Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Laserprojektor fra LG

LG er i det innovative hjørne i år og præsenterer en trådløs laserprojektor med 100 tommers skærm!

Skrevet af / 09/01/2013 - 01:35
Laserprojektor fra LG

En projektor er en populær måde at få storskærm i stuen på. Ulempen er den lange kasteafstand – ofte kræves der afstande på mindst 3-4 meter for at blæse billedet op i tilstrækkelig størrelse, noget som ikke altid er let at få på plads i stuesammenhæng.

Løsningen kan være LG´s nye Hecto Laser Projector TV. LG-projektoren er et såkaldt frontprojektor (FP) system, hvilket indebærer, at projektoren kan sættes foran sofaen og fortsat give et kæmpestort billede. I Hecto-modellens tilfælde holder det med 22 tommer (56 centimeter) afstand til væggen for at give et billede på 100 tommer, og projektoren kan enten stå på gulvet, på et bord eller hænge fra loftet.

Laser
For at gøre det muligt, har LG byttet den traditionelle projektorlampe ud med højeffektive laserlys, en teknik, vi tidligere har set fra japanske Mitsubishi, som koreanerne nu ser ud til at videreføre. Selve billedsensoren er af DLP-typen fra Texas instruments.

Læs også: Test af 4 HD-projektorer:Epson, Infocus, BenQ og Optoma

Laseren skal ifølge LG have en levetid på op til 25.000 timer, omtrent 5 gange længere end traditionelle projektorlamper. Projektoren opgives til at have 1920 x 1080 pixels opløsning, med en kontrast på 1.000.000:1, men støtter desværre ikke 3D. Med i pakken følger der en 100 tommers skærm, som til forskel fra de fleste hjemmebiograflærreder har en sort overflade. LG hævder, at skærmen skal give god kontrast, selv i oplyste omgivelser.

Indbygget ”Smart TV”
Laserprojektoren har indbygget tv-modtager og HDMI-indgange. LDen har desuden trådløst internet og kommer med de samme smart-finesser som LG´s nye tv. Noget som burde gøre det til en smal sag at streame film fra Netflix på storskærmen, for eksempel. LG´s fiffige Magic Remote fjernbetjening er også inkluderet.

Den korte kasteafstand indebærer, at projektoren kan monteres foran i umiddelbar nærhed af dit andet audio/video udstyr, noget som forenkler installationen i ”hjemmebiografen”.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top