: Acer Aspire One Cloudbook 11

Ultrabook for fedterøve

Superbillig letvægtsbærbar med Windows 10 og batteri nok til en hel dag på farten.

Lyd & Billede mener

Den er ultrakompakt, let og rimelig kvik. Hvis du overvejer at købe en Chromebook, er den et spændende alternativ. Prisen er fantastisk.
Til prisen er der kompromiser. Masser af dem. Den er langsom, har meget lidt plads, og touchpad’en er dårlig. Men køb den bare alligevel!

Acer Aspire One Cloudbook 11

 • Processor: 1,6 GHz Intel Celeron N3050 dual-core
 • Skærm: 11,6" aktiv TFT, 1366 x 768
 • Hukommelse: 2 GB DDR3
 • Lager: 32 GB flash
 • Grafik: Intel HD Graphics (delt hukommelse)
 • Styresystem: Windows 10, 64 bit
 • Integreret webcam, mikrofon, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth, USB 3.0, USB 2.0, HDMI, hovedtelefonudgang, SD-kortlæser
 • Batteri: 4350 mAh
 • Mål og vægt: 29,2 x 1,8 x 20,2 cm / 1,15 kg

Benchmarks

 • Geekbench 3: 814 (single-core) / 1.384 (multi-core)
 • Browsermark: 2.181
 • 3DMark Vantage: 1.388
 • Cinebench R15: 11,87 fps
 • Peacekeeper: 4:37 timer
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2099 kr

Ultrabooks – altså superslanke, fjerlette notebook-computere med batteri til en hel dag – er lækkert, men desværre også kostbart legetøj. 12.000-15.000 kroner er en typisk adgangsbillet til den eksklusive klub af de bedste ultrabooks. Den slags udskrivninger er fortrinsvis for dem, der har folk til at betale deres hardware-regning, altså chefer og specialister.

For folk med en almindelig økonomi og et mere skrabet gadget-budget kan en såkaldt Chromebook være et realistisk alternativ. Vi har testet et bundt af dem, og hvis man kan leve med det Linux-baserede Chrome-styresystem, ekstremt begrænset lagerplads og et endnu mere begrænset udvalg af programmer, får man meget for pengene.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Chromebook-konkurrent

Acer Aspire One Cloudbook 11 er prismæssigt en direkte konkurrent til Chromebooks, hvad navnet mere end antyder. Men styresystemet er “den ægte vare”, nemlig Windows 10, hvilket betyder, at man kan køre alle pc-programmer suppleret med Windows 8/10-apps fra Microsoft Store. Så længe lagerpladsen rækker.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Af ydre er Cloudbook 11 ydmyg som en gråspurv, men egentlig ganske pæn. Alt er i koksgrå plast. TFT-skærmen på 11,6 tommer har en opløsning på 1366 x 768 punkter og er lysstærk nok til at arbejde behageligt. Tastaturet er på grund af maskinens størrelse lidt formindsket, men rimelig behageligt at arbejde på. Dog er de to Shift-taster meget svære at ramme.

Touchpad’en er stor og understøtter multitouch, men er hverken særlig hurtig eller særlig følsom. Skal du bruge maskinen til andet en hyggesurfing, vil en trådløs Bluetooth-mus derfor være god at have med i tasken.

Cloudbook 11 har to USB-porte, HDMI-udgang og SD-kortlæser. Det er det hele. Ethernet kan ikke tilsluttes. Til gengæld er der understøttelse af Wi-Fi 801.11ac og dermed overførselshastigheder i gigabitklassen. Passende for en maskine, hvis rette element er skyen.

Under motorhjelmen finder man en Intel Celeron dual-core processor på 1,6 GHz. Der er 2 gigabyte ram, og lagerpladsen udgøres af 32 gigabyte indbygget flash-hukommelse. Den kan dog udvides med et SD-kort. Desværre er kortlæseren designet så upraktisk, at kortet stikker en cm ud af siden på pc’en med risiko for at blive rykket løs eller knække. En kortlæser med fjederudløsning som dem, man finder i de fleste pc’er og kameraer, ville have gjort det muligt at bruge kortet som ekstra harddisk.

Office er med – men drop det

Der medfølger et års abonnement på Microsoft Office 365 Home samt 1 terabyte lagerplads på OneDrive. Det sidste er en god ting, men Office-pakken er en blandet fornøjelse. Den nyeste udgave af kontorprogrammerne er simpelthen for tung at arbejde med på en så langsom maskine, og en komplet installation optager en alt for stor del af de blot 32 gigabyte lagerplads. Her er en gammel Office-pakke fra skuffen eller den gratis OpenOffice.org en lettere byrde for maskinen.

Det er nemt at finde svagheder ved Cloudbook 11. Som ultra-økonomimodel er den nemlig én stor samling kompromiser. Men det interessante er i virkeligheden, hvor meget der faktisk er kommet med! Takket være Windows 10 kan du køre de nyeste programmer. Computeren er selvsagt alt for langsom til videoredigering, men perfekt til kontorprogrammer og studiebrug. Du kan have den med overalt, og batteriet holder til en hel dags notater eller til flere spillefilm på rejsen.

 

Benchmarks

Med en 1,6 GHz Celeron-processor og kun 2 gigabyte ram er der ikke lagt op til hastighedsfest, og det kan naturligt nok ses på benchmark-resultaterne.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

I vores CPU-test, Geekbench 3, opnåede computeren en score på 814 i single-core og 1.384 i multi-core. Det er talværdier, som vi ikke er vant til at se på pc’er. Og havde der været tale om en telefon, ville vi være i mellemklassen.

I Cinebench R15 opnåede den en hastighed på 11,87 fps. Det er omkring en tredjedel af den typiske score for moderne i7-baserede laptops (herunder ultrabooks), mens deciderede fartmonstre som MSI GT72S er syv gange så hurtige som Cloudbook One.

Browsermark-testen gav en score på 2.181. Det er igen omkring en tredjedel af det typiske resultat, men ikke langsommere, end at man godt kan surfe nogenlunde behageligt på nettet.

Vi har også for sportens skyld pudset 3D-grafiktesten 3DMark Vantage på Cloudbook 11. 1.388 er ikke en score, som man kan prale af, men den gennemførte faktisk testen.

På de fleste punkter er Cloudbook 11 betydelig langsommere end en moderne pc. Det er forventeligt ud fra hardwaren, som er mere end nogle få generationer bagud i forhold til dagens standard.

Et sted, hvor computeren til gengæld klarer sig over gennemsnittet, er batteritiden. Med Peacekeeper-stresstesten gik der fire timer og 37 minutter, før batteriet måtte give op. Det er mindre end en hel arbejdsdag, men testen er langt hårdere end normal brug, da computeren sættes på uafbrudt regnearbejde med maksimal skærmbelysning og alle spareforanstaltninger slået fra.

 

Konklusion

Acer Aspire One er hverken hurtig eller avanceret, og har du brug for masser af regnekraft til tunge opgaver, skal du kigge andetsteds. Men som en nem computer, man bare kan smide i tasken, er den fremragende og et spændende alternativ til de mere begrænsede Chromebooks til samme pris.

Den fylder hverken op i tasken eller budgettet og kan i praksis alt, hvad der er brug for i løbet af en arbejds- eller studiedag. At det kan lade sig gøre at sælge en komplet Windows 10-pc for så få penge, er fantastisk. Og den er faktisk en ultrabook.

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.