Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Sprocket Select

Et uimodståeligt unødvendigt produkt

HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.

Skrevet af / 17/09/2020 - 13:40
HP Sprocket Select
Peter Gotschalk

I de gode, gamle dage, hvor digitalkameraet endnu ikke var opfundet, måtte man vente på at få sine analoge film fremkaldt, før man kunne se sine billeder. Den eneste undtagelse var Polaroid-kameraet, hvormed man kunne tage et billede, som få minutter senere blev spyttet ud i bunden af kameraet.

Resultatet var små, halvdårlige fotos, men de havde en særlig charme, som den dag i dag kalder på en vis nostalgi. Og det er præcis samme charme og nostalgi, du skal være ude efter, hvis du vælger at investere i en HP Sprocket Select mobil fotoprinter.

I dag tager vi jo flere billeder med vores mobiltelefoner på en enkelt dag, end vores forældre og bedsteforældre tog på et helt år. Men billederne er digitale og forbliver i de fleste tilfælde bare på mobilen, hvis ikke de bliver delt på sociale medier. Med HP Sprocket Select kan du printe dine mobilfotos på omtrent et minut pr. billede.

Sprocket Select har et tyndere og mere bæredygtigt design end tidligere udgaver af printeren og er fremstillet af 50 procent genbrugt plastic. (Foto: Hewlett Packard)

Selv om resultatet altså ikke er imponerende, men mest af alt minder om de førnævnte Polaroidfotos, så er det en sjov lille gimmick at kunne printe sine bedste mobilfotos og give dem til familie og venner eller hænge dem op på køleskabet. Sidstnævnte er let som at klø sig i nakken, da de udprintede billeder selvfølgelig er selvklæbende!

Teknologi fra Polaroid

HP Sprocket Select er ikke større end en lommelærke, så der er selvfølgelig ikke plads til farvepatroner i printeren. I stedet benyttes den såkaldte Zink-teknologi (Zero Ink), hvor selve papiret er fremstillet i flere lag, der indeholder farve. Billedet dannes herefter ved opvarmning af papiret. Kvaliteten er ikke den bedste, og billederne er heller ikke større end et par pasfotos lagt side om side. Men HP Sprocket Select leverer faktisk bedre billeder end de fleste lignende fotoprintere på markedet.

Firmaet ZINK, som er de eneste, der fremstiller dette termiske printerpapir, er i øvrigt et datterselskab af førnævnte Polaroid, og således sluttes kredsen, kan man sige …

Sådan kan dit køleskab komme til at se ud, hvis du udskriver dine sjoveste mobilbilleder med HP Sprocket Select. (Foto: Peter Gotschalk)

Funktioner og betjening

Printeren styres via en app på mobilen, og ud over at printe dine mobilfotos kan du også redigere i billederne og tilføje filtre, tekst og diverse figurer i app’en.

Som nævnt er billedkvaliteten selvfølgelig ikke den bedste, men det er heller ikke derfor, man køber en HP Sprocket Select. Ideen er sjov, der er masser af muligheder i app’en, og produktet fungerer efter hensigten.

Konklusion

Har du brug for en HP Sprocket Select? Afgjort nej. Er produktet sjovt og charmerende? Afgjort ja. Er det pengene værd? Tja, det kommer an på, hvor mange du har. Tænk på, at også Zink-papiret koster penge. Du får papir til 20 billeder for ca. 70 kroner. God dammit, take my money!

Karakter
HP Sprocket Select
Premium

Home mener

Ren nostalgi og lykkespredning. Sjov app med mange muligheder for at gøre mere ud af dine billeder. Udskrifterne er selvklæbende. Små billeder med ret dårlig farvegengivelse på grund af Zink-teknologien. Et temmelig dyrt stykke legetøj, som du ikke har brug for.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Lyd & Billede
Scroll to Top