Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung fortsætter sit samarbejde med Philips Hue

CES 2024 nærmer sig - vil vi se Hue-belysning på flere Samsung-modeller næste år?

Skrevet af / 07/12/2023 - 15:12
Samsung fortsætter sit samarbejde med Philips Hue

Samsung og Signify (tidligere Philips Lighting) gjorde sig bemærket på CES 2023 i Las Vegas, da de i fællesskab lancerede Philips Hue Sync App til Samsung TV. Denne app gør det muligt at styre og synkronisere Hue-farvet lys med handlingen på tv-skærmen.

Læs også Nu kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify giver overraskende muligheder - en slags 'Ambilight' til Samsung TV?

Samarbejdet mellem Samsung og Signify går tilbage til 2020, efter at Philips Hue havde lanceret deres Play HDMI Sync Box året før.

“Vi bemærkede, hvordan Philips Hue Play HDMI Sync Box kunne synkronisere lysstyrken og farverne i forhold til det indhold, der blev vist på skærmen. Det forbedrede seeroplevelsen markant på en måde, vi aldrig havde set før,” siger AJ Cho fra Visual Display Business hos Samsung Electronics i et interview.

De havde muligvis ikke set et Philips Ambilight-tv før…

Uanset hvad: I 2020 var samarbejdet en kendsgerning, og på CES 2023 lancerede Samsung de første TV’er, der understøtter Philips Hue Sync TV-appen.

Philips Hue Sync-appen koster 130 euro og er tilgængelig på Samsung TV-modeller fra Q60B og nyere, lanceret efter 2022. App’en er også blevet lanceret til Samsung Smart-skærme.

“Samarbejdet med Samsung, som er markedsleder inden for TV-fremstilling, gav os mulighed for at udnytte vores avancerede belysningssystem fuldt ud. Det var tydeligt for mig, at dette samarbejde ville føre til innovative løsninger inden for hjemmeunderholdning,” siger Yoojin Hong fra Signify Korea.

Philips Hue Sync app til Samsung TV. (Foto: Samsung)
Læs også Slut med Philips Ambilight+Hue? Nye Philips Ambilight TV-modeller vil ikke længere have direkte styring af Hue-lyskilderne, hævdes det.
Læs også Philips Hue-boks nu også med HDR10+ og Dolby Vision Boksen får bl.a. understøttelse af HDR10+ og Dolby Vision-indhold samt infrarød fjernbetjening og stemmekontrol.

Philips Hue Sync app til Samsung TV

Philips Hue-appen har den fordel, at lysene kan parres direkte med TV’et uden behov for en separat synkroniseringsboks. Det betyder også, at alt videoindhold kan synkroniseres med lyset. Som du ved, fungerer Sync Box kun med eksterne HDMI-kilder.

TV-app’en tilbyder en række indstillinger, herunder både gaming- og videotilstand. Appen bruger automatisk belysning, der er optimeret til det spil, du spiller, eller den video, du ser, synkroniseret i realtid med indholdet.

“Jeg kan varmt anbefale at bruge lyset i spiltilstand, som giver en fordybende belysning baseret på genren af det spil, du spiller,” siger Cho. “Uanset om det er en simulation, FPS (First-Person Shooting) eller et racerspil, trækker den ekstra belysning dig ind i spillet. Spillerne kan også justere lysets intensitet ud fra deres præferencer, så de får en meget skræddersyet oplevelse.”

CES 2024 i Las Vegas finder sted i begyndelsen af januar: Vi kan forvente at se nye resultater fra samarbejdet mellem Samsung og Signify, virksomheden bag Philips Hue.

 I videoen nedenfor kan du se, hvordan Philips Hue Sync (Game Mode) fungerer på et Samsung QLED TV (Video: Samsung)

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top