Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: MSi PRO MP271QP

Uden dikkedarer – med det hele

MSi’s 27-tommers kontorskærm er blottet for tant og fjas. Til gengæld har den alt det, der skal være på en god arbejdsmakker.

Skrevet af / 15/08/2021 - 07:00
MSi PRO MP271QP
John Alex Hvidlykke

MSi kender vi som eksperter i gaming-udstyr, specielt spilbærbare i sværvægtsklassen, hvor de er blandt de største. Men hvad med den del af døgnet, hvor man ikke kan hellige sig highscoren? I det tidsrum skal der arbejdes …

Vi har allerede set på både bærbare arbejdscomputere fra MSi og alt-i-enere fra samme firma. Men nu er turen kommet til en skærm til arbejdsbrug, MSi PRO MP271QP.

Som man lige akkurat kan udlede af den dynge bogstaver og tal, der gør det ud for et navn (hvorfor skal skærmes produktnavne altid være umulige at memorere?!), er der tale om en 27 tommers skærm til professionel brug. Vel at mærke professionel i betydningen kontorarbejde. Og navnlig hjemmekontor. Professionelle grafikere og fotografer vil efterspørge præcis farvegengivelse, hvilket kræver en langt dyrere skærm.

Rammen er ultratynd, faktisk kun halvanden millimeter. (Foto: MSi)

Tykkelsen på rammen er et sted, hvor der udkæmpes drabelige slag i computerbranchen. Med en ramme på bare halvanden millimeter er kampen afgjort til MSi’s fordel. Selv om selve billedarealet først begynder en halv centimeter inde på panelet.

WQHD-opløsning

Opløsningen er WQHD (2560 x 1440 punkter). Det er en acceptabel opløsning – og langt bedre end Full HD. Men det føles lidt grovkornet, og pladsen på Windows’ Skrivebord er lidt trang, når jeg er vant til at arbejde på en 4K-skærm i samme størrelse. I praksis opleves forskellen som lidt mindre, da ikoner og skrifttyper vises med en mindre forstørrelse.

Det koster dog kun lidt mere at få 4K-opløsning, f.eks. på Philips 288E2A.

Skærmen har de indstillinger af lysstyrke, kontrast og begrænsning af blåt lys, som man kan forvente, og betjeningen er nogenlunde logisk. Der er to HDMI-indgange og en DisplayPort.

Kun til Windows’ “pling”

Da HDMI-enheder optræder som eksterne lydkort på computeren, er der selvfølgelig indbyggede højttalere i skærmen. Jeg har afgjort hørt værre lydkvalitet end fra disse. Men ikke meget værre. Lyden virker indelukket og svag, så hvis du skal høre andet end Windows’ advarselslyde, skal der eksterne højttalere til.

MSi PRO MP271QP er især beregnet til at blive brugt på hjemmekontoret. Her vil det være en stor fordel, at den kan justeres og vinkles på alle tænkelige måder. (Foto: MSi)

Finder altid en arbejdsstilling

På et enkelt punkt skiller MSi PRO MP271QP sig ud fra normen i prisklassen: Skærmen kan justeres og drejes om alle tænkelige akser, hvilket gør det nemmere at finde en fornuftig arbejdsstilling på hjemmekontoret. Den kan løftes og sænkes lodret, vippes bagud, drejes om sin lodrette akse – og som prikken over i’et roteres 90 grader til højkantformat.

Desværre roterer skærmen ikke automatisk billedet til lodret format. Det må man selv gøre i skærmopsætningen. Helst inden man drejer skærmen.

Skærmen kan stilles på højkant. Dog roteres billedet ikke automatisk. (Foto: MSi)

Konklusion

MSi PRO MP271QP er en 27-tommers arbejdsskærm til hjemmekontoret, der er behagelig og uproblematisk i både design, pris og tilpasningsmuligheder. Den vinder ingen priser for tårnhøj opløsning, høj hastighed eller avancerede tilslutningsmuligheder. Men den ser behagelig ud, og da den kan vippes og drejes på alle tænkelige måder, er du næsten garanteret at kunne finde en god arbejdsstilling.

4K-opløsning ville være et plus, men så længe du ikke arbejder med ultrahøjopløst video, er det ikke noget problem i virkeligheden.

MSi PRO MP271QP har ingen avancerede funktioner, men den er forholdsvis billig og har alt, hvad der er brug for. (Foto: MSi)
Karakter
MSi PRO MP271QP
Basic

Home mener

Kan vippes og drejes i alle retninger – og roteres. Rammen er supersmal. Ikke 4K-opløsning. Lyden er elendig.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Lyd & Billede
Scroll to Top