Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: MSI AE2712 AIO

Computerskærm til tv-hjørnet

Smid fjernsynet væk, og lad computeren klare underholdningen. Det hele er indbygget i skærmen.

Skrevet af / 01/08/2014 - 05:11
MSI AE2712 AIO
John Alex Hvidlykke

MSI er et mærke, som især er kendt af spillere. Her har firmaet høstet gode resultater med hurtige maskiner til tung grafik, f.eks. GS70 Stealth, som vi tidligere har testet. Men nu vil MSI også være med på markedet for “familiecomputere”.
AE2712 AIO (“All-In-One”) er en pc, der er sammenbygget med en 27 tommers touch-skærm. Skærmen er beregnet til at stå let tilbagelænet på en indbygget støttefod, på samme måde som en gammeldags billedramme, bare større. Der er også huller til VESA-beslag, så skærmen kan monteres på væggen.

Der er kælet for denne skærm. For at få den til at glide ind i stuemiljøet er det blå skær fra skærmen reduceret med 70 procent, og der er gjort en ekstra indsats for at forhindre flimmer. Og så har den ikke mindst 10 punkts multitouch.
Computeren findes i en række konfigurationer. På den testede model var processoren en 2,9 GHz Intel i5 quad-core og grafikkortet et Nvidia GeForce GT 630M. Der er 1 terabyte harddisk. Til gengæld virker det noget skrabet til prisen med kun 4 gigabyte ram.

Windows med håndkraft
Der følger hverken tastatur eller mus med AE2712, da den primære betjening foregår via touch-skærmen. Men de kan naturligvis tilsluttes via USB eller Bluetooth.

Denne alt-i-en computer er behageligt selskab. At betjene “fjernsynet” med fingrene føles underligt til at begynde med, men det fungerer fint i praksis, og net-tv fra f.eks. DR virker pludselig meget mere som rigtigt fjernsyn, når det ikke skal ses på en lille skærm på den bærbare. Den eneste ulempe er, at tv-kiggeri almindeligvis sker på så lang afstand, at man ikke lige kan række hen og røre skærmen. Indtastning af web-adresser via skærmtastaturet er også en langsommelig affære.

MSI-AE2712_11 MSI-AE2712_9 MSI-AE2712_5 MSI-AE2712_4 MSI-AE2712_3
<
>
Der er de nødvendige tilslutninger bag på alt-i-en computeren. Men også kun det: Hovedtelefonstik, mikrofonstik, USB-stik (2 x 3.0 og 2 x 2.0) samt HDMI ind og ud.

I virkeligheden kommer teknologien nok bedre til sin ret på skrivebordet. Husets yngste var således mere end tilfreds med at bruge den som hjemme-pc til lektier og spil i en del af testperioden. Og man kunne nemt se AE2712 i rollen som kombineret computer og fjernsyn på kollegieværelset.

Der er indbygget (digital) tv-modtager og Blu-ray-drev/dvd-brænder, så maskinen er perfekt som hjemmebiograf.
Lydsiden er leveret af Creative i form af Sound Blaster Cinema. De indbyggede højttalere har dog svært ved at leve op til skærmens kvalitet og størrelse. Der kommer selvfølgelig ikke biografstyrke fra de to minihøjttalere i soklen, men selv sammenlignet med meget billige fladskærme halter lyden fra AE2712 bagefter. Løsningen er rimeligvis at tilslutte et kraftigere lydanlæg via hovedtelefon-udgangen på bagsiden. Der er desværre kun adgang til et analogt stereosignal, så surround-sound er ikke en mulighed.

Benchmarks
Subjektivt virker MSI’s familiecomputer kvik i optrækket, og den klarede alle opgaver, som den blev sat på. Udtrykt i sammenlignelige tal scorede AE2712 henholdsvis 8.664 (multi-core) og 2.902 (single-core) i Geekbench 3. Det er absolut i den respektable ende og ikke langt fra den super hurtige GS70.

Browsermark 2.0 testen, som demonstrerer computerens evne til at vise webgrafik, gav en score på 6.008. Det er glimrende og bekræftes af, at selv tunge websider vises problemfrit.

I den 3D-tunge 3DMark Vantage-test fra Futuremark opnår AE2712 en samlet score på 5.642. Det er ikke toppen af poppen, men dog langt hurtigere end “civile” maskiner til kontorbrug. Og det rækker glimrende til spiltitler med et år eller to på bagen. Til sammenligning klarede Asus’ VivoPC set-top bokscomputer lidt over det halve. Hvis du skal spille de nyeste spil på stuealteret, er det dog nødvendigt at skrue ned for detaljer og opløsning.

Konklusion
MSI’s all-in-one computer prøver at være det hele på én gang. Skærmen er super lækker, og den indbyggede computer er pænt hurtig uden at være noget 3D-monster. Men alting har sin pris, og her er den høj.

Hvis du har brug for en højkvalitets touch-skærm i stuen eller en kæmpeskærm på skrivebordet, er AE2712 et godt bud. Søger du bare en platform til at surfe fra sofaen på, så kan en mini-pc med HDMI-udgang klare opgaven billigere.

Home mener

Elegant design og ultra kompakt. AIO fylder ikke meget mere end en almindelig skærm. Solid computer, der også klarer (lettere) spil. I rollen som stuecomputer bliver den kostbare touch-skærm ikke udnyttet fuldt ud. Lyden fra de indbyggede højttalere kan slet ikke leve op til billedet.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top