TEST: HP Sprocket Select

Et uimodståeligt unødvendigt produkt

HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
Karakter
HP Sprocket Select
Lyd & Billede mener
Ren nostalgi og lykkespredning. Sjov app med mange muligheder for at gøre mere ud af dine billeder. Udskrifterne er selvklæbende.
Små billeder med ret dårlig farvegengivelse på grund af Zink-teknologien. Et temmelig dyrt stykke legetøj, som du ikke har brug for.
Specifikationer
  • Type: Mobil zinkpapirprinter
  • Kompatibilitet: iOS, Android
  • Teknologi: Zink Zero Ink
  • Opløsning: 321 x 600 dpi
  • Papirskuffe: 10 ark
  • Papirformat: Selvklæbende Zink Zero Ink 5,8 x 8,7 cm
  • Tilslutning: Bluetooth 5.0
  • Mål og vægt: 130,4 x 88 x 17,5 mm / 180 g
  • Web: hpsprocket.com
Annonce
Annonce
forfatter

I de gode, gamle dage, hvor digitalkameraet endnu ikke var opfundet, måtte man vente på at få sine analoge film fremkaldt, før man kunne se sine billeder. Den eneste undtagelse var Polaroid-kameraet, hvormed man kunne tage et billede, som få minutter senere blev spyttet ud i bunden af kameraet.

Resultatet var små, halvdårlige fotos, men de havde en særlig charme, som den dag i dag kalder på en vis nostalgi. Og det er præcis samme charme og nostalgi, du skal være ude efter, hvis du vælger at investere i en HP Sprocket Select mobil fotoprinter.

I dag tager vi jo flere billeder med vores mobiltelefoner på en enkelt dag, end vores forældre og bedsteforældre tog på et helt år. Men billederne er digitale og forbliver i de fleste tilfælde bare på mobilen, hvis ikke de bliver delt på sociale medier. Med HP Sprocket Select kan du printe dine mobilfotos på omtrent et minut pr. billede.

Sprocket Select har et tyndere og mere bæredygtigt design end tidligere udgaver af printeren og er fremstillet af 50 procent genbrugt plastic. (Foto: Hewlett Packard)

Selv om resultatet altså ikke er imponerende, men mest af alt minder om de førnævnte Polaroidfotos, så er det en sjov lille gimmick at kunne printe sine bedste mobilfotos og give dem til familie og venner eller hænge dem op på køleskabet. Sidstnævnte er let som at klø sig i nakken, da de udprintede billeder selvfølgelig er selvklæbende!

Teknologi fra Polaroid

HP Sprocket Select er ikke større end en lommelærke, så der er selvfølgelig ikke plads til farvepatroner i printeren. I stedet benyttes den såkaldte Zink-teknologi (Zero Ink), hvor selve papiret er fremstillet i flere lag, der indeholder farve. Billedet dannes herefter ved opvarmning af papiret. Kvaliteten er ikke den bedste, og billederne er heller ikke større end et par pasfotos lagt side om side. Men HP Sprocket Select leverer faktisk bedre billeder end de fleste lignende fotoprintere på markedet.

Firmaet ZINK, som er de eneste, der fremstiller dette termiske printerpapir, er i øvrigt et datterselskab af førnævnte Polaroid, og således sluttes kredsen, kan man sige …

Sådan kan dit køleskab komme til at se ud, hvis du udskriver dine sjoveste mobilbilleder med HP Sprocket Select. (Foto: Peter Gotschalk)

Funktioner og betjening

Printeren styres via en app på mobilen, og ud over at printe dine mobilfotos kan du også redigere i billederne og tilføje filtre, tekst og diverse figurer i app’en.

Som nævnt er billedkvaliteten selvfølgelig ikke den bedste, men det er heller ikke derfor, man køber en HP Sprocket Select. Ideen er sjov, der er masser af muligheder i app’en, og produktet fungerer efter hensigten.

Konklusion

Har du brug for en HP Sprocket Select? Afgjort nej. Er produktet sjovt og charmerende? Afgjort ja. Er det pengene værd? Tja, det kommer an på, hvor mange du har. Tænk på, at også Zink-papiret koster penge. Du får papir til 20 billeder for ca. 70 kroner. God dammit, take my money!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
Den er ikke ligefrem sprælsk, opladning går langsomt, og den kører ikke særlig langt ad gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlæg, som mange vil misunde den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blandt de få kablede smart-ringeklokker, der duer med dansk strømforsyning. Man har heller ikke brug for et abonnement for at få fuld funktionalitet.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!