TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

LG LANCERER MINI LED-TV I 2021

LG planlægger flere toptrimmede LCD-skærme med den nye Mini LED-teknologi i 2021.

2021 er blot nogle få dage væk, og inden længe løber teknologimessen CES i Las Vegas af stablen. Det er nærmest blevet en tradition, at producenterne tyvstarter messen ved at give små hint om, hvad vi kan forvente. Koreanske LG har allerede varslet nye og større OLED-skærme i 2021, men de har tydeligvis flere overraskelser i ærmet: Også LCD-skærmene får en kraftig opgradering næste år i form af såkaldt Mini LED-teknologi!

83" OLED næste år? LG udvider OLED-sortimentet med flere nye modeller i 2021, deriblandt en helt ny 83-tommer!

MINI LED-TV

Under den virtuelle CES-messe vil LG introducere sine allerførste QNED Mini LED-TV’er. Det drejer sig i bund og grund stadig om LCD-skærme, som nu er trimmet med både kvanteprikker (Quantum Dots) og LG’s NanoCell-teknologi, heraf forkortelsen QNED. Den største nyhed er imidlertid, at de nu bruger Mini LED som lyskilde: 2021-sortimentet inkluderer hele 10 nye 4K- og 8K-modeller med Mini LED-teknologi, med skærmstørrelser på op til 86 tommer.

LG hævder, at QNED Mini LED er deres hidtil mest avancerede LCD-TV, men at det fortsat ligger et hak bag OLED i forhold til billedkvalitet. (Foto: LG)

Stop en halv, sagde du Mini LED? Det er kort og godt en ny type miniaturiserede lysdioder, som gør det muligt at klemme langt flere individuelle lyskilder ind bag LCD-panelet for en given skærmstørrelse. Den største Mini LED-model fra LG på 86 tommer kan skilte med hele 30.000 lysdioder fordelt på 2.500 zoner! Det giver mulighed for en langt mere præcis og fintmasket lyskontrol, end vi er vant til at se på almindelige LCD-skærme, og det repræsenterer ifølge LG et stort hop i billedkvaliteten.

Den koreanske producent påpeger gerne, at de fortsat anser OLED-teknologien som selve “referencen” inden for billdkvalitet, men siger, at Mini LED giver den hidtil bedste billedkvalitet fra LCD-TV og repræsenterer en spændende valgmulighed for dem, der vil opgradere TV-oplevelsen derhjemme.

LG’s 86 tommers 8K QNED-TV præsenteres officielt under CES 2021 fra 11. januar. Vi forventer mere information om forskellige modeller ++ til den tid, så stay tuned!

 

 

Kilde: LG Newsroom

 

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Lyd & Billede