Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Lenovo Yoga 3 Pro

Dårligere end forgængeren

Det første forbrugerprodukt baseret på Intels nye Core M-processor er desværre ikke overbevisende.
Lyd & Billede mener
Fremragende billedkvalitet og meget høj opløsning. Lydoptimering fra JBL gør sammen med det sublime billede og det fleksible design maskinen perfekt at se film og tv-serier på.
Den er blevet så slank, at det går ud over robustheden og sågar ergonomien qua det dårlige tastatur. Ydelsen lever ikke op til prisen, og batteritiden er set bedre.
Specifikationer
  • Lenovo Yoga 3 Pro
  • Windows 8.1 64 bit
  • 1,1 GHz Intel Core M-5Y70 processor
  • 8 GB ram / 512 GB SSD
  • 13,3″ IPS LED QHD+, 3200 x 1800, 276 ppi
  • 2 x USB 3.0, DC-indgang med USB 2.0, Micro HDMI, SD-kort, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 330 x 228 x 12,8 mm
  • 1,19 kg
  • 4 Cell litiumpolymer-batteri med op til 7 timers levetid

Lenovos Yoga-serie af ultralette og hybride bærbare computere har været blandt vores favoritter, siden de første modeller blev introduceret for efterhånden et par år siden.

Yoga-navnet skyldes den helt særlige formfaktor, som indebærer, at skærmen kan bevæge sig 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra at være lukket sammen som en normal bærbar computer til at være foldet omvendt sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg, hvorved den bliver til en tablet. Midtimellem befinder sig et par oplagte skærmpositioner, så maskinen alt i alt byder på fire forskellige brugertilstande.

Yoga Pro er Lenovos serie af high-end ultrabooks til forbrugermarkedet, og vi var så begejstrede for 2’eren i serien, at den blev Bedst i Test i efterårets stortest af high-end ultrabooks. Derfor havde vi selvfølgelig også glædet os – som små børn juleaften – til at teste efterfølgeren, Lenovo Yoga 3 Pro, der også er det første forbrugerprodukt på markedet baseret på Intels spritnye Core M-processor. Men efter overstået test er vi ikke begejstrede.

I vores benchmark-test opnår Yoga 3 Pro et skuffende resultat. En Geekbench 3 score på henholdsvis 2.553 point (single-core) og 4.454 point (multi-core) er ikke kun ringere end resultatet fra forgængeren, som i en konfiguration med Intel Core i7 processor scorede henholdsvis 3.005 (single-core) og 5.818 point (multi-core) i førnævnte stortest fra september. Faktisk klarer Lenovo Yoga 3 Pro sig dårligere end samtlige de maskiner, vi testede i den pågældende gruppetest. Og det er ikke, fordi Yoga 3 Pro er billigere end alle konkurrenterne. Tværtimod befinder den sig i præcis samme prisklasse.

Batteritiden er heller ikke imponerende. Lenovo oplyser selv, at batteriet kan holde i syv timer ved normal brug, og det svarer meget godt til vores oplevelse. Men syv timer er altså heller ikke overvældende, når eksempelvis Yoga 3 Pros forgænger, Yoga 2 Pro, kunne levere op til ni timers batteritid, mens den nyeste MacBook Air klarer næsten 12 timer!

Annonce

Der skal ikke meget til, før blæseren går amok. Det er altid irriterende, men i dette tilfælde er det opsigtsvækkende frustrerende, fordi Intels Core M-processor netop er designet til at yde optimalt uden at blive for varm, så slanke ultrabooks og hybridcomputere skulle kunne klare sig helt uden blæser. Lenovo Yoga 3 Pro er imidlertid i den grad udstyret med en blæser og lader altså slet ikke til at drage fordel af M-processorens ninja-egenskaber.

Lenovoyoga3_detail

Til gengæld er det nye hængsel med urrem-design mere fleksibelt end nogensinde, og det er takket være det nye urrem-hængsel, at Yoga 3 Pro er blevet 17 procent slankere og 14 procent lettere end forgængeren. Desværre er det gået ud over robustheden. F.eks. giver skærmen efter i foruroligende grad, hvis man vrider eller holder godt fast i den.

Det slanke design har også betydet, at tasternes vandring nærmest er ikke-eksisterende. Med andre ord er der meget kort afstand mellem de enkelte tasters yderpositioner, og det går ud over ergonomien.

Skal der blive plads til et par rosende ord, så har lyddelen fået en vitaminindsprøjtning via indbygget lydoptimerende software i samarbejde med JBL. Og skærmen er af samme type (inklusive touch-funktionalitet) og har samme opløsning som den, der sidder i Yoga 2 Pro, hvorfor skærmbilledet er knivskarpt og farvetemperaturen dejligt naturlig.

Annonce

Alt i alt er Yoga 3 Pro dog lidt af en skuffelse, og så er den tilmed flere tusind kroner dyrere end forgængeren. Øv!

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.