier, ikke engang cd’er. Desuden kan man ikke forbinde til indhold på netværket. Formatunderstøttelsen er endnu værre end på PS3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tjek det billede!

Omen Transcend 14 rammer rigtigt på det meste

Den vildeste Razer Blade

Den næste ”Slim" evolution af PlayStation 5 er klar

Fem vindere

Bedre end Asus til samme pris?

Så meget gaming får du for pengene

Mus på krigsstien

Kun god til én ting

Disse gamingskærme får dig til at tabe kæben

Første test: Vildeste gamingskærm til dato

Spil med fornuft

Scroll to Top