Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Dell XPS 13

Tredje gang er lykkens gang

Dell XPS 13 er kommet i en ny version, som retter tidligere skavanker og sætter trumf på med markedets flotteste skærm.

Skrevet af / 16/04/2015 - 06:00
Dell XPS 13
Peter Gotschalk

Dell XPS 13Nu er det tredje gang på tre år, jeg tester den nyeste XPS 13-model fra Dell, men i år er første gang, jeg ikke føler mig fristet til at sammenligne den kompakte bærbare med en plade chokolade fra Ritter Sport. 2015-versionen af Dell XPS 13 er nemlig mere end kvadratisk, praktisk og god. Designet har i forhold til tidligere år fået en diskret, men effektiv overhaling. Linjerne er mere markante, og maskinen er både blevet smallere, slankere og ikke mindst lettere.

Alligevel er skærmstørrelsen på 13,3 tommer bibeholdt, hvilket betyder, at den sorte ramme omkring skærmen nærmest er forsvundet, så der kun er en ganske tynd kant tilbage. Faktisk er XPS 13 i 2015-inkarnation nærmest en 13 tommers bærbar i en 11 tommers bærbars krop! Kombineret med den forøgede opløsning, som nu er på 3200 x 1800 pixel (QHD+), har man som bruger oplevelsen af at have et skærmbillede med en størrelse som et biograflærred lige foran næsen.

Vi har ikke før set nogen producent udnytte pladsen til skærmen nær så godt, som Dell gør i dette tilfælde. Og det skader ikke, at billedkvaliteten er i top med et lysstærkt (400 nit), knivskarpt billede og dejlige, naturlige farver.

I forhold til sidste års model er ikke alene skærmen og designet blevet markant bedre. Ydelsen er også forbedret. I benchmark-programmet Geekbench 3 scorer den nye XPS 13 henholdsvis 2.932 point (single-core) og 6.193 point (multi-core), hvor sidste års model kun klarede 2.480 og 5.168 point, hvilket bringer 2015-versionen af XPS 13 næsten op på niveau med et præstationsmonster som ASUS’ Zenbook UX301LA.

Sidste års testmodel havde 512 gigabyte SSD, mens den maskine, Dell har sendt i år, kun har 256 gigabyte til rådighed. Den fås dog i samme konfiguration som testmodellen, men med 512 gigabyte SSD til en merpris på ca. 1.500 kroner, som kan være givet godt ud.

I 2014 måtte maskinen i øvrigt undvære kortlæser, hvilket der er blevet plads til i år, selv om kabinettet er blevet mindre. Det er lidt af en præstation, Dell-ingeniørerne har ydet, og tak for det!

Dell_XPS_13_closed

Selv om den nye XPS 13 er slankere og lettere end forgængerne, er det ikke gået ud over byggekvaliteten. Tastaturet er stadig brugervenligt med god vandring og fin afstand mellem tasterne. Touch-skærmen er fremstillet i Gorilla Glass, mens kabinettet er skåret ud af ét stykke aluminium. Materialet på indersiden er kulfiber, og alt i alt fremstår maskinen på én gang let og robust.

Konklusion
Prisen er måske i den høje ende, men hvis man ser på, hvad man får for pengene, så har vi svært ved at finde en tilsvarende Windows-maskine i samme prisklasse lige nu. Designet er blevet skarpt og strømlinet uden at miste robusthed, ydelsen er i samme liga som de bedste maskiner på markedet, og skærmen er – ikke mindst på grund af den ultrasmalle ramme – noget af det bedste, vi har set. Tredje gang er lykkens gang for Dell.

Home mener

Høj ydelse samt slankt og let, men alligevel robust design kombineret med en fantastisk skærm, der både har høj QHD-opløsning og udnytter pladsen bedre end noget andet, vi har set. Nærmest en 13 tommers bærbar i en 11 tommers krop. Prisen kan virke høj, selv om det er svært at finde andre produkter lige nu, der giver mere for pengene.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Lyd & Billede
Scroll to Top