Search
Generic filters

TEST : HP Sprocket Select

Et uimodståeligt unødvendigt produkt

HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.

HP Sprocket Select

Lyd & Billede mener

Ren nostalgi og lykkespredning. Sjov app med mange muligheder for at gøre mere ud af dine billeder. Udskrifterne er selvklæbende.
Små billeder med ret dårlig farvegengivelse på grund af Zink-teknologien. Et temmelig dyrt stykke legetøj, som du ikke har brug for.
 • Type: Mobil zinkpapirprinter
 • Kompatibilitet: iOS, Android
 • Teknologi: Zink Zero Ink
 • Opløsning: 321 x 600 dpi
 • Papirskuffe: 10 ark
 • Papirformat: Selvklæbende Zink Zero Ink 5,8 x 8,7 cm
 • Tilslutning: Bluetooth 5.0
 • Mål og vægt: 130,4 x 88 x 17,5 mm / 180 g
 • Web: hpsprocket.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1099 kr

I de gode, gamle dage, hvor digitalkameraet endnu ikke var opfundet, måtte man vente på at få sine analoge film fremkaldt, før man kunne se sine billeder. Den eneste undtagelse var Polaroid-kameraet, hvormed man kunne tage et billede, som få minutter senere blev spyttet ud i bunden af kameraet.

Resultatet var små, halvdårlige fotos, men de havde en særlig charme, som den dag i dag kalder på en vis nostalgi. Og det er præcis samme charme og nostalgi, du skal være ude efter, hvis du vælger at investere i en HP Sprocket Select mobil fotoprinter.

I dag tager vi jo flere billeder med vores mobiltelefoner på en enkelt dag, end vores forældre og bedsteforældre tog på et helt år. Men billederne er digitale og forbliver i de fleste tilfælde bare på mobilen, hvis ikke de bliver delt på sociale medier. Med HP Sprocket Select kan du printe dine mobilfotos på omtrent et minut pr. billede.

Sprocket Select har et tyndere og mere bæredygtigt design end tidligere udgaver af printeren og er fremstillet af 50 procent genbrugt plastic. (Foto: Hewlett Packard)

Selv om resultatet altså ikke er imponerende, men mest af alt minder om de førnævnte Polaroidfotos, så er det en sjov lille gimmick at kunne printe sine bedste mobilfotos og give dem til familie og venner eller hænge dem op på køleskabet. Sidstnævnte er let som at klø sig i nakken, da de udprintede billeder selvfølgelig er selvklæbende!

Teknologi fra Polaroid

HP Sprocket Select er ikke større end en lommelærke, så der er selvfølgelig ikke plads til farvepatroner i printeren. I stedet benyttes den såkaldte Zink-teknologi (Zero Ink), hvor selve papiret er fremstillet i flere lag, der indeholder farve. Billedet dannes herefter ved opvarmning af papiret. Kvaliteten er ikke den bedste, og billederne er heller ikke større end et par pasfotos lagt side om side. Men HP Sprocket Select leverer faktisk bedre billeder end de fleste lignende fotoprintere på markedet.

Firmaet ZINK, som er de eneste, der fremstiller dette termiske printerpapir, er i øvrigt et datterselskab af førnævnte Polaroid, og således sluttes kredsen, kan man sige …

Sådan kan dit køleskab komme til at se ud, hvis du udskriver dine sjoveste mobilbilleder med HP Sprocket Select. (Foto: Peter Gotschalk)

Funktioner og betjening

Printeren styres via en app på mobilen, og ud over at printe dine mobilfotos kan du også redigere i billederne og tilføje filtre, tekst og diverse figurer i app’en.

Som nævnt er billedkvaliteten selvfølgelig ikke den bedste, men det er heller ikke derfor, man køber en HP Sprocket Select. Ideen er sjov, der er masser af muligheder i app’en, og produktet fungerer efter hensigten.

Konklusion

Har du brug for en HP Sprocket Select? Afgjort nej. Er produktet sjovt og charmerende? Afgjort ja. Er det pengene værd? Tja, det kommer an på, hvor mange du har. Tænk på, at også Zink-papiret koster penge. Du får papir til 20 billeder for ca. 70 kroner. God dammit, take my money!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  iMac 27″ 2020

  Vejl.pris 20499 kr Apples bedste iMac

  HP Sprocket Select

  Vejl.pris 1099 kr Et uimodståeligt unødvendigt produkt

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.