TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2021: LG Magnit er et 163″ MicroLED-TV

LG fremviser både små og store TV’er under CES 2021, men det her tager prisen.

LG har allerede afsløret et antal nye OLED og QNED LCD-skærme for det kommende år. Nu viser de deres første TV med MicroLED-teknologi frem! LG Magnit er en modulopbygget MicroLED-skærm, der kan sammensættes i forskellige størrelser helt op til 163 tommer.

LG Magnit er LG’s første MicroLED-skærm. (Foto: LG)

LG Magnit: Modulopbygget MicroLED-TV

MicroLED er en ny skærmteknologi, der ligner OLED lidt, idet den har “selvlysende” egenskaber uden behov for LCD-panel og bagbelysning. Men i stedet for organiske lysdioder anvender den små, ikke-organiske lysdioder, der potentielt kan være meget lysere end OLED. Ifølge LG skal den kunne opnå en lysstyrke op til 1200 nit og et kontrastforhold på op til 150.000:1.

110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Fordi MicroLED-skærmene er modulære, kan de konfigureres i forskellige højde- og breddeformater, men til TV-brug er det nok det traditionelle 16:9-format, der er mest interessant. Færdigmonteret skal Magnit fungere stort set som et almindeligt TV, med brugerfladen WebOS og videoprocessoren Alpha 9, som vi kender fra LG’s andre TV-modeller.

TV-modulerne er beregnet til vægmontering, og LG tilbyder speciallavede vægbeslag, der tillader montering i den ønskede konfiguration. (Foto: LG)

Luksus-TV til de hovedrige

Flere producenter har den seneste tid præsenteret skærme baseret på MicroLED-teknologien, deriblandt Samsung (MicroLED/The Wall) og Sony (Crystal LED). Teknologien er stadig i en tidlig fase og er foreløbig begrænset til de største og dyreste high-end-modeller.

LG Magnit er nok som udgangspunkt rettet mod virksomheder, der vil bruge skærmen til digital skiltning, præsentationer og reklamer, men LG tilbyder den også til forbrugerne – vel at mærke hvis man er forbruger af den hovedrige slags!

Vi kender ikke den nøjagtige pris på 163 tommers versionen, men bliv ikke chokeret, hvis du må punge ud med omkring en million kroner på at få sådan en hjem i stuen. Plus montering, selvfølgelig …

Tjek denne video fra CES 2021:

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.