Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Philips TV mister Ambilight+Hue-integrationen

Nye Philips Ambilight TV-modeller vil ikke længere have direkte styring af Hue-lyskilderne, hævdes det.

Skrevet af / 05/07/2023 - 15:03
Philips TV mister Ambilight+Hue-integrationen

Philips’ tv-modeller er kendt for deres særlige Ambilight-lys, som oplyser omgivelserne i farver, der matcher handlingen på skærmen. En anden velkendt funktion er Ambilight+Hue, som giver mulighed for at fjernstyre og synkronisere med Philips Hue-farvepærer og lysbånd, hvor indstillingerne er let tilgængelige i TV’ets menu.

Men nu kan det være slut med denne funktion: Årets Philips Ambilight TV’er vil ikke længere have direkte Hue-integration. Det skriver bl.a. HueBlog.com, som skal have fået nyheden officielt bekræftet af en talsmand fra Philips’ TV-afdeling.

Det vil gælde for alle de nye 2023-modeller, som forventes til efteråret, inklusive den nye topmodel OLED908. Ældre modeller med Ambilight+Hue vil derimod fungere som før.

Læs også Philips viser nye OLED-TV'er i Amsterdam Philips har flere spændende TV-modeller på vej i år, heriblandt en ny OLED-topmodel med MLA-teknologi og blændende lysstyrke.

Så hvorfor har Philips valgt at droppe en så anerkendt funktion?

Årsagen kan være, at TV-modellerne og pærerne er fremstillet af to forskellige virksomheder. Selv om både TV’er og pærer bærer Philips’ navn, er TV-modellerne fremstillet af TP Vision, mens pærerne leveres af Signify.

De to virksomheder har tidligere arbejdet tæt sammen om Hue-funktionaliteten. Noget tyder på, at de ikke har kunnet blive enige om det videre forløb. Som bekendt er muligheden for at fjernstyre Hue-produkter via Philips Hue Sync-app’en for nylig blevet udvidet til andre mærker, heriblandt Samsung TV.

Læs også Nu kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify giver overraskende muligheder - en slags 'Ambilight' til Samsung TV?

Du kan alligevel fjernstyre Hue-lyskilderne

I praksis er denne nyhed måske ikke så slem, som den lyder. Der vil sandsynligvis stadig være mulighed for at fjernstyre Hue-pærerne, f.eks. via en officiel Hue Sync-app til Android TV. En anden mulighed, som allerede findes i dag, er den separate Philips HDMI Sync Box, men den er ikke så problemfrit integreret med TV’ets egne apps.

Men selv om de nye Philips TV-modeller mister den unikke Ambilight+Hue-integration, vil de stadig være alene om at have Ambilight-lys integreret i selve skærmen, som styres af TV’ets videoprocessor. Det er vores erfaring, at det stadig er det lys, der fungerer bedst med hensyn til farvegengivelse og præcis synkronisering med handlingen på skærmen.

Læs også Helintegreret TV-luksus Den nyeste topmodel fra Philips, OLED+937, leverer fænomenal billedkvalitet – krydret med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Læs også Flere lysvalg fra Philips Hue Nye LED-paneler og nye E14-pærer, justering af lysstyrke og flere tidsintervaller for bevægelsessensorer.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Billede
Scroll to Top