Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Acer Aspire S7

Lækkerier i glas og aluminium

Letvægts-ultrabook med lækker, højopløst touch-skærm giver blærepoint på forretningsrejsen.
Lyd & Billede mener
Ultra-elegant ultrabook med knivskarp multitouch-skærm. Låg og bagside i Gorilla Glass gør laptop-sleeve overflødigt.
Det kompakte ydre og den lækre touch-skærm vejer tungt på prisen. Køb den, hvis andre betaler regningen. Men ikke for ydelsens skyld.
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows 8.1
  • Processor: 2,4 GHz Intel Core i7 5500U (dual-core, 4 tråde)
  • Skærm: 13, 3" 2560 x 1440, 10 punkts multitouch
  • Hukommelse: 8 GB ram / 256 GB SSD
  • Grafik: Intel HD Graphics 5500
  • Øvrige: Integreret webcam, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Ethernet, 2 x USB 3.0, Micro HDMI, hovedtelefonudgang, SD-kortlæser
  • Mål: 32,3 x 1,3 x 22,3 cm
  • Vægt: 1,3 kg

Acer er en af de største producenter af laptops i verden, og Aspire-serien omfatter maskiner fra den mest tilgængelige økonomiklasse og op til deciderede luksusmodeller. S7 tilhører så afgjort den sidste kategori.

Den ydre skal er snehvid og højglansblank i et materiale, der umiddelbart ligner plastic, men som viser sig at være Gorilla Glass. Det gør den ikke stødsikker (hvad millioner af smartphone-ejere vil kunne bekræfte!), men til gengæld så godt som immun over for ridser. Det indre er i aluminium.

Med en størrelse, der kun er lidt mere end en A4-blok, en tykkelse på 1,3 cm og en vægt på blot 1,3 kg er S7 udpræget bagagevenlig. Den er som skabt til at blive stukket ned i mappen eller i håndbagagen på forretningsrejsen.

Processoren er en 2,4 GHz Intel Core i7 med to kerner og fire tråde. Grafikkortet er det integrerede Intel HD Graphics 5500. Der er 8 gigabyte ram og en 256 gigabyte SSD (Solid-State Drive), der sørger for, at opstart og indlæsning af programmer sker lynhurtigt.

Det mest interessante ved S7 er dog skærmen. Ikke alene er den særdeles højopløst for sine 13,3 tommer (2550 x 1440 pixel), den er også 10 punkts touch-betjent.

Annonce

Efter at have kæmpet mod fedtfingre på skærmen i alle mine år som pc-bruger strider det mod mine dybeste instinkter at plante klør fem på displayet. Men med touch-kontrol giver Metro-brugerfladen i Windows 8.1 endelig mening. Og selv når man arbejder i “rigtige” Windows-programmer, er det en behagelighed at kunne trykke direkte på knapper og ikoner på skærmen i stedet for at fumle med trackpad’en for at få markøren derhen. Allermest giver touch-skærmen dog valuta for pengene, når man zoomer i f.eks. Google Maps eller et billedprogram.

Aspire S7

 

Benchmarks

For at holde batteriforbrug og varmeudvikling i ave har S7 en Intel Core i7-5500U dual-core processor. De fleste bærbare i samme prisklasse som S7 er udstyret med en processor, der er dobbelt så hurtig. Det kan naturligvis ses på vores benchmark-tests.

Vi har ikke kunnet måle med vores standard multiplatformstest, Geekbench 3, da programmet simpelthen nægtede at køre til ende. I Cinebench R15 opnåede S7 en hastighed på 30,92 fps. Det er helt acceptabelt, men på ingen måde hurtigt. 3DMark 11 demonstrerede med en score på 1.187, at 3D-grafik i hvert fald heller ikke er det, S7 er bygget til. Til gengæld endte Browsermark-testen med et helt respektabelt resultat på 5.780.

Annonce

Alt i alt demonstrerer vores tests, at Acer Aspire S7 er hurtig nok til tekstbehandling, surf og almindelige kontorprogrammer, men ikke til grafiktunge opgaver som f.eks. spil.

S7 har en opgivet batteritid på otte timer under normale forhold. Slår man alle sparefunktioner fra og ræser derudad, bliver brugstiden tilsvarende kortere. Batteritesten Peacekeeper drænede batteriet på to timer og otte minutter.

 

Benchmarks

Geekbench 3: n/a
Browsermark: 5.780
3DMark 11: 1.187
Cinebench R15: 30,92 fps
Peacekeeper: 2:08 timer

Aspire S7_393-01

Annonce

 

Konklusion

Acer Aspire S7 er et lækkert stykke business-legetøj for dem, der har råd. Hvis du har brug for en computer, der vejer lige så lidt, som den fylder, og hvor grafikken er i top, er den et interessant – men kostbart – bud. Designet og især den knivskarpe 10 punkts touch-skærm lægger sandsynligvis 3.000-4.000 kroner oven i prisen. Så den er og bliver direktørlegetøj.

Hvis du ikke har brug for touch-skærmen, er Apples nye 12 tommers MacBook et billigere (!) alternativ.

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.