Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS N550JV

Bærbar hjemmebiograf

ASUS N550JV byder på bedre lyd, end vi har hørt fra nogen anden bærbar computer.

Skrevet af / 15/01/2014 - 10:14
ASUS N550JV
Peter Gotschalk

Det er en ordentlig moppedreng af en ultrabook, ASUS har sendt på markedet med N550JV. Skærmen er på 15,6 tommer og byder på Full HD-opløsning, og hele maskinen er solidt fremstillet i aluminium.

Stort set hele chassiset er én stor højttaler. Der sidder højttaler-enheder på fronten under tastaturet, som er placeret dér for at rette lyden udad mod brugeren, og så er hele den øverste tredjedel af kabinettet ved siden af og over tastaturet også en højttaler. Med computeren følger også en separat subwoofer-enhed, så der er i det hele taget lagt i kakkelovnen til en lydoplevelse, som man ellers ikke kan forvente fra en bærbar computer.

Der sidder også en Blu-ray-afspiller i maskinen, og hvis man endnu ikke skulle have gættet det, så er hele herligheden selvfølgelig stykket sådan sammen, fordi N550JV er tænkt som en mobil hjemmebiograf, der både skal kunne levere ordentlig lyd og et hæderligt billede.

Og det skal retfærdigvis siges, at N550JV leverer bedre lyd fra de indbyggede højttalere – og med mere bund pga. den medfølgende subwoofer – end nogen anden bærbar computer, vi har prøvet. Men når det er sagt, så vokser træerne altså ikke ind i himlen.

Hvor langt de fleste bærbare computere leverer decideret rædsom lyd fra ganske små indbyggede højttalere, så bliver lyden fra N550JV tålelig, ja måske ligefrem middelmådig, men heller ikke mere. Den lille subwoofer giver ganske rigtigt noget tiltrængt bund til lyden, men den forvrænger og overstyrer også ret hurtigt, så snart den bliver presset en smule. Så det samlede resultat er ikke meget bedre, end hvad vi til tider har hørt fra fladskærms-tv’er, som ellers ikke just er kendt for at levere god lyd.

Men okay, der kan være andre grunde til at investere i N550JV. Tastaturet er et af de bedste, vi har prøvet på en ultrabook i nyere tid. Tasterne er meget høje med god vandring og god afstand imellem sig. Det er en ren fornøjelse at bruge.

Og hold da op, hvor sparker maskinen ellers r*v, når det gælder den rå ydelse. Med en Geekbench 3 score på hele 3.038 (single-core) og 11.795 (multi-core) står ASUS N550JV for det højeste benchmark-resultat, vi nogensinde har målt.

Konklusion
Ideen med ASUS N550JV er at skabe en bærbar hjemmebiograf, som kan afspille Blu-ray-film i Full HD-format og i samme åndedrag forkæle brugeren med lyd på et niveau, som man ellers ikke er vant til fra en bærbar computer. Missionen er for så vidt lykkedes for ASUS, men vi må ikke glemme, at udgangspunktet er så elendigt, at det ikke er svært at forbedre. Derfor må man ikke tro, at man får en decideret glimrende filmoplevelse med N550JV, de mange indbyggede højttalere og den medfølgende subwoofer til trods.

Men hvis man ikke gør sig urealistiske forhåbninger, kan N550JV sagtens være et glimrende køb. Den er solidt bygget med et fantastisk tastatur, og så yder den som en jetjager. Og med HDMI- og Mini DisplayPort kan den også bruges som transportabel Blu-ray-afspiller i en snæver vending.

Home mener

Bedre lyd en på nogen anden bærbar, vi har testet. Ikke mindst pga. den medfølgende subwoofer. Skærmen byder på et pænt billede i Full HD-opløsning, maskinen yder som en jetjager, og i det hele taget opfylder N550JV sin opgave som bærbar hjemmebiograf. Ikke mindst fordi den også kommer med indbygget Blu-ray-drev. Træerne vokser ikke ind i himlen. Lyden er okay, men heller ikke mere. Desuden er computeren tung og burde snarere kaldes en slæbbar hjemmebiograf.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Lyd & Billede
Scroll to Top