TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Razer Audio Mixer

Mikser til streamere

Har du en youtuber, twitcher eller podcaster i maven, kan Razers hybride lydmikser samle trådene.

forfatter
Publiceret 14/05/2022 - 12:00
Karakter
Razer Audio Mixer
L&B mener
Hvis du har brug for at mikse mellem analoge og digitale lydkilder samt lyd fra computeren, er Razers mikser præcis, hvad du har brug for.
Sværere at sætte op end enten en ren hardware- eller softwareløsning. Kun én indgang af hver slags. Virker kun med Windows.
Specifikationer
 • Type: Analog/digital lydmikser
 • Kontroller: 4 x fadere, 4 x mute-knapper, mikrofon-mute, “Bleep”-knap
 • Indgange: Mikrofon 1 (XLR/6,3 mm monojack-kombi m. phantom power), Mikrofon 2 (3,5 mm minijack), line in (3,5 mm stereo-minijack), optisk digital (TOSLINK), computer (USB-C)
 • Udgange: Line out (3,5 mm stereo-minijack), hovedtelefoner (3,5 mm stereo-minijack)
 • Effekter: Noise gate, compressor, echo/reverb, EQ, stemmeforvrænger, tonehøjde, vocal fading
 • Frekvensområde: 10 Hz – 20 kHz (tolerance ikke opgivet)
 • Dynamikområde: 110 dB
 • Systemkrav: Windows 10 eller højere
 • Mål og vægt: 11,5 x 5,5 x 15,5 cm / 468 g (u. kabler)
 • Web: razer.com
Vejl. pris 2200Pr. 14/05/2022 Produktside

Amerikanske Razer er kendt som producent af gaming-grej. Men firmaet har på det seneste suppleret udvalget med udstyr til dem, der har – eller drømmer om – en karriere som skærmtrold eller radiostjerne på internettet.

Razer Audio Mixer er – naturligvis – en lydmikser, men den er specielt skabt til streaming, hvor mikrofoner og andre eksterne lydkilder kan kombineres med lyd fra computeren.

Razer Mixer Render 2021 03
Razer Audio Mixer er en blanding af mikserpult for eksterne signaler og styring af interne i PC’en. (Foto: Razer)

Mikseren er en kompakt enhed (11,5 x 15,5 cm), som let finder plads på bordet ved siden af tastatur, mus, kaffekop og mikrofon. Da det er en mikser, fylder fire store fadere (skydeknapper) det meste af overfladen. Og da det er en Razer, er mikseren kulsort med indbygget RGB-lys, der kan synkroniseres med andre spilenheder.

<Bleep!>

Faderne er nummereret 1-4, og der er en mute-knap under hver, som kan slukke for lyden. Hvad hver enkelt knap og skyder skal styre i praksis, kan indstilles i Razer Central-programmet, der styrer alle installerede Razer-enheder.

Af hensyn til amerikanerne, der har det fint med skydevåben i supermarkedet, men ikke kan tåle bandeord, er der en “bleep-knap”, som afbryder mikrofonlyden, når knappen holdes nede.

Avanceret opsætning

Opsætning og ibrugtagning af Razer Audio Mixer er ikke noget, som man lige skal begynde på, fem minutter før ens første stream skal gå i luften. Man skal nemlig holde tungen lige i munden, når de forskellige lydkilder skal forbindes til mikseren, som både kan håndtere analoge, digitale og virtuelle kilder. Sidstnævnte kan f.eks. være lyden fra et spil på PC’en.

Har du en professionel studiemikrofon, vil du glæde dig over, at mikseren har indbygget 48 volt fantomspænding. USB-mikrofoner uden analogudgang skal til gengæld gå via computeren, da der ikke er nogen USB-indgang ud over USB-C-forbindelsen fra mikser til PC.

