TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Spotify vil streame video

Der er ikke penge nok i musikstreaming. Derfor vil Spotify udvide forretningen med streaming af film og tv-serier.

forfatter
Publiceret 26/03/2013 - 15:12

Med et katalog på cirka 20 millioner sange og en tilstedeværelse i 26 lande, er Spotify måske nok verdens største udbyder af musikstreaming. Men der er ikke penge nok i musikstreamingen for selskabet, skriver Business Insider, der fremhæver, at selvom Spotify på papiret er cirka 3 milliarder dollars værd, så er firmaet udfordret af meget små indtjenings-marginer på de sange, som Spotify streamer til brugerne.

Det er ejerne af rettighederne til musikken, det vil sige pladeselskaberne, der tjener flest penge på musikstreaming. Og jo flere brugere Spotify får, desto flere penge forlanger pladeselskaberne per afspilning af en konkret sang. På en måde betyder det altså, at Spotify tjener færre penge per kunde, jo flere kunder firmaet får, hvilket på langt sigt gør forretningsmodellen for skrøbelig.

Kevin Spacey spiller hovedrollen i Netflix-serien, House of Cards. Er det nu Spotifys tur til at producere film eller tv?
Kevin Spacey spiller hovedrollen i Netflix-serien, House of Cards. Er det nu Spotifys tur til at producere film eller tv?

Det er ikke anderledes inden for film- og tv-branchen, hvor det heller ikke er streaming-tjenesterne, der ejer rettighederne til indholdet, men ifølge Business Insider overvejer Spotify alligevel at udvide forretningen med streaming af film og tv-programmer. Dels for at få endnu et ben at stå på i et marked med en heftig konkurrencesituation, og dels for at kunne gøre ligesom Netflix – Spotifys pendant inden for videostreaming – som med den egenproducerede tv-serie House of Cards er godt på vej til at blive indholdsleverandør på linie med HBO – og dermed rettighedsindehaver.

Business Insider citerer to unavngivne kilder for historien, som Spotify ikke har ønsket at kommentere på.

En gratis måned til LG-kunder
Til gengæld er musikstreaming-tjenesten godt i gang med at lave aftaler med diverse producenter af hardware, så Spotify bliver tilgængelig for brugerne ”ud af boksen” på en række produkter. I oktober måned offentliggjorde Spotify og Samsung således en aftale, der indebar at Spotify blev en standard-app i Samsungs smarte tv-platform, og nu er det så produkter fra LG, der fremover vil blive leveret med Spotify som en del af pakken. Det skriver TechCrunch.

Det er LG-systemer som dette, der fremover vil blive leveret med Spotify.
Det er LG-systemer som dette, der fremover vil blive leveret med Spotify.

Det skulle blandt andet dreje sig om Blu-ray-afspillere og surround-systemer fra LG, der fra og med april bliver leveret præinstalleret Spotify og et tilbud om en måneds gratis adgang til tjenesten.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend