ASUS N550JV

Bærbar hjemmebiograf

ASUS N550JV byder på bedre lyd, end vi har hørt fra nogen anden bærbar computer.
Lyd & Billede mener
Bedre lyd en på nogen anden bærbar, vi har testet. Ikke mindst pga. den medfølgende subwoofer. Skærmen byder på et pænt billede i Full HD-opløsning, maskinen yder som en jetjager, og i det hele taget opfylder N550JV sin opgave som bærbar hjemmebiograf. Ikke mindst fordi den også kommer med indbygget Blu-ray-drev.
Træerne vokser ikke ind i himlen. Lyden er okay, men heller ikke mere. Desuden er computeren tung og burde snarere kaldes en slæbbar hjemmebiograf.
Specifikationer
  • Windows 8
  • 2,4 GHz Intel Core i7 processor
  • 750 GB HDD, 8 GB SDRAM
  • 15,6" 16:9 IPS Full HD 1920 x 1080
  • 3 x USB 3.0, HDMI, Mini DisplayPort, SD-kortlæser, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Blu-ray
  • 38,3 x 25,5 x 2,77 cm
  • 2,6 kg
  • Op til 7 timer batteritid
forfatter

Det er en ordentlig moppedreng af en ultrabook, ASUS har sendt på markedet med N550JV. Skærmen er på 15,6 tommer og byder på Full HD-opløsning, og hele maskinen er solidt fremstillet i aluminium.

Stort set hele chassiset er én stor højttaler. Der sidder højttaler-enheder på fronten under tastaturet, som er placeret dér for at rette lyden udad mod brugeren, og så er hele den øverste tredjedel af kabinettet ved siden af og over tastaturet også en højttaler. Med computeren følger også en separat subwoofer-enhed, så der er i det hele taget lagt i kakkelovnen til en lydoplevelse, som man ellers ikke kan forvente fra en bærbar computer.

Der sidder også en Blu-ray-afspiller i maskinen, og hvis man endnu ikke skulle have gættet det, så er hele herligheden selvfølgelig stykket sådan sammen, fordi N550JV er tænkt som en mobil hjemmebiograf, der både skal kunne levere ordentlig lyd og et hæderligt billede.

Og det skal retfærdigvis siges, at N550JV leverer bedre lyd fra de indbyggede højttalere – og med mere bund pga. den medfølgende subwoofer – end nogen anden bærbar computer, vi har prøvet. Men når det er sagt, så vokser træerne altså ikke ind i himlen.

Hvor langt de fleste bærbare computere leverer decideret rædsom lyd fra ganske små indbyggede højttalere, så bliver lyden fra N550JV tålelig, ja måske ligefrem middelmådig, men heller ikke mere. Den lille subwoofer giver ganske rigtigt noget tiltrængt bund til lyden, men den forvrænger og overstyrer også ret hurtigt, så snart den bliver presset en smule. Så det samlede resultat er ikke meget bedre, end hvad vi til tider har hørt fra fladskærms-tv’er, som ellers ikke just er kendt for at levere god lyd.

Men okay, der kan være andre grunde til at investere i N550JV. Tastaturet er et af de bedste, vi har prøvet på en ultrabook i nyere tid. Tasterne er meget høje med god vandring og god afstand imellem sig. Det er en ren fornøjelse at bruge.

Og hold da op, hvor sparker maskinen ellers r*v, når det gælder den rå ydelse. Med en Geekbench 3 score på hele 3.038 (single-core) og 11.795 (multi-core) står ASUS N550JV for det højeste benchmark-resultat, vi nogensinde har målt.

Annonce

Konklusion
Ideen med ASUS N550JV er at skabe en bærbar hjemmebiograf, som kan afspille Blu-ray-film i Full HD-format og i samme åndedrag forkæle brugeren med lyd på et niveau, som man ellers ikke er vant til fra en bærbar computer. Missionen er for så vidt lykkedes for ASUS, men vi må ikke glemme, at udgangspunktet er så elendigt, at det ikke er svært at forbedre. Derfor må man ikke tro, at man får en decideret glimrende filmoplevelse med N550JV, de mange indbyggede højttalere og den medfølgende subwoofer til trods.

Men hvis man ikke gør sig urealistiske forhåbninger, kan N550JV sagtens være et glimrende køb. Den er solidt bygget med et fantastisk tastatur, og så yder den som en jetjager. Og med HDMI- og Mini DisplayPort kan den også bruges som transportabel Blu-ray-afspiller i en snæver vending.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Læs også: