Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG LANCERER MINI LED-TV I 2021

LG planlægger flere toptrimmede LCD-skærme med den nye Mini LED-teknologi i 2021.

Skrevet af / 30/12/2020 - 12:39
LG LANCERER MINI LED-TV I 2021

2021 er blot nogle få dage væk, og inden længe løber teknologimessen CES i Las Vegas af stablen. Det er nærmest blevet en tradition, at producenterne tyvstarter messen ved at give små hint om, hvad vi kan forvente. Koreanske LG har allerede varslet nye og større OLED-skærme i 2021, men de har tydeligvis flere overraskelser i ærmet: Også LCD-skærmene får en kraftig opgradering næste år i form af såkaldt Mini LED-teknologi!

Læs også 83" OLED næste år? LG udvider OLED-sortimentet med flere nye modeller i 2021, deriblandt en helt ny 83-tommer!

MINI LED-TV

Under den virtuelle CES-messe vil LG introducere sine allerførste QNED Mini LED-TV’er. Det drejer sig i bund og grund stadig om LCD-skærme, som nu er trimmet med både kvanteprikker (Quantum Dots) og LG’s NanoCell-teknologi, heraf forkortelsen QNED. Den største nyhed er imidlertid, at de nu bruger Mini LED som lyskilde: 2021-sortimentet inkluderer hele 10 nye 4K- og 8K-modeller med Mini LED-teknologi, med skærmstørrelser på op til 86 tommer.

LG hævder, at QNED Mini LED er deres hidtil mest avancerede LCD-TV, men at det fortsat ligger et hak bag OLED i forhold til billedkvalitet. (Foto: LG)

Stop en halv, sagde du Mini LED? Det er kort og godt en ny type miniaturiserede lysdioder, som gør det muligt at klemme langt flere individuelle lyskilder ind bag LCD-panelet for en given skærmstørrelse. Den største Mini LED-model fra LG på 86 tommer kan skilte med hele 30.000 lysdioder fordelt på 2.500 zoner! Det giver mulighed for en langt mere præcis og fintmasket lyskontrol, end vi er vant til at se på almindelige LCD-skærme, og det repræsenterer ifølge LG et stort hop i billedkvaliteten.

Den koreanske producent påpeger gerne, at de fortsat anser OLED-teknologien som selve “referencen” inden for billdkvalitet, men siger, at Mini LED giver den hidtil bedste billedkvalitet fra LCD-TV og repræsenterer en spændende valgmulighed for dem, der vil opgradere TV-oplevelsen derhjemme.

LG’s 86 tommers 8K QNED-TV præsenteres officielt under CES 2021 fra 11. januar. Vi forventer mere information om forskellige modeller ++ til den tid, så stay tuned!

 

 

Kilde: LG Newsroom

 

Læs også Smugkig på CES 2021 CES-messen åbner ikke før til januar, men allerede nu får vi et smugkig på næste års mest trendsættende produkter.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

Scroll to Top