Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Spotify vil streame video

Der er ikke penge nok i musikstreaming. Derfor vil Spotify udvide forretningen med streaming af film og tv-serier.

Skrevet af / 26/03/2013 - 15:12
Spotify vil streame video

Med et katalog på cirka 20 millioner sange og en tilstedeværelse i 26 lande, er Spotify måske nok verdens største udbyder af musikstreaming. Men der er ikke penge nok i musikstreamingen for selskabet, skriver Business Insider, der fremhæver, at selvom Spotify på papiret er cirka 3 milliarder dollars værd, så er firmaet udfordret af meget små indtjenings-marginer på de sange, som Spotify streamer til brugerne.

Det er ejerne af rettighederne til musikken, det vil sige pladeselskaberne, der tjener flest penge på musikstreaming. Og jo flere brugere Spotify får, desto flere penge forlanger pladeselskaberne per afspilning af en konkret sang. På en måde betyder det altså, at Spotify tjener færre penge per kunde, jo flere kunder firmaet får, hvilket på langt sigt gør forretningsmodellen for skrøbelig.

Kevin Spacey spiller hovedrollen i Netflix-serien, House of Cards. Er det nu Spotifys tur til at producere film eller tv?
Kevin Spacey spiller hovedrollen i Netflix-serien, House of Cards. Er det nu Spotifys tur til at producere film eller tv?

Det er ikke anderledes inden for film- og tv-branchen, hvor det heller ikke er streaming-tjenesterne, der ejer rettighederne til indholdet, men ifølge Business Insider overvejer Spotify alligevel at udvide forretningen med streaming af film og tv-programmer. Dels for at få endnu et ben at stå på i et marked med en heftig konkurrencesituation, og dels for at kunne gøre ligesom Netflix – Spotifys pendant inden for videostreaming – som med den egenproducerede tv-serie House of Cards er godt på vej til at blive indholdsleverandør på linie med HBO – og dermed rettighedsindehaver.

Business Insider citerer to unavngivne kilder for historien, som Spotify ikke har ønsket at kommentere på.

En gratis måned til LG-kunder
Til gengæld er musikstreaming-tjenesten godt i gang med at lave aftaler med diverse producenter af hardware, så Spotify bliver tilgængelig for brugerne ”ud af boksen” på en række produkter. I oktober måned offentliggjorde Spotify og Samsung således en aftale, der indebar at Spotify blev en standard-app i Samsungs smarte tv-platform, og nu er det så produkter fra LG, der fremover vil blive leveret med Spotify som en del af pakken. Det skriver TechCrunch.

Det er LG-systemer som dette, der fremover vil blive leveret med Spotify.
Det er LG-systemer som dette, der fremover vil blive leveret med Spotify.

Det skulle blandt andet dreje sig om Blu-ray-afspillere og surround-systemer fra LG, der fra og med april bliver leveret præinstalleret Spotify og et tilbud om en måneds gratis adgang til tjenesten.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top