TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2021: Her er LG’s nye OLED-modeller for 2021

LG har en række TV-nyheder på vej i år, inklusive et helt nyt OLED-panel!

forfatter
Publiceret 11/01/2021 - 15:34

LG har allerede lækket en hel del op til årets CES-messe, men under den officielle pressekonference på CES All Digital i eftermiddags dansk tid løftede de sløret for deres kommende TV-modeller for 2021. Blandt nyhederne finder vi både opgraderede OLED-skærme i alskens størrelser og helt nye modeller med MiniLED-teknologi (QNED).

OLED Evo: Ny generation af OLED-paneler

LG’s OLED-TV har gennemgået mange små forbedringer de senere år, men selve billedpanelet er stort set forblevet uændret. Det bliver der lavet om på i 2021, for i år introducerer LG en helt ny panelgeneration kaldet OLED Evo. Der er tale om et nyt OLED-panel fra bunden, som bl.a. opnår 20 procent højere lysstyrke end forrige generation.

LG pointerer også, at øgningen i lysstyrke gælder hele skærmen samtidig, altså målt med 100 procent skærmareal, hvilket burde være temmelig mærkbart i praksis.

Der er imidlertid en lille hage: Det nye billedpanel koster meget mere end almindelige OLED-paneler og vil derfor være forbeholdt de virkelige high-end-modeller. I første omgang er det kun den nye G1-serie, der kommer til at nyde godt af det splinternye Evo-panel, mens andre modeller må klare et mere ordinært 4K OLED-panel.

Når det er sagt, så er der også en del nyheder i den kommende C1-serie, deriblandt en helt ny 83 tommers skærmstørrelse.

Her ses OLED G1 udstyret med LG’s nye Gallery Stand. (Foto: LG)

Ny videoprocessor: Alpha 9 Gen 4

De nye modeller i Z1-, G1- og C1-serien tager LG’s nyeste videoprocessor i brug. 4. generation af Alpha 9 anvender AI-teknologi og maskinlæring for at opnå bedre opskalering og generelt skarpere billedkvalitet. Den skal kunne analysere billedet og definere, hvad der er baggrund og forgrund (f.eks. ansigter), og optimere løbende.

Hvis du synes, det minder meget om, hvad både Sony og Panasonic fremhæver blandt deres nyskabelser for 2021, har du helt ret: Det er en del af en generel trend inden for billedprocessering, hvor TV’et automatisk tilpasser sig det, man ser, i stedet for at man selv skal skifte mellem forskellige billedindstillinger (film, sport, spil osv.) med fjernbetjeningen.

lg4 LG4b
<
>
LG’s nye Magic Remote. (Foto: LG)

Ny Magic Remote

Apropos fjernbetjening: LG’s velkendte Magic Remote kommer også i en ny version i år. Den har fået et nyt, mere ergonomisk design samt flere smarte funktioner. Nu har den mikrofon til stemmestyring såvel som genvejsknapper til både Netflix, Amazon og Disney+. En anden ny funktion er Magic Tap, hvor man kan dele indhold mellem TV’et og mobilen ved simpelthen at “tappe” mobilen mod fjernbetjeningen.

2021-modellerne får også en opdateret brugerflade i form af WebOS 6.0. Menusystemet har fået en længe ventet ansigtsløftning, og LG fremhæver bl.a. bedre og mere relevante indholdsanbefalinger som en af forbedringerne i version 6.0.

Den nye startskærm på LG webOS 6.0. (Foto: LG)

Forbedrede gaming-funktioner: Game Optimizer

LG har fået et godt ry i gaming-verdenen, efter at de lancerede deres første TV med HDMI 2.1 og ikke mindst deres første 48 tommers OLED-skærm. Dette arbejde videreføres selvfølgelig, og til 2021 har de udviklet Game Optimizer: En ny hovedmenu, der samler gaming-relaterede funktioner under én fane – noget, vi helt klart har savnet på 2020-modellerne.

Den skal også gøre TV’et i stand til at justere billedkvaliteten til forskellige typer spil, såsom skydespil, rollespil og strategititler.

Virtuel 3D-lyd?

LG har selvfølgelig også listet nogle lydforbedringer ind i årets modeller. Den nye AI-processor skal f.eks. kunne opskalere almindelig surround- og stereolyd til 3D-lyd med højdeinformation, altså en slags virtuel Dolby Atmos-effekt. Hvor godt denne funktion fungerer i praksis, er vi spændt på at teste.

(Foto: LG)

Ny design med Gallery Stand

I år tilbyder LG en ny trebenet gulvstander til OLED-modellerne. Den gør, at TV’et kan stå direkte på gulvet i en passende højde, og giver mulighed for skjult kabelføring gennem den ene fod. Stiligt!

LG 2021 OLED-modeller

Her er, hvad vi foreløbig ved om LG’s kommende 2021-modeller …

LG OLED Z1 bliver den nye flagskibsmodel med 8K-opløsning. (Foto: LG)
LG OLED Z1

Topmodellerne med 8K-opløsning fornyes i 2021 og kommer bl.a. med WebOS 6.0 og den nye Alpha 9 Gen 4-processor i skærmstørrelser på 77 og 88 tommer.

LG OLED G1, her vægmonteret, bliver den første model med forbedret OLED Evo-billedpanel. Foto: LG)
LG OLED G1 (55″, 65″ og 77″)

OLED G1 ser ud til at blive LG’s 4K-topmodel for 2021 og efterfølgeren til GX-serien med såkaldt Gallery Design. Det bliver den første model med opgraderet OLED Evo-panel, og den kommer i 55, 65 og 77 tommers skærmstørrelse.

G-serien har et slankt design med en særlig fordybning til vægbeslag, hvilket betyder, at TV’et kan monteres helt tæt ind til væggen.

LG OLED C1 kommer for første gang i størrelser op til 83 tommer. (Foto: LG)
LG OLED C1 (48″, 55″, 65″, 77″ og 83″)

Efterfølgeren til den populære CX-serie fra 2020 får et nyt design og bliver den første modelserie, der udvides med den nye 83 tommers version, som tidligere er annonceret fra LG Display. Med skærmstørrelser fra 48 til 83 tommer forventes C1-serien at blive en af LG’s centrale modeller i 2021.

LG OLED B1 (55″, 65″ og 77″)

B-serien, der traditionelt har været et billigere alternativ til C-modellerne, får også en ny variant i år. Den har meget tilfælles med C-serien, men må klare sig med den noget svagere Alpha 7-processor. Bemærk: LG er lidt tilbageholdende med info om denne serie og har endnu ikke udsendt nogen officielle billeder.

LG OLED A1: Ny budgetserie?

Ud over B-serien lancerer LG også en endnu billigere A1-serie i løbet af 2021. Det bliver en nedskaleret model, hvor billedpanelet er begrænset til 60 Hz billedfrekvens, og hvor HDMI-indgangene benytter den gamle 2.0-standard. Til gengæld vil A1-serien være tilgængelig i et prisleje, hvor vi næppe har set OLED før.

https://youtu.be/awm8r-XT6T4

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen er et luksus-TV Hvis du har en streng æstetisk sans - og vanvittig mange penge til at udleve den - kan C Seed N1 give dig et "usynligt" 165-tommers TV i stuen.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend