Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Adobe Ink & Slide

Kreativt værktøj til amatører og professionelle

Tegning og maling bliver ikke det samme efter Adobes fleksible stylus, som er lavet til professionelle, men også er velegnet til amatører.

Skrevet af / 08/04/2015 - 00:01
Adobe Ink & Slide
Lasse Svendsen

De fleste tænker nok på deres tablet som en tilføjelse til den bærbare og bruger den til rekreation og net-surfing, fordi den er så lille og handy, snarere end laptop’en, som for mange er et arbejdsredskab.

Men en tablet kan også være et redskab. Det har Adobe taget konsekvensen af og lanceret software til tablets, som man ellers er vant til at finde på større computere.

Avancerede programmer til tegning, maling, farvelægning og animation hører som regel til på kraftige computere. Det gælder ikke i samme grad software til video- og billedredigering. Som for længst er blevet populært på tablets og smartphones.

De nyere generationer af tablets og telefoner kan nemlig sagtens køre store programmer som Adobe Photoshop Lightroom, Illustrator Draw, Brush CC eller Photoshop Sketch – for bare at nævne nogle af de Adobe-programmer, der for nylig er lanceret til tablets.

De kan alle sammen bruges med en stylus – en digital pen – så længe den er tilpasset iPad, men Adobe har taget pennen et skridt videre med tegneværktøjerne Ink & Slide, der blev lanceret sidst i 2014.

 

Professionelt tegneværktøj

De er først og fremmest rettet mod fagfolk, der bruger Adobe Creative Cloud-programmer. Som er tæt integreret med skrivebordsudgaverne og synkroniserer data på tværs af platforme. Ink & Slide er faktisk så tæt integreret, at man skal bruge et Adobe CC-abonnement for at kunne udnytte potentialet i pen og lineal fuldt ud.

Adobe_ink_and_slide_3
Spidsen kan ikke udskiftes, men kvalitet og ergonomi er der ikke noget at udsætte på

 

 

 

Ink er en digital pen med trykfølsom spids, mens Slide er en digital lineal, der også kan bruges til at tegne cirkler og kurver. De fås som sæt med en USB-oplader og en kvikguide, og kan bruges på nyere generationer af iPads.

Adobe_ink_and_slide_2
Det ser unægtelig spøjst ud, men den elektroniske lineal fungerer overraskende godt.

 

Pennen fungerer som en hvilken som helst anden stylus til iPad og kan fint anvendes med stort set alle apps, der understøtter brugen af pen. F.eks. notat-apps, for nu at nævne de oplagte. Men det er sammen med Adobes apps, at Ink & Slide kommer til deres ret.

 

Kræver tilvænning

Bare så det er sagt: Hvis man ikke bruger Adobe CC-apps til iPad, findes der bedre og billigere digitale penne, der gør det lige så godt (Læs våres test af Adonit Jot Touch her). Ink & Slide er lavet i samarbejde med Adonit, som har stor erfaring med high-end stylusser, og er designet af Ammunition – en virksomhed, der i sin tid blev startet af den tidligere Apple-designer Robert Brunner. Derfor er det ikke så underligt, at alt fra emballage til font- og farvevalg er sobert udført.

Pennen og den digitale lineal kommer hurtigt til at føles som naturlige forlængelser af hjerne og hænder, men kræver en vis tilvænning. Hvis man ikke er vant til at bruge en digital pen, går der lidt tid, før man vænner sig til, at en skærm er meget glattere end et stykke papir. Eller en digital tegneplade, for den sags skyld.

En af de mest almindelige fejl, man begår, er at tegne eller skrive for hurtigt. Så kan pennen ikke følge med, og man ser tydeligt, at stregen hænger efter, når man fører pennen langs skærmen.

Både pen og lineal har en knap, der bruges til at aktivere elektronikken eller hente en skærmmenu frem med funktioner. Såsom lagring, deling i Creative Cloud og andre muligheder. Den anvender Bluetooth og kobler sig automatisk til tablet’en, og den aktiveres ved et tryk på knappen, hvorefter et LED-lys tændes i enden af pennen.

Pennen er trykfølsom (i de fleste apps), så mere tryk giver en tykkere streg, men i praksis var det svært at lave præcis så tykke streger, som vi gerne ville. Selv på en iPad Air 2 var den lille forsinkelse stor nok til at være et irritationsmoment.

Men i kombination med Slide blev det straks sjovere at arbejde med Ink. Det er utrolig nemt at tegne et diagram eller en skitse til et skur, og for drevne arkitekter nok også at tegne en brugbar plan til et hus. Samspillet mellem Ink og Slide er så godt, at der kun skal en firmware-opdatering til, før det fungerer helt problemfrit.

Ink & Slide virker også med andre kreative apps, såsom Procreate og Lightroom, og er desuden velegnet til præcis retouchering af billeder.

 

Konklusion

Adobe Ink & Slide fungerer godt som værktøj for amatører og professionelle, der har brug for flere funktioner, end en almindelig stylus giver. Især brugere af Adobe Creative Cloud vil med abonnement på Adobes tjeneste kunne udnytte mange flere af fordelene ved netop Ink & Slide. Fordele, som andre penne ikke giver i samme grad.

Kreative brugere vil kunne få allermest ud af at vælge Adobes løsning. Men så må Adobe komme med en opdatering, der eliminerer den forsinkelse, vi oplevede i praksis.

Home mener

Alsidigt værktøj, der er meget mere end en digital pen. Giver kreative brugere nye muligheder for at tegne og farvelægge. Kræver tilvænning, og man skal have Adobe Creative Cloud-abonnement for at kunne udnytte alle funktioner. Lidt forsinkelse, når man flytter pennen hurtigt.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Lyd & Billede
Scroll to Top