CES 2021: LG Magnit er et 163″ MicroLED-TV

LG fremviser både små og store TV’er under CES 2021, men det her tager prisen.
Annonce
Annonce
forfatter

LG har allerede afsløret et antal nye OLED og QNED LCD-skærme for det kommende år. Nu viser de deres første TV med MicroLED-teknologi frem! LG Magnit er en modulopbygget MicroLED-skærm, der kan sammensættes i forskellige størrelser helt op til 163 tommer.

LG Magnit er LG’s første MicroLED-skærm. (Foto: LG)

LG Magnit: Modulopbygget MicroLED-TV

MicroLED er en ny skærmteknologi, der ligner OLED lidt, idet den har “selvlysende” egenskaber uden behov for LCD-panel og bagbelysning. Men i stedet for organiske lysdioder anvender den små, ikke-organiske lysdioder, der potentielt kan være meget lysere end OLED. Ifølge LG skal den kunne opnå en lysstyrke op til 1200 nit og et kontrastforhold på op til 150.000:1.

Læs også
110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Fordi MicroLED-skærmene er modulære, kan de konfigureres i forskellige højde- og breddeformater, men til TV-brug er det nok det traditionelle 16:9-format, der er mest interessant. Færdigmonteret skal Magnit fungere stort set som et almindeligt TV, med brugerfladen WebOS og videoprocessoren Alpha 9, som vi kender fra LG’s andre TV-modeller.

TV-modulerne er beregnet til vægmontering, og LG tilbyder speciallavede vægbeslag, der tillader montering i den ønskede konfiguration. (Foto: LG)

Luksus-TV til de hovedrige

Flere producenter har den seneste tid præsenteret skærme baseret på MicroLED-teknologien, deriblandt Samsung (MicroLED/The Wall) og Sony (Crystal LED). Teknologien er stadig i en tidlig fase og er foreløbig begrænset til de største og dyreste high-end-modeller.

LG Magnit er nok som udgangspunkt rettet mod virksomheder, der vil bruge skærmen til digital skiltning, præsentationer og reklamer, men LG tilbyder den også til forbrugerne – vel at mærke hvis man er forbruger af den hovedrige slags!

Vi kender ikke den nøjagtige pris på 163 tommers versionen, men bliv ikke chokeret, hvis du må punge ud med omkring en million kroner på at få sådan en hjem i stuen. Plus montering, selvfølgelig …

Tjek denne video fra CES 2021:

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.