TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Her er vinderne af CES Innovation Awards 2021

CES-messen åbner ikke før til januar, men allerede nu får vi et smugkig på næste års mest trendsættende produkter.

Den traditionsrige CES-messe i Las Vegas løber af stablen i januar næste år, men 2021-udgaven bliver en rent digital affære. Brancheorganisationen CTA (Consumer Trade Association) har netop afholdt deres første pressekonference forud for messen, og i den anledning har vi fået et lille kig på nogle af næste års kommende produkter!

Corona i vejen for CES-messen Coronapandemien sætter en stopper for næste års CES-messe, som i stedet bliver en ren digital affære.

CES Innovation Awards 2021

Hvert år uddeler CES en række priser til produkter, som de anser for at være særlig innovative/nyskabende eller trendsættende. Vi taler ikke udelukkende om 2021-modeller: Flere af produkterne er allerede lanceret på markedet i løbet af 2020.

Der uddeles en række priser til alle mulige og umulige produkter. De fleste får prisen CES Innovation Honoree, og nogle få udvalgte modtager den særlige Best of Innovations-pris.

Her er nogle udvalgte produkter fra listen (alle fotos: CTA/producenterne):

 

Airthings Wave Plus for Business with Virus Risk Indicator

Norske Airthings får en pris for deres såkaldte virusdetektor, nærmere bestemt en ny algoritme til Airthings’ Wave Plus-luftsensorer. Virus Risk Indicator er en tjeneste rettet mod virksomheder, der beregner risikoen for luftbåren smitte baseret på målinger af CO2, luftfugtighed og temperatur.

 

Asus ROG Swift PG32UQX

Asus ROG Swift PG32UQX er en gaming-PC-skærm i high-end-klassen. Den har et 32 tommers LCD-panel (IPS) med 4K-opløsning, HDR og direkte MiniLED-bagbelysning med local dimming (hele 1.152 zoner) og understøtter 144 Hz billedfrekvens.

 

Julbo Evad-1

Julbo Evad-1 er træningsbriller med indbygget skærm, som lader dig få vigtige træningsdata uden at skulle kigge på mobilen eller træningsarmbåndet. De kan parres med forskellige enheder via Bluetooth og vise information som puls, fart og afstand i brilleglasset.

 

LG PuriCare Wearable Air Purifier

LG PuriCare Wearable Air Purifier er en elektronisk, ergonomisk ansigtsmaske/luftrenser. Den anvender HEPA-filtre og har en sensor, der måler cyklus og volumen på brugerens åndedræt for at “gøre det til en mere behagelig oplevelse at gå med ansigtsmaske”.

 

Mark Levinson nr. 5105

Mark Levinson får en innovationspris i kategorien High Performance Audio for deres luksuriøse pladespiller No.5105. Forforstærkeren No.5206 løber også med en pris.

 

MaskFone

MaskFone fra Motorola og Hubble Connected er simpelthen en ansigtsmaske med tilhørende hørepropper. Så har vi set det med.

 

Panasonic SoundSlayer

Panasonic SoundSlayer SC-HTB01 er et kompakt, gaming-fokuseret “mini-soundbar” beregnet til at placeres under TV’et eller PC-monitoren og lover kraftig lyd i forhold til sin størrelse.

 

Quantum B&O

Quantum B&O er en luksuriøs massagestol (!) fra producenten Bodyfriend, lavet i samarbejde med Bang & Olufsen. Den skal efter sigende stimulere både kroppen og øregangene …

 

 

Sony Spatial Reality Display

Sony ELF-SR1 er en innovativ 3D-skærm, der gengiver et holografisk, 3D-agtigt billede, som ændrer sig afhængigt af synsvinklen.

 

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G/Galaxy Note20 5G

Samsungs kraftfulde 5G-mobil er løbet med en pris i Gaming-kategorien, bl.a. for samarbejdet med Xbox.

 

Samsung Terrace Soundbar

Samsung Terrace Soundbar er en soundbar til udendørs brug. Den er beregnet til at bruges sammen med Samsungs nyligt lancerede udendørs-TV The Terrace, som vi tidligere har skrevet om.

 

 

Samsung The Wall og The Premiere

Samsungs enorme væg-TV The Wall og short-throw-projektoren The Premiere LSP9T modtager hver sin pris i kategorien for Video Displays.

 

Shower Power

Hører du til dem, der elsker at synge i brusebadet? Shower Power fra producenten Ampere er en Bluetooth-højttaler lavet af genbrugsplast, som drives af indbygget vandkraft (!). Den henter strøm fra vandstrømmen i brusehovedet og lagrer den i et 2500 mAh batteri, og kan angiveligt give mere end 20 timers spilletid. Shower Power er for tiden på en Kickstarter-kampagne.

 

Tactsuit X40

Tactsuit X40 er en trådløs vest med såkaldt haptisk feedback. Nærmest som en skudsikker vest med omvendt fortegn! Den er beregnet til at bruges i kombination med konsol- og PC-spil, Virtual Reality, Augmented Reality osv. Ved hjælp af hele 40 indbyggede vibratorer kan den simulere bevægelser, berøringer, anskydning og lignende. Spændende!

 

WiSA Soundsend

WiSA Soundsend er en trådløs multikanals lydsender. Den kobles til TV’ets HDMI ARC/eARC eller optiske tilslutninger og kan overføre op til otte kanaler med høj kvalitet til WiSA-certificerede højttalere fra bl.a. Klipsch, Harman, Savant, Dynaudio, B&O og Enclave Audio.

Det var blot et uddrag af priserne. Tjek ALLE vinderne her: CES Innovation Awards 2021

 

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.