TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: MSi PRO MP271QP

Uden dikkedarer – med det hele

MSi’s 27-tommers kontorskærm er blottet for tant og fjas. Til gengæld har den alt det, der skal være på en god arbejdsmakker.

Karakter
MSi PRO MP271QP
Lyd & Billede mener
+Kan vippes og drejes i alle retninger – og roteres. Rammen er supersmal.
-Ikke 4K-opløsning. Lyden er elendig.
Specifikationer
 • Størrelse: 27″
 • Paneltype: IPS
 • Opløsning: WQHD (2560 x 1440)
 • Responstid: 5 ms
 • Opdateringshastighed: 60 Hz
 • Kontrastforhold og lysstyrke: 1.000:1 / 300 nit
 • Lyd: 2 x 2 W højttalere, hovedtelefoner
 • Justering: Højde, tilt, rotation, pivot
 • Tilslutningsmuligheder: 2 x HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, 3,5 mm stereo-minijack
 • Mål og vægt: 61,2 x 49 x 22,9 cm / 6 kg
 • Web: msi.com
Vejl. pris 2. 390

MSi kender vi som eksperter i gaming-udstyr, specielt spilbærbare i sværvægtsklassen, hvor de er blandt de største. Men hvad med den del af døgnet, hvor man ikke kan hellige sig highscoren? I det tidsrum skal der arbejdes …

Vi har allerede set på både bærbare arbejdscomputere fra MSi og alt-i-enere fra samme firma. Men nu er turen kommet til en skærm til arbejdsbrug, MSi PRO MP271QP.

Som man lige akkurat kan udlede af den dynge bogstaver og tal, der gør det ud for et navn (hvorfor skal skærmes produktnavne altid være umulige at memorere?!), er der tale om en 27 tommers skærm til professionel brug. Vel at mærke professionel i betydningen kontorarbejde. Og navnlig hjemmekontor. Professionelle grafikere og fotografer vil efterspørge præcis farvegengivelse, hvilket kræver en langt dyrere skærm.

Rammen er ultratynd, faktisk kun halvanden millimeter. (Foto: MSi)

Tykkelsen på rammen er et sted, hvor der udkæmpes drabelige slag i computerbranchen. Med en ramme på bare halvanden millimeter er kampen afgjort til MSi’s fordel. Selv om selve billedarealet først begynder en halv centimeter inde på panelet.

WQHD-opløsning

Opløsningen er WQHD (2560 x 1440 punkter). Det er en acceptabel opløsning – og langt bedre end Full HD. Men det føles lidt grovkornet, og pladsen på Windows’ Skrivebord er lidt trang, når jeg er vant til at arbejde på en 4K-skærm i samme størrelse. I praksis opleves forskellen som lidt mindre, da ikoner og skrifttyper vises med en mindre forstørrelse.

Det koster dog kun lidt mere at få 4K-opløsning, f.eks. på Philips 288E2A.

Skærmen har de indstillinger af lysstyrke, kontrast og begrænsning af blåt lys, som man kan forvente, og betjeningen er nogenlunde logisk. Der er to HDMI-indgange og en DisplayPort.

Kun til Windows’ “pling”

Da HDMI-enheder optræder som eksterne lydkort på computeren, er der selvfølgelig indbyggede højttalere i skærmen. Jeg har afgjort hørt værre lydkvalitet end fra disse. Men ikke meget værre. Lyden virker indelukket og svag, så hvis du skal høre andet end Windows’ advarselslyde, skal der eksterne højttalere til.

MSi PRO MP271QP er især beregnet til at blive brugt på hjemmekontoret. Her vil det være en stor fordel, at den kan justeres og vinkles på alle tænkelige måder. (Foto: MSi)

Finder altid en arbejdsstilling

På et enkelt punkt skiller MSi PRO MP271QP sig ud fra normen i prisklassen: Skærmen kan justeres og drejes om alle tænkelige akser, hvilket gør det nemmere at finde en fornuftig arbejdsstilling på hjemmekontoret. Den kan løftes og sænkes lodret, vippes bagud, drejes om sin lodrette akse – og som prikken over i’et roteres 90 grader til højkantformat.

Desværre roterer skærmen ikke automatisk billedet til lodret format. Det må man selv gøre i skærmopsætningen. Helst inden man drejer skærmen.

Skærmen kan stilles på højkant. Dog roteres billedet ikke automatisk. (Foto: MSi)

Konklusion

MSi PRO MP271QP er en 27-tommers arbejdsskærm til hjemmekontoret, der er behagelig og uproblematisk i både design, pris og tilpasningsmuligheder. Den vinder ingen priser for tårnhøj opløsning, høj hastighed eller avancerede tilslutningsmuligheder. Men den ser behagelig ud, og da den kan vippes og drejes på alle tænkelige måder, er du næsten garanteret at kunne finde en god arbejdsstilling.

4K-opløsning ville være et plus, men så længe du ikke arbejder med ultrahøjopløst video, er det ikke noget problem i virkeligheden.

MSi PRO MP271QP har ingen avancerede funktioner, men den er forholdsvis billig og har alt, hvad der er brug for. (Foto: MSi)

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Lyd & Billede