: Adobe Ink & Slide

Kreativt værktøj til amatører og professionelle

Tegning og maling bliver ikke det samme efter Adobes fleksible stylus, som er lavet til professionelle, men også er velegnet til amatører.
Lyd & Billede mener
Alsidigt værktøj, der er meget mere end en digital pen. Giver kreative brugere nye muligheder for at tegne og farvelægge.
Kræver tilvænning, og man skal have Adobe Creative Cloud-abonnement for at kunne udnytte alle funktioner. Lidt forsinkelse, når man flytter pennen hurtigt.
Specifikationer
  • Adobe Ink & Slide
  • Digital pen og lineal
  • Trykfølsom spids
  • USB-opladning
  • Tilpasset Apple iPad fra 4. generation, iPad Air, iPad mini, iPad mini Retina og iPad mini 3 fra iOS 7
Annonce
Annonce
forfatter

De fleste tænker nok på deres tablet som en tilføjelse til den bærbare og bruger den til rekreation og net-surfing, fordi den er så lille og handy, snarere end laptop’en, som for mange er et arbejdsredskab.

Men en tablet kan også være et redskab. Det har Adobe taget konsekvensen af og lanceret software til tablets, som man ellers er vant til at finde på større computere.

Avancerede programmer til tegning, maling, farvelægning og animation hører som regel til på kraftige computere. Det gælder ikke i samme grad software til video- og billedredigering. Som for længst er blevet populært på tablets og smartphones.

De nyere generationer af tablets og telefoner kan nemlig sagtens køre store programmer som Adobe Photoshop Lightroom, Illustrator Draw, Brush CC eller Photoshop Sketch – for bare at nævne nogle af de Adobe-programmer, der for nylig er lanceret til tablets.

De kan alle sammen bruges med en stylus – en digital pen – så længe den er tilpasset iPad, men Adobe har taget pennen et skridt videre med tegneværktøjerne Ink & Slide, der blev lanceret sidst i 2014.

Annonce

 

Professionelt tegneværktøj

De er først og fremmest rettet mod fagfolk, der bruger Adobe Creative Cloud-programmer. Som er tæt integreret med skrivebordsudgaverne og synkroniserer data på tværs af platforme. Ink & Slide er faktisk så tæt integreret, at man skal bruge et Adobe CC-abonnement for at kunne udnytte potentialet i pen og lineal fuldt ud.

Adobe_ink_and_slide_3
Spidsen kan ikke udskiftes, men kvalitet og ergonomi er der ikke noget at udsætte på

 

 

 

Annonce

Ink er en digital pen med trykfølsom spids, mens Slide er en digital lineal, der også kan bruges til at tegne cirkler og kurver. De fås som sæt med en USB-oplader og en kvikguide, og kan bruges på nyere generationer af iPads.

Adobe_ink_and_slide_2
Det ser unægtelig spøjst ud, men den elektroniske lineal fungerer overraskende godt.

 

Pennen fungerer som en hvilken som helst anden stylus til iPad og kan fint anvendes med stort set alle apps, der understøtter brugen af pen. F.eks. notat-apps, for nu at nævne de oplagte. Men det er sammen med Adobes apps, at Ink & Slide kommer til deres ret.

 

Kræver tilvænning

Bare så det er sagt: Hvis man ikke bruger Adobe CC-apps til iPad, findes der bedre og billigere digitale penne, der gør det lige så godt (Læs våres test af Adonit Jot Touch her). Ink & Slide er lavet i samarbejde med Adonit, som har stor erfaring med high-end stylusser, og er designet af Ammunition – en virksomhed, der i sin tid blev startet af den tidligere Apple-designer Robert Brunner. Derfor er det ikke så underligt, at alt fra emballage til font- og farvevalg er sobert udført.

Annonce

Pennen og den digitale lineal kommer hurtigt til at føles som naturlige forlængelser af hjerne og hænder, men kræver en vis tilvænning. Hvis man ikke er vant til at bruge en digital pen, går der lidt tid, før man vænner sig til, at en skærm er meget glattere end et stykke papir. Eller en digital tegneplade, for den sags skyld.

En af de mest almindelige fejl, man begår, er at tegne eller skrive for hurtigt. Så kan pennen ikke følge med, og man ser tydeligt, at stregen hænger efter, når man fører pennen langs skærmen.

Både pen og lineal har en knap, der bruges til at aktivere elektronikken eller hente en skærmmenu frem med funktioner. Såsom lagring, deling i Creative Cloud og andre muligheder. Den anvender Bluetooth og kobler sig automatisk til tablet’en, og den aktiveres ved et tryk på knappen, hvorefter et LED-lys tændes i enden af pennen.

Pennen er trykfølsom (i de fleste apps), så mere tryk giver en tykkere streg, men i praksis var det svært at lave præcis så tykke streger, som vi gerne ville. Selv på en iPad Air 2 var den lille forsinkelse stor nok til at være et irritationsmoment.

Men i kombination med Slide blev det straks sjovere at arbejde med Ink. Det er utrolig nemt at tegne et diagram eller en skitse til et skur, og for drevne arkitekter nok også at tegne en brugbar plan til et hus. Samspillet mellem Ink og Slide er så godt, at der kun skal en firmware-opdatering til, før det fungerer helt problemfrit.

Annonce

Ink & Slide virker også med andre kreative apps, såsom Procreate og Lightroom, og er desuden velegnet til præcis retouchering af billeder.

 

Konklusion

Adobe Ink & Slide fungerer godt som værktøj for amatører og professionelle, der har brug for flere funktioner, end en almindelig stylus giver. Især brugere af Adobe Creative Cloud vil med abonnement på Adobes tjeneste kunne udnytte mange flere af fordelene ved netop Ink & Slide. Fordele, som andre penne ikke giver i samme grad.

Kreative brugere vil kunne få allermest ud af at vælge Adobes løsning. Men så må Adobe komme med en opdatering, der eliminerer den forsinkelse, vi oplevede i praksis.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.