2. mixer screen
I Razer Central kan man vælge, hvad hver knap på mikseren skal bruges til, og hvordan signalerne ledes gennem mikseren. (Foto: Razer)

Routing

Med alle kabler i mikseren skal man i Razer Central-styreprogrammet definere routingen – altså hvilke kanaler på mikseren der styrer hvilke lydkilder. Her bliver det for alvor komplekst, da mikseren her optræder som både ind- og udgang.

Skal du eksempelvis have baggrundsmusik fra Tidal ind i mikset, skal du vælge “Music (Razer)” som afspilningsenhed i Tidal-klienten og dernæst tildele “Music” til en fader på mikseren for at kunne justere lydstyrken. Tilsvarende med spillyd, mikrofonindgang osv.

Det er ikke afgørende forskelligt fra, hvordan man sætter lyden op på studie-lydinterfaces med flere ind- og udgange. Men kombinationen af eksterne lydkilder og lydstrømme i PC’en gør sagen mere kompliceret. Og det gør også Razer Audio Mixer til et egnet værktøj for netop streamere.

Der er et udvalg af indbyggede effekter såsom kompressor, EQ og ekko/rumklang, så man kan blive af med det værste af den tørre klang fra mikrofonen. Og specialeffekter som robotstemme m.m., hvis man har det på den måde.

4. effects screen
Der er et udvalg af indbyggede effekter. (Foto: Razer)

Kun få kanaler og indgange

Men mikseren er ikke en universalløsning for alle med en lydtekniker i maven. For det første er fire lydkanaler meget begrænset. Man kan dog godt styre mere end fire lydkilder i Razers kontrolpanel, men det bliver uden lækre skydeknapper til lydstyrken.

Den anden begrænsning er, at der kun er én af hver type indgang. Har du brug for at tilslutte to professionelle mikrofoner eller to linjesignaler, er mikseren for lille. Så glem alt om at være to værter i jeres streaming-studie.

Razer Mixer Render 2021 05
Der er et bredt udvalg af indgange. Men kun én af hver type. (Foto: Razer)

Konkurrenter

Da vi ikke har testet – eller for den sags skyld set – et lignende produkt før, er det småt med direkte konkurrenter, som vi kan henvise til. Men en del af funktionerne genfinder man i professionelle studielydkort fra f.eks. RØDE og Zoom. Og her kan man nemt få 8, 12 eller flere kanaler. Til en pris, der begynder omkring halvanden gang over Razers. Til gengæld mangler den afgørende integration med her-og-nu-lyden fra selve PC’en.

KV Layout 9 Razer Mixer
Razer Audio Mixer er perfekt til dem, der vil lave deres egen streaming-kanal med f.eks. gaming. (Foto: Razer)

Konklusion

Razer Audio Mixer er et specialiseret produkt ved at integrere en analog/digital mikser med PC’ens forskellige interne lydkanaler. Det gør den til et godt redskab for streamere, der vil lave broadcasts af især gaming. Altså lige præcis Razers kernepublikum. At den samtidig kan peppes op med lyseffekter, gør det hele sjovere.

Opsætningen bliver nødvendigvis lidt kompliceret, når man skal følge og forstå, hvilke signaler der går hvorhen. Er man vant til at bruge en “rigtig” mikser med flere lydkanaler ind og ud i et hjemmestudie, kan Razer-mikseren virke begrænset. Men til sit særlige formål er den lige på kornet.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige og Storbritannien kan nu købe originale reservedele og værktøjer fra Apple.
Sæt alting på ét stik En Thunderbolt 4 USB-dock giver din bærbare nye muligheder og skaber orden på skrivebordet.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Smæk på skærmen hos MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, der som den første har fået skærm med bagbelysning via Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mere? Acer Swift 5 ligner og opfører sig som et direktørlegetøj. Men den koster så lidt, at de fleste kan være med.
Få den gamle PC på det hurtige net Netgear AXE3000 giver simpel adgang til det lynhurtige Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Følg Lyd & Billede