Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

HP Spectre x360 4105no

Underspillet elegance

HP har lavet en fotomodellækker laptop til dem, der er forelsket i MacBook, men helst vil have en pc.
Lyd & Billede mener
Ultra-elegant ultrabook med god 360 graders multitouch-skærm. Lyden er – selvfølgelig – også helt i orden.
Kun i5-processor, 8 gigabyte ram og integreret standardgrafik. Selv om det er budgetmodellen, er den dyr. Svært at læse tastaturet.
Specifikationer
 • Processor: 2,3 GHz Intel Core i5-6200U dual-core
 • Skærm: 13,3" IPS multitouch, 1920 x 1080
 • Hukommelse: 8 GB ram / 256 GB SSD
 • Grafik: Intel HD Graphics 520
 • Styresystem: Windows 10
 • Mål og vægt: 32,5 x 1,6 x 21,8 cm / 1,45 kg
 • B&O stereohøjttalere, webcam, Wi-Fi 802ac, Bluetooth 4.0, Miracast, 3 x USB 3.0, Mini DisplayPort, HDMI, hovedtelefonudgang/mikrofonindgang, SD-kortlæser, accelerationsmåler, gyroskop, kompas

Benchmarks

 • Geekbench 3: 5.472 (multi-core), 2.649 (single-core)
 • Browsermark: 5.499
 • 3DMark 15: 646
 • 3DMark 11: 1.264
 • Cinebench R15: 30,76 fps
 • HD Tach: 387,7 MB/s
 • Futuremark Peacekeeper: 4:12 timer

Som gadget-tester er det let at blive blasert. Med en konstant strøm af nye dimser til test skal der efterhånden en del til for at imponere. Men sådan et produkt er HP Spectre x360. For pokker da, hvor ser den godt ud!

HP Spectre x360 er en 13,3 tommers ultrabook-pc, der på mere end én måde henvender sig til B&O-segmentet. Dels fordi Bang & Olufsen har leveret lyd til maskinen, og dels fordi den udstråler en diskret elegance, der er så gennemført, at det næsten ikke er til at bære. Kabinettet, som er ultraslankt (1,6 cm på det tykkeste sted), er fræset i aluminium og askegråt overalt, bortset fra de røgfarvede kanter og hængslerne, der er kobberfarvede. Lækkert på en underspillet, business-agtig måde.

Tastaturet er bagbelyst, så man let kan finde tasterne i mørke. Til gengæld er det så godt som umuligt at læse teksten på tasterne under mere normale lysforhold, hvis tastaturet rammes af selv det mindste genskin. Men hvis man ellers kan se, hvad man laver, er skrivekomforten glimrende, selv om vandringen af gode grunde er kort. Touchpad’en er usædvanlig stor og bred, og fungerer udmærket – når man først har vænnet sig til de anderledes dimensioner.

Skærmen er klar, skarp og kontrastrig med realistiske farver. Den er dog kun i Full HD-opløsning på den testede maskine. Til gengæld er den multitouch og med 360 graders hængsler, så maskinen kan bruges som tablet, når tastaturet er foldet væk. Står der film på menuen, kan man stille maskinen “i bro”, så skærmen får en behagelig betragtningsvinkel.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Annonce

Til især filmunderholdning kan man glæde sig over, at lyden er leveret af Bang & Olufsen. Nuvel, man får ikke noget, der minder om BeoLab 90, og bas er der ikke plads til i det slanke kabinet. Men de to indbyggede højttalere gør et mere end hæderligt job, og taleforståelsen er rigtig god.

Indmaden er mindre spektakulær end designet: En dual-core Intel i5-processor på 2,3 GHz (dog af nyeste generation) med 8 gigabyte ram og integreret grafik fra Intel er fuldt tilstrækkeligt til dagligdags arbejdsbrug for de fleste kontorrotter. Men grafiske designere og spillefugle bør kigge i en anden retning. En 256 gigabyte SSD giver udmærket plads til Windows 10 og programmer.

Den testede model er en af de billigste i serien. Mod en merpris på 4.000 kroner kan man få en udgave med Quad HD-skærm samt i7-processor og dobbelt så stor SSD. Skal det være ekstra eksklusivt, kan man også købe Pro-versioner af computerne. Pro-modellerne adskiller sig fra de civile udgaver ved at have udvidet garanti og indbygget krypteringschip – og koste tæt på det dobbelte.

 

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Annonce

Benchmarks

3DMark 15-testen afslører – ikke overraskende – at Spectre x360 på ingen måde er bygget til 3D-spil. En score på 646 er i den absolut lave ende og placerer maskinen i de langsomste syv procent af markedet. Når det gælder 3D, vel at mærke.

Til almindelig brug er ydelsen fuldt tilstrækkelig. Geekbench 3-testen, der især viser processorydelsen, gav 2.649 i single-core og 5.472 i multi-core. Browsermark gav en score på 5.499, hvilket faktisk er bedre end mange på papiret hurtigere maskiner.

Samlet set er HP Spectre x360 på niveau med lignende maskiner, f.eks. Acer Aspire S7, og lidt hurtigere end konkurrenten Apple MacBook 12.

Med SSD i stedet for traditionel harddisk er opstart af Windows og åbning af programmer en dejlig kort fornøjelse. Også selv om den SSD, der er valgt, ikke er blandt de hurtigste. Dataoverførsel på 387 megabyte i sekundet er langt under f.eks. Microsoft Surface Pro 4 (613 MB/s) og milevidt bag ASUS ROG G752 (999 MB/s).

I den krævende Peacekeeper-batteritest opnåede x360 en tid på fire timer og 12 minutter med fuld knald på skærm og processor, før batteriet udåndede. Ved mere normal brug er der rigeligt til en fuld arbejdsdag, men man skal nok være heldig for at nå op på de 12,5 timer, som HP opgiver.

Annonce

 

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Konklusion

HP Spectre x360 er lækker som få og vil vække respekt, når du tager den op af tasken til et kundemøde. Her vil den være en stærk konkurrent til en MacBook – også på prisen. Om den er pengene værd, afhænger som altid af behovet. Maskinen klarer med lethed en hel dags arbejde med typiske kontorprogrammer, mail og net-surfing. Og du vil stadig have strøm nok til at se en film på vej hjem i toget eller flyet.

Der er dog billigere måder at få samme ydelse på, så hvis du ikke har brug for touch-skærm, 360 graders hængler og slankt luksusdesign, kan du nemt spare 2.000-3.000 kroner ved at vælge en mere ydmyg og lidt tungere model. I

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